Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia szerint, hogyan...

A Biblia szerint, hogyan alakul ki a homoszexualitás? Istennek mi vèlemènye a homoszexualitásròl?

Figyelt kérdés

2024. jún. 17. 17:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/140 anonim ***** válasza:
69%

A homoszexualitás nem bűn, hogyan is lehetne az, amikor nem árt vele senkinek?

Én kérek elnézést, te nem ölnél meg senkit, csak úgy véled, hogy halált érdemelnek. Mit mondjak, nem tűnsz jó embernek még így sem.

2024. jún. 17. 21:18
 22/140 anonim ***** válasza:
5%

"A homoszexualitás nem bűn, hogyan is lehetne az, amikor nem árt vele senkinek?"

A bűn nem elsősorban azért bűn, mert árt vele valakinek. A bűn elsősorban egy természet, attitűd, amelyből következik a bűnös cselekedet.

"Én kérek elnézést"

Elfogadom.

"csak úgy véled, hogy halált érdemelnek"

Mint ahogyan én is, és minden ember.

2024. jún. 17. 21:26
 23/140 anonim ***** válasza:
67%

A különböző szellemi és testi fogyatékossággal élőket is utálod és halált kívánsz nekik? Elvégre az autizmus, a vakság, az üvegcsontúság semmivel se természetesebb vagy kevésbé az, mint a homoszexualitás.

Sajnálom, ha te ennyire gyűlölöd magadat, na mindegy. Kevés boldog hívőt látni. A halál egy természetes része az életnek, nem kell kiérdemelni.

2024. jún. 17. 21:29
 24/140 anonim ***** válasza:
14%

"A különböző szellemi és testi fogyatékossággal élőket is utálod és halált kívánsz nekik?"

Senkinek nem kívánom a halálát. Nem tudom, honnan veszed ezt a sületlenséget.

"Elvégre az autizmus, a vakság, az üvegcsontúság semmivel se természetesebb vagy kevésbé az, mint a homoszexualitás."

Nem a természetesség a kérdés, hanem hogy bűn-e. Az első három nem bűn, a homoszexualitás viszont igen.

"Sajnálom, ha te ennyire gyűlölöd magadat, na mindegy."

Csak az ótermészetemet gyűlölöm.

"Kevés boldog hívőt látni."

Én az vagyok.

"A halál egy természetes része az életnek"

Egyáltalán nem az. A halál egy botrány.

2024. jún. 17. 21:33
 25/140 Mansour ***** válasza:
76%

"Mivel az ember a bűnbe eséskor jogilag átjátszotta a távirányítót Sátán kezébe, ezért Istennek jogilag kellett visszavásárolja az embert ahhoz, hogy ezzel megmenthesse."

A jog egy emberi fogalom. Mióta kötik Istent ember által megalkotott fogalmi rendszerek?

"A jog pedig azt mondja, hogy vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat."

Ezt milyen jog mondja, melyik törvénykönyvben lehet olvasni? És mióta van Isten törvényeknek alávetve?

2024. jún. 17. 21:37
 26/140 anonim ***** válasza:
71%
Miért bűn a homoszexualitás? Érdekelne egy kifejtés anélkül, hogy idéznéd a Bibliát. A te gondolataid érdekelnének.
2024. jún. 17. 21:39
 27/140 anonim ***** válasza:
16%

26

A Biblia mondja meg, hogy mi bűn és mi nem, nem pedig az én gondolataim.

25

A jog nem elsősorban emberi fogalom. A jog Isten Igéjéből következik. Isten felruházta az embert azzal a joggal, hogy irányítsa az egész teremtettséget, azonban a bűnbeesésnél ezt a jogot átjátszotta a Sátán kezébe. Ezért mondta Sátán Jézusnak a megkísértésekor, hogy "mindez nekem adatott" mármint a teremtettség feletti uralom. Azt is tudta Sátán, hogy annak adja, akinek akarja, mert sajnos jogában áll, rendelkezik vele.

"Ezt milyen jog mondja, melyik törvénykönyvben lehet olvasni?"

3Móz 17:11, Zsid 9:22

"És mióta van Isten törvényeknek alávetve?"

Kötött egy jogi szerződést az emberiséggel, és ehhez tartja magát.

2024. jún. 17. 21:56
 28/140 anonim ***** válasza:
61%
Neked nincsenek saját véleményeid, gondolataid, csak egy régi mesekönyvet követsz? Azért ez elég szomorú rád nézve. Ennyire nincs igényed arra, hogy a hitedtől függetlenül nyiss a világra és megismerj másfajta nézőpontokat?
2024. jún. 17. 22:25
 29/140 anonim ***** válasza:
22%

Tényleg nem értem, hogy mi a problémád. Azt kérted tőlem, hogy a Bibliától eltekintve beszéljek arról, miért bűn a homoszexualitás. Ez nagyjából olyan, mintha megkérnél egy gombaszakértőt, hogy magyarázza el, miért mérgező a légyölő galóca, de vonatkoztasson el a szaktudásától, és beszéljen a gondolatairól. Nem a szakértő gondolatai fogják eldönteni, hogy mérgező-e a gomba. Egy gomba vagy mérgező, vagy nem. Ha mérgező, akkor azért mérgező, mert az erre hivatott személy a vizsgálat alapján annak nyilvánítja. A bűn ugyanígy működik: az egyetlen személy, aki meg tudja mondani, hogy mi bűn és mi nem, az Isten.

A Biblia pedig nem egy mesekönyv, hanem a világ leghitelesebb, legnépszerűbb, legolvasottabb könyve, neked is ajánlom figyelmedbe.

"Ennyire nincs igényed arra, hogy a hitedtől függetlenül nyiss a világra és megismerj másfajta nézőpontokat?"

Ha nem akarnék megérteni más nézőpontokat, akkor nem lennék itt. A hitemből viszont nem engedek, nem is akarok.

2024. jún. 17. 23:08
 30/140 anonim ***** válasza:
65%

Olvastam a Bibliát, ahogyan a Koránt, a Sutta Pitakát, az Eddát, az egyiptomi halottak könyvét és számtalan mitológia és vallás legjelentősebb írásait, hiszen a munkámhoz elengedhetetlen ezek ismerete (művészettörténet és régészet). Amit írtál, az nem zárja ki azt a tényt, hogy a Biblia tulajdonképpen tanmesék gyűjteménye. Nem kell ezt szégyellni, a legtöbb ilyen írás okkal hasonló.

A Biblia szerint bűn, ez egy dolog. Nem gondoltál még arra, hogy mivel a Biblia több ezer éve íródott, bizonyos dolgokban téved? Hogy az akkori korszellemet tükrözte, nem pedig egy általános igazságot? Érdekes módon a kereszténység előtt sokkal toleránsabbak voltak a különböző nemi identitásokkal és sokkal kevesebb ember halt is meg a kereszténység intoleranciája miatt. Ugyanez igaz a különböző hitek közötti konfliktusokra.

2024. jún. 17. 23:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!