Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia szerint, hogyan...

A Biblia szerint, hogyan alakul ki a homoszexualitás? Istennek mi vèlemènye a homoszexualitásròl?

Figyelt kérdés

2024. jún. 17. 17:10
 81/140 tgt ***** válasza:
21%
80-as: A Bibliát ésszel és szívvel kell olvasni. Sok rétege van. Egy dolog biztosan félreviszi a megértését, ha valaki szó szerint értelmezi.
2024. jún. 18. 22:34
 82/140 anonim ***** válasza:
44%
Ezek szerint lehet hogy az igaz vallás az Omniquantizus ami szerint minden vallás igaz, hiszen egy mindenható felsőbb hatalom számára nem akadály az, hogy egymásnak ellentmondó állítások egyszerre igazak legyenek. Lehet hogy te egy golyót feketének látsz, én meg fehérnek, és mindkettőnknek igaza van.
2024. jún. 18. 22:43
 83/140 anonim ***** válasza:
0%

"mivel a Leviták könyvében van a szöveg és a tiszta és tisztátalan megkülönböztetés kultikus szabály, nagy valószínűséggel a kultikus prostitúció ellen íródott"

Tehát azt állítod, hogy a papok esetében bűn volt a homoszexualitás, a többi ember esetében pedig nem. Ez tarthatatlan.

2024. jún. 18. 22:48
 84/140 tgt ***** válasza:
17%
82-es: lehet, hogy minden vallás igaz, de egy ember egyszerre csak egy úton tud járni. Ha össze-vissza mászkál az utak között, jó eséllyel eltéved. Szóval érdemes kiválasztani egyet, és azt követni, tudva azt, hogy másnak is lehet igazsága.
2024. jún. 18. 22:51
 85/140 tgt ***** válasza:
69%
83-as: nem a homoszexualitás volt bűn, hanem a kultikus prostitúció. Nem ugyanaz.
2024. jún. 18. 23:09
 86/140 anonim ***** válasza:
27%
Értem. Akkor a Római levél 1. fejezetével mi a helyzet?
2024. jún. 18. 23:11
 87/140 tgt ***** válasza:
25%
86-os: olvasd el figyelmesen és akkor megérted.
2024. jún. 18. 23:27
 88/140 anonim ***** válasza:
55%

Ez nem válasz.

2024. jún. 18. 23:59
 89/140 anonim ***** válasza:
63%

52

" Tényekkel vitatkozol."

Nem! Én nem vitatom, hogy mi van leírva. Azt vitatom, hogy az biztosan Istentől származna. Az pedig nagyon nem tény, hogy Isten úgy gondolná, hogy bűn.

"Márpedig ez egy hit."

"Nem. Én azt állítom, hogy az ember nem evolúció által "jött létre"."

Annyira hit mint az, hogy én most itt ülök és írok.

Az a baj, hogy a hozzád hasonlók azt is úgy ahogy van elhinnék, hogy a hold sajtból van ha az lenne leírva a Bibliában. El se gondolkodtok azon, hogy valamit lehet, hogy félre értelmeztek vagy valaki esetleg meghamisította az adott részt vagy hasonlók. Azt írja ezért úgy van. Ez nem egy gonosz dolog csak eredendően téves.

2024. jún. 19. 09:09
 90/140 anonim ***** válasza:
7%

53

"Viszont a homoszexualitás parafília, s a leghitelesebb elmélet szerint a korai gyermekkorban alakulnak ki valamilyen külső (nem feltétlenül traumatikus, sokszor az illető nem is emlékszik rá) behatás hatására."

Mitől lesz az a leghitelesebb?

Tudnál ehhez valamilyen forrást küldeni?

2024. jún. 19. 09:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!