A Muszlim tanítások szerint, ha valaki Egy Istenben hisz, de nem Muszlim (tehát mondjuk keresztény) és ez az Isten teológiailag (és valóságosan is) megegyezik a Muszlim Istennel, vagyis az Egy Istennel, úgy bejuthat a Dzsannába?
Amennyire Én tudom, nyitott és kíváncsi keresztény ként, úgy tudom konszenzus van a két vallás között, hogy egy Isten van és ez az Isten így nílván azonos is, viszont érdekelne, hogy muszlim testvéreim (egyáltalán mondhatok ilyet keresztényként, vagy ez lehet sértő is valakinek?) Hogyan gondolkodnak, juthatunk e a pozívmtív helyre mindketten a másvilágon?
Köszönöm a választ, keveset tudok erről, ha valami téves elnézést, igyekszem most pótolni a hiányosságaimat
Jó, itt semmi sem változik és nem értjük meg egymást. Nincs értelem ezzel tovább foglalkozni. Részemről én eltudom ütni mással is az időmet.
Kezdetben még belementem hosszú vitákba, mert azt hittem van lehet értelme, de igazából nincs. Az, hogy például neked még évek múltán is kérdés, hogy miért kellene legalább egy evangéliumot, vagy legalább az Újszövetséget végigolvasnod, kellőképpen megmutatja mennyire zsákutca a veled való beszélgetés. Ez a színvonal engem nem érdekel. Másokkal biztos jól elbeszélgetsz, de számomra ez időpocsékolás. Az iszlámról sem fogok többet írni, arra jutottam. Minek? Hogy lehordhassatok, te meg a barátod? Azóta sem kért bocsánatot az átkozódásáért. Semmit nem tanultok abból amit írok és semmi nem fejlődött neked sem a kommunikációdban.
Szóval részemről én ezt lezárom. Méghozzá bűntudat nélkül, mert ha te bármi érdeklődést is mutattál volna, akkor én szántam volna erre időt. De így felesleges, csak viszálykodás van belőle.
"Szóval részemről én ezt lezárom. Méghozzá bűntudat nélkül, mert ha te bármi érdeklődést is mutattál volna, akkor én szántam volna erre időt. De így felesleges, csak viszálykodás van belőle."
Pont ez a célja, hogy vitát, viszályt szítson, és így igazolva lássa, hogy a keresztények hazudoznak és üldözik az iszlámot, a muszlimokat. Amire hivatkozva aztán ő nyugodt szívvel provokálhassa és sértegethesse a beszélgetőpartnereit, vallási hovatartozástól függetlenül*, mindenkit kereszténynek titulálva.
*A muszlimokkal szemben türelmes és elnéző, mindenki mással szemben arrogáns és provokatív.
"Jó, itt semmi sem változik és nem értjük meg egymást. Nincs értelem ezzel tovább foglalkozni. Részemről én eltudom ütni mással is az időmet."
Minden kérdésnél ugyanez a forgatókönyv. Én felhívom a figyelmed a keresztény vallás hibáira, ellentmondásaira, amikre te nem adsz magyarázatot hanem elkezdesz személyeskedni és kijelented hogy velem nem lehet vitázni majd lelépsz.
"Hogy lehordhassatok, te meg a barátod? Azóta sem kért bocsánatot az átkozódásáért. Semmit nem tanultok abból amit írok és semmi nem fejlődött neked sem a kommunikációdban."
Engem hallottál átkozódni? Biztosan nem. Én kommunikációm teljesen korrekt. Most például mi nem tetszett? Nem akarsz válaszolni a kérdésimre ezért tereled a témát majd megjátszod a sértődöttet és lelépsz.
"Szóval részemről én ezt lezárom. Méghozzá bűntudat nélkül, mert ha te bármi érdeklődést is mutattál volna, akkor én szántam volna erre időt. De így felesleges, csak viszálykodás van belőle."
Engem tényleg érdekel. Főleg ez a dolog hogy téged a Szentlélek vezérel.
"Pont ez a célja, hogy vitát, viszályt szítson, és így igazolva lássa, hogy a keresztények hazudoznak és üldözik az iszlámot, a muszlimokat."
Gondolom az az apróság nem zavar hogy nem az iszlámról beszélgettünk? :) Különben is mit szólsz bele? :) Nem vagy sem muszlim sem keresztény.
"Amire hivatkozva aztán ő nyugodt szívvel provokálhassa és sértegethesse a beszélgetőpartnereit, vallási hovatartozástól függetlenül*, mindenkit kereszténynek titulálva."
Most én mivel sértegettem a négy és fél pipás keresztény válaszolót?
"A muszlimokkal szemben türelmes és elnéző, mindenki mással szemben arrogáns és provokatív."
Ez sem igaz. Abdullahnak már többször mondtam hogy nem értek vele egyet ma például azt is megmondtam hogy nem ért ahhoz a konkrét témához. Nálam az igazság számít.
"Nem akarsz válaszolni a kérdésimre ezért tereled a témát majd megjátszod a sértődöttet és lelépsz."
Nem sértődtem meg. Most nem. Egyszerűen nem látom értelmét a beszélgetés folytatásának. Nézd, értékeld aminek akarod. De az az igazság, hogy nem tudok veled úgy beszélgetni, hogy az számomra is érdekes legyen. Mivel nem ismered a Bibliát és nyitott sem vagy, nem tudunk olyasmiről beszélni és olyan minőségben, ami előrevisz. Egyhelyben toporog a beszélgetés. Ráadásul ezeket a kérdéseket már lejátszottuk. Én mindig próbáltam neked valami más-más szempontot mutatni, de valahogy egyik sem talál célt és látom, hogy most sem. Ezért nem akarom ezt tovább folytatni. Bármit is gondolj, de engem nem érdekelnek a céltalan viták. Ha nem hasznos senkinek sem, ha nem építi legalább az olvasókat, akkor nincs értelme.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!