Hogyan éljem úgy az életem hogy tudom hogy nincs Isten?
Nem vallásos családba születtem, de már nagyon fiatalként elkezdtem szimpatizálni a kereszténységgel, keresztény is voltam ( sose voltam mondjuk megkeresztelve de ez full mindegy), és mostmár hogy növök fel rájöttem hogy nyilván nincs Isten.
Viszont én már nagyon összebútoroztam ezzel a dologgal. Minden amit a világról gondoltam és magamról az Istenből indult ki. Szerettem magamat, mert gondoltam hogy céllal teremtett lény vagyok, szerettem a családom, úgy voltam vele hogy majd a családommal hátha a mennybe kerülünk, szerettem az embereket hisz szeresd a felebarátod, és szeretem a hazám, melynek tradíciói mélyen gyökereznek ebben a vallásban. Még barátnőnek is csak keresztényt akartam. És most hirtelen kihulott belőlem a hit, elaludt a gyertya de még nem vagyok képes megváltozni… Hogy tekintsek így a világra? Napról napra “szomorúbbnak” érzem magam ha erre gondolok, úgy érzem semminek sincs értelme…
"Aha maximum 10 percig. Aztán jöhet a következő cél azért a néhány percnyi boldogságért."
Inkább egy életen át. Ha a te céljaid 10 perces boldogságot jelentenek csak, rossz célokat űzöl.
"ha hosszú, kitartó küzdelem árán elérek egy kitűzött célt, az nagyon is azzá tesz"
És ha nem éred el? Talán mert eleve nem is jól tűzted ki a célt...
"És ha nem éred el? Talán mert eleve nem is jól tűzted ki a célt..."
Nyilván ilyen is van. Akkor jön az újratervezés.
"Inkább egy életen át. Ha a te céljaid 10 perces boldogságot jelentenek csak, rossz célokat űzöl."
Oké akkor jobbat mondok. Amellett hogy hiszel Istenben még mindig lehetnek céljaid is az életben.
"És amikor azt mondom, a kérdezőnek meg kell találnia saját magát, az azt jelenti, hogy meg kell találnia azt, amiben tartósan elmerülhet, boldoggá teheti, amiben kiteljesedhet - akármi legyen az."
Ez a valami már megvolt számára, Isten.
Ezt Isten sem jelentené ki.
Te nem hiszel benne. Legfeljebb ezt mondhatod.
@25:
'Ez a valami már megvolt számára, Isten."
Úgy tűnik, mégsem. Az ember egy összetett lény, és van, hogy a szíve meg az esze nem ugyanazt mondja. Itt is ez volt a helyzet. Ha pedig valamiről úgy érzi, akármelyik része, hogy nem jó, nem igaz, nem helyes, az nem az ő útja. Az az ő útja, amiről minden része azt érzi, hogy stimmel.
"Az az ő útja, amiről minden része azt érzi, hogy stimmel."
Hány és hány olyan ember van, aki nagyon is így érzi, hogy egy bizonyos pl. szerelem, vagy épp a drogok az ő útja - aztán meg, amikor rájönnek, hogy mégsem, akár az öngyilkosságba menekülnek...
Nem, attól, hogy valaki "úgy érzi", attól még nem minden van úgy.
Az érzéseknél sokkal fontosabb dolgok is vannak.
Én Jézus Krisztusban találtam meg a boldogságot.
Néha azt sem tudom mit csináljak a Tőle jövő boldogsággal.
Körülményektől függetlenül...
Ő a szívünk szerelmese.
Ebbe a Mennyei szeretetbe bele kellene gyökerezni.
Arra nem gondoltál kedves kérdező, hogy a sötét oldal ellopta a hitedet ?
Sajnos járnak így hívők, ha leveszik szemüket Jézus Krisztusról. A világ gondjai elfojtják a hitet. Erre mondja az Igében Jézus, aki mindvégig kitart az üdvözül. Vagyis az döntött Mennyei szempontból helyesen.
Az Új Szövetséget olvastad ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!