Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia szerint, hogyan...

A Biblia szerint, hogyan alakul ki a homoszexualitás? Istennek mi vèlemènye a homoszexualitásròl?

Figyelt kérdés

2024. jún. 17. 17:10
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/140 anonim ***** válasza:
64%
Az láthatóan nem opció, hogy egy homoszexuális embernek pont annyira érdektelen a keresztény isten, mint a hívőknek egy kelta istenség. Miért kéne egy számára fikciós alak tanaihoz kötnie magát? Neki nincs istenkapcsolata, aminek ártana vagy talán egy másik istenhez köti. Semmivel se jobb vagy rosszabb, mint a keresztények.
2024. jún. 18. 14:01
 52/140 anonim ***** válasza:
8%

"Megvolt."

Akkor nem volt elég alapos. Vagy csak szelektíven olvastad. Mint mondtam, ott van a Tóra, Szodoma és Gomora, Rómaikhoz írt levél, Korinthoszi levél. 4-ből 4 igehelyen explicite ki van mondva, hogy a homoszexualitás bűn. Tényekkel vitatkozol.

"Tehát az, hogy minden ami ott le van írva azt Isten úgy gondolja az egyáltalán nem biztos."

De biztos, csak én erre nem tudok neked kézzel fogható bizonyítékot mondani, mert nem a víz fagyáspontjáról vagy a metán égéséről beszélgetünk.

"De ha az adott rész Istentől is származik sem biztos, hogy jól értelmezzük."

Ha oda van írva, hogy "x bűn", azt nehéz másképp értelmezni.

"Ha nem hiszel Istenben akkor eleve értelmetlen volt minden szó."

Én hiszek Istenben.

"A evolúcióban pedig nem hiszek."

Márpedig ez egy hit.

"Tehát szerinted Isten megteremtette a világot és utána jött Kis Pista és úgy alakította a világot, hogy az evolúció által létre jöjjön az ember?"

Nem. Én azt állítom, hogy az ember nem evolúció által "jött létre".

2024. jún. 18. 14:15
 53/140 IstenGyermeke1 ***** válasza:
6%

A Szentírás mindig hiteles, s kerek perec leírattatott, hogy a homoszexuális cselekedetek bűnnek számítanak az Úr színe előtt. Elnézést, megszakításokkal írtam, tehát nem került leírásra teljesen, amit szerettem volna.

Viszont a homoszexualitás parafília, s a leghitelesebb elmélet szerint a korai gyermekkorban alakulnak ki valamilyen külső (nem feltétlenül traumatikus, sokszor az illető nem is emlékszik rá) behatás hatására.

Ezenfelül örülnék, ha elolvasnád, amit linkeltem, abban többet írtam a tisztaságról.

2024. jún. 18. 17:02
 54/140 anonim ***** válasza:
6%
Ti lököttek vagytok.. Akkor a pokolra kerülnek a félrekefélők, házasságtörők, maszturbálók is, vagy akik házasság előtt szexeltek? Akkor üres lenne a Mennyország!
2024. jún. 18. 17:47
 55/140 tgt ***** válasza:
44%

Szodoma bűne Ésaiás szerint:

"Az volt a bűne a húgodnak, Sodomának, hogy bár fenségben, kenyérbőségben és zavartalan békességben volt része neki és lányainak, de a nyomorultat és a szegényt mégsem támogatta."

2024. jún. 18. 19:02
 56/140 anonim ***** válasza:
53%
Ennyi erővel pokolra kerülnek az önkielégítők, házasság előtt szexelők, vagy akik óvszerbe csinálják?
2024. jún. 18. 19:14
 57/140 anonim ***** válasza:
26%

Ha nem térnek meg, akkor igen.

2024. jún. 18. 19:34
 58/140 anonim ***** válasza:
65%
Semmi sem olyan gyűlöletteljes, mint a keresztény szeretet. Ez ismét bebizonyosodott.
2024. jún. 18. 19:39
 59/140 tgt ***** válasza:
70%
Nem a homoszexualitas volt Szodoma bűne. Biblia szerint a szodomai férfiak csoportosan meg akartak erőszakolni két idegen férfit, akik Lót vendégei voltak. A nemi erőszak a hatalomról és a megalázásról szól, nem pedig a szexről. Ráadasul a szodomaiak idegengyűlölők is voltak és a szegényekkel szemben érzéketlenek. A bibliai szövegben szó sincs egyetértésen alapuló homoszexuális párkapcsolatról, nem emiatt kellett meghalniuk.
2024. jún. 18. 19:46
 60/140 anonim ***** válasza:
42%

A Biblia azt is világosan leírja, hogy aki szombaton dolgozik, azt meg kell ölni. Én szombaton füvet nyírtam. Mikor várható a kivégzésem?

A Biblia azt is írja, hogy eladhatom a lányomat rabszolgának. Szerinted mennyi pénzt kérjek érte?

2024. jún. 18. 19:51
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!