Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan éljem úgy az életem...

Hogyan éljem úgy az életem hogy tudom hogy nincs Isten?

Figyelt kérdés

Nem vallásos családba születtem, de már nagyon fiatalként elkezdtem szimpatizálni a kereszténységgel, keresztény is voltam ( sose voltam mondjuk megkeresztelve de ez full mindegy), és mostmár hogy növök fel rájöttem hogy nyilván nincs Isten.

Viszont én már nagyon összebútoroztam ezzel a dologgal. Minden amit a világról gondoltam és magamról az Istenből indult ki. Szerettem magamat, mert gondoltam hogy céllal teremtett lény vagyok, szerettem a családom, úgy voltam vele hogy majd a családommal hátha a mennybe kerülünk, szerettem az embereket hisz szeresd a felebarátod, és szeretem a hazám, melynek tradíciói mélyen gyökereznek ebben a vallásban. Még barátnőnek is csak keresztényt akartam. És most hirtelen kihulott belőlem a hit, elaludt a gyertya de még nem vagyok képes megváltozni… Hogy tekintsek így a világra? Napról napra “szomorúbbnak” érzem magam ha erre gondolok, úgy érzem semminek sincs értelme…

jan. 24. 20:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/252 anonim ***** válasza:
31%

"meg kell találnod önmagad"

Isten nélkül ez mi? Üres duma. Önmagát... Ott ül a fotelben önmaga. Megtalálta. Mit találjon még meg?

jan. 24. 21:11
 12/252 anonim ***** válasza:
69%

"Szerettem magamat, mert gondoltam hogy céllal teremtett lény vagyok,"

De hisz az vagy.

Hogyha csak az anyukád és apukád teljes génkészletét nézzük, akkor több kombináció lehetséges mint ahány ember eddig élt a földön.

Ez azt jelenti, hogy pont annak az apai hímivarsejtnek kellett pont azzal az anyai női petesejttel egyesülnie azért, hogy pont te születhess meg.

Arra hogy megnyerd az 5ös lottót 100x nagyobb esélyed van, mint arra hogy pont te születhess meg.

Bárki más is ott lehetne most a helyeden, de nem! Te vagy itt köztünk, és tudod miért? Mert Isten téged akart, téged hívott életre. Ő látja azt a nagyszerűséget benned, amit te figyelmen kívül hagysz.

jan. 24. 21:16
 13/252 anonim ***** válasza:
76%

És tudod miért vagy mégis szomorú most Isten nélkül kérdező?

Mert Isten eleve úgy teremtette meg az embert, hogy vele lehet boldog.

Nem hiába hiányzik, Isten olyan mint egy csalástag, a legfontosabb család tag. Ne engedd már hogy holmi kételyek elválasszanak tőle!

jan. 24. 21:23
 14/252 anonim ***** válasza:
16%

"Kérdező, nagyon egyszerű, saját célokat kell találnod, saját testreszabott értelmet az életben. Nem egy robot vagy, akinek az a programja, hogy egy vallást kövessen és az legyen a célja."

De akkor ő egy robot aminek az programja, hogy generáljon magának Isten tudja mi alapján egy célt, és azt kövesse. xD

Elárulnám, ha el is érsz egy ilyen magadnak meghatározott célt, akkor sem jön el a boldogság mint egy nagy BUMM! Azt mondod magadban hát jó, ezt is elértem, majd aztán kitalálsz egy újabb célt amire azt gondolod, ha eltudod érni, na majd, majd akkor eljön a boldogság. Hát nem fog.....

A végén már direkt olyan célt fogsz adni magadnak amire valahol belül tudod, hogy úgysem tudod majd elérni, csak azért hogy ne kelljen szembesülnöd azzal, hogy az sem hozta el a boldogságot.

Magyarán mondva ezek a célkitűzések önbecsapások! Sehová sem vezetnek, tapasztalatból mondom.

Jobb úgy egy esztendőt élni hogy Isten fogja a kezed, mint 1000 célt elérni de Isten nélkül.

jan. 24. 21:33
 15/252 A kérdező kommentje:
Egyébként tényleg fura hiányérzet ez. Nem mondom hogy eddig folyamatosan éreztem Isten jelenlétét de ha tényleg van Isten és megtagadja valaki akkor kb hasonlóan érez mint én
jan. 24. 21:34
 16/252 anonim ***** válasza:
64%

"úgy érzem semminek sincs értelme"

Amíg vallásos voltál, a hited mondta meg mit kell tenned, mi tesz boldoggá, mi az életed értelme.

Mostantól szabad vagy és magad határozhatod meg mire vágysz, mit és kit szeretsz, mitől válik teljessé az életed. Normális, hogy az első lépések bizonytalanok. De ahogyan az fokozatosan felismered a helyét a világban, úgy válik egyre nyilvánvalóbbá számodra, hogy mit a te saját magad által kitűzött célod. Hagyj magadnak időt erre.

#6 "Előre szólok, hogy ez nem a valláskritika rovat."

Korrekt amit mondasz, remélem a többi keresztény ember is tiszteletben tartja, hogy a vallás kategóriában nem csak keresztény embernek szabad kifejeznie gondolatait.

jan. 24. 21:36
 17/252 anonim ***** válasza:
43%
Egyébként elárulná nekem valaki, miért jobb úgy éni, hogy abba hiszel hogy valahogy a rövid életed alatt majd boldog leszel valahogy valameddig, mint abban hinni, hogy létezik Isten viszont vele mindig boldog vagy? :)
jan. 24. 21:36
 18/252 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Isten céllal teremtette az embert, ahogy minden mást is.

Isten szándéka az volt, hogy Ádám és Éva a gyermekeikkel együtt paradicsommá alakítsák az egész földet. Nem akarta, hogy megöregedjünk és meghaljunk, és azt sem, hogy az ember tönkretegye a környezetet.

Nem úgy alkotott meg bennünket, hogy tőle függetlenül éljünk. Ezt írja:

Prédikátor 12:13 „A végkövetkeztetés mindezeket hallva ez: Féld az igaz Istent, és tartsd meg parancsolatait, mert ez az ember egész kötelessége.”

Vegyünk egy komoly gépezetet. Akkor működik jól, ha azzal a céllal használjuk, amire létrehozták. Ha nem a rendeltetése szerint használjuk, hamar elromlik.

A használati útmutató Isten szava, a Biblia.

Ha nem ismerjük, akkor nemtudjuk, hogyan kell élni megfelelően az életet.

jan. 24. 21:43
 19/252 anonim ***** válasza:
62%

"Egyébként elárulná nekem valaki, miért jobb úgy éni, hogy abba hiszel hogy valahogy a rövid életed alatt majd boldog leszel valahogy valameddig, mint abban hinni, hogy létezik Isten viszont vele mindig boldog vagy?"

Mondjuk mert nem tesz boldoggá, hogy azt képzelem, van isten. Viszont ha hosszú, kitartó küzdelem árán elérek egy kitűzött célt, az nagyon is azzá tesz.

jan. 24. 21:56
 20/252 anonim ***** válasza:
43%

"Mondjuk mert nem tesz boldoggá, hogy azt képzelem, van isten."

Az hogy te oda képzeled Istent az nem ugyanaz mint őszintén hinni benne.

Őszintén sajnálom, hogy te erre képtelen vagy valamiért, de persze ez még változhat. Kezdetben én sem voltam hívő.

"Viszont ha hosszú, kitartó küzdelem árán elérek egy kitűzött célt, az nagyon is azzá tesz."

Aha maximum 10 percig. Aztán jöhet a következő cél azért a néhány percnyi boldogságért.

jan. 24. 22:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!