A Biblia szerint, hogyan alakul ki a homoszexualitás? Istennek mi vèlemènye a homoszexualitásròl?
"mert összeegyeztethetetlennek tartom a genetikai ismereteimmel."
Milyen végzettséged van az adott területen és pontosan mivel nem tudod összeegyeztetni?
120.
Christian Medical Fellowship
Tehát Keresztény Orvosi Közösség. Az már problémás ha valamit csak valamilyen valláshoz kötődő oldalon közzétett cikkel tudsz alátámasztani. Nem olvastam el mindent amit leírt de nem találtam meg benne, hogy a homoszexualitás parafília lenne. Azonban meglepően objektív volt az amit olvastam pedig a vallásokhoz köthető oldalakon nagyon elfogult véleményeket tudnak közzétenni.
Ez a három a parafíliákról ír ahol nem említik meg a homoszexualitást.
Sőt még felsorolások is vannak benne a parafíliákról az egyikben egy kicsit rövidebb a leggyakoribb parafíliákról. Lelövöm a poént, a homoszexualitás nincs benne.
"
What are the most common paraphilias?
The most common paraphilias are pedophilia (sexual focus on children), exhibitionism (exposure of genitals to strangers), voyeurism (observing private activities of unaware victims), and frotteurism (touching or rubbing against a nonconsenting person). Fetishism (use of inanimate objects), sexual masochism (being humiliated or forced to suffer), sexual sadism (inflicting humiliation or suffering), and transvestic disorder (sexually arousing cross-dressing) are less common. There is also a category of paraphilias—known as Other Specified Paraphilic Disorders—which encompasses behaviors not covered by the already named diagnoses, such as those involving corpses, urine, feces, enemas, or obscene phone calls."
Tehát van egy cikk ami nem jelenti ki, hogy parafília lenne.
Azt még itt idézném az oldalról, hogy "publications | nucleus | winter 1997". Nem éppen tegnap írták.
Ezenfelül van 3 cikk ami a parafíliákról szól de mindből kimaradt a homoszexualitás. Talán mert nem parafília?
Aztán még az érvek mellett ott van a genetikai ismereteidre való hivatkozás.
Enyhén szólva gyenge lábakon áll az amit írtál. Pontosabban sokkal inkább saját magadat cáfolod és hitelteleníted el (te írtad, láthatóan alaptalanul: "Ugyanolyan parafília, mint bármelyik másik, ", " annak az elméletnek, hogy a homoszexualitás genetikai eredetű, nagyon kevés bizonyítéka van. Ugyanolyan (kizárólagos) parafília, mint a többi").
“recurrent, intense sexually arousing fantasies, sexual urges, or behaviors generally involving i) non-human objects, ii) the suffering or humiliation of oneself or one’s partner, or iii) children or other non-consenting persons that occur over a period of at least 6 months“ (American Psychiatric Association (APA) Diagnostic and statistical manual of mental disorders DSM-IV-TR®. Washington DC: APA; 2000.)
[link] ennek csak hiszel
A homoszexuális irányultság régebben igenis parafíliának számított és a fenti definícióba is beletartozik. De más meghatározás az “abnormális” szót is használja, s manapság a homszexualitás a legtermészetesebb dolognak számít…
Laudetur Iesus Christus!
123
Azzal ha idézgeted a parafilíákról szóló leírásokat még nem lesz parafília a homoszexualitás.
" [link] ennek csak hiszel"
Lássuk mit ír:
"At least, if homosexuality were deemed a paraphilia, it would be relatively unique among them, taxonometrically speaking. "
"Legalábbis, ha a homoszexualitás parafíliának minősülne, akkor taxonometriai szempontból viszonylag egyedülálló lenne közöttük."
MINŐSÜLNE tehát nem minősül parafíliának és ha annak is minősülne akkor is nagyon egyedi lenne. Szóval akkor megint egy cikk amivel saját magad hitelességét ásod alá.
" s manapság a homszexualitás a legtermészetesebb dolognak számít…"
Legtermészetesebb? Ha két dolog természetes akkor mitől lesz az egyik természetesebb mint a másik?
"De a szóban forgó kérdésekben így sem látom az ellentmondásmentes értelmezést. Persze Ábrahám történeténél világos a párhuzam Jézus áldozatával, de ez az emberáldozatra való utasítást önmagában még nem indokolja."
Pontosan ezért mondtam azt, hogy egy korabeli pap nem mert volna ilyet leírni Istenről önszántából.
Az ellentmondás feloldását én abban látom, hogy Isten barátjának mondta Ábrahámot. Mivel Isten is feláldozta a Fiát a világért, ezért megosztotta a barátjával, hogy mit érez ezzel kapcsolatban, milyen érzés áldozatra szánni az egyetlen gyermekedet (bár volt egy másik fia is Ábrahámnak, de ez bonyolult sztori). Ezt pedig úgy tudta a legjobban átéreztetni Ábrahámmal, ha kipróbáltatta vele, de nyilván nem hagyta megcsinálni. De ez is csak egy értelmezés a sok közül.
"És ez a szempont olyan fontos volt, hogy felülírta az ellentmondásmentesség igényét is."
Ez egy teljesen legitim érvelés azoktól, akik nem hisznek abban, hogy a Biblia Isten kijelentett szava. Nekem az az álláspontom, hogy az ellentmondások tisztázódnak az emberben, ha keresi a válaszokat.
A Teremtésnél például azt mondja Isten, hogy gyűljenek egybe a vizek, hogy látszódjon a száraz. Ez nem lehetséges egy lapos Földön.
Nem azt mondtam, hogy nem a Földre vonatkozik. Azt mondtam, hogy nem a Föld ALAKJÁRA vonatkozik.
"A Teremtésnél például azt mondja Isten, hogy gyűljenek egybe a vizek, hogy látszódjon a száraz. Ez nem lehetséges egy lapos Földön."
Akkor olvasd el azt is, mi van előtte:
7Isten megalkotta a szilárd boltozatot, és elválasztotta vele a boltozat fölötti és a boltozat alatti vizeket. 8Isten a boltozatot égnek nevezte.
Ez nekem eléggé lapos Földnek tűnik, hiszen egy gömb fölé nehéz boltozatot emelni.
Az égboltról van szó az idézett versekben. Mit nem tudsz összeegyeztetni?
Lapos földön nem tud egybegyűlni a víz, ez kizárólag gömb alakú Földön lehetséges. A gömbölyű Földön van hova folyjon, mert nincs határa a víznek. Egy lapos Földön nagyon is lenne határa.
Légy szíves magyarázd el nekem, hogy építesz ilyet egy gömb fölé.
A második bekezdésednek meg semmi értelme. Miért nem tud lapos Földön összegyűlni a víz, és gömbölyűn miért igen?
Ugye ezt a wikipédiás linket nem gondoltad komolyan?
A lapos földnek van széle. Ha van széle, akkor lefolyik róla a víz. Ha gömb, akkor nincs széle, rajta marad a víz. Elképesztő, hogy ezt így kell leírnom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!