A Muszlim tanítások szerint, ha valaki Egy Istenben hisz, de nem Muszlim (tehát mondjuk keresztény) és ez az Isten teológiailag (és valóságosan is) megegyezik a Muszlim Istennel, vagyis az Egy Istennel, úgy bejuthat a Dzsannába?
Amennyire Én tudom, nyitott és kíváncsi keresztény ként, úgy tudom konszenzus van a két vallás között, hogy egy Isten van és ez az Isten így nílván azonos is, viszont érdekelne, hogy muszlim testvéreim (egyáltalán mondhatok ilyet keresztényként, vagy ez lehet sértő is valakinek?) Hogyan gondolkodnak, juthatunk e a pozívmtív helyre mindketten a másvilágon?
Köszönöm a választ, keveset tudok erről, ha valami téves elnézést, igyekszem most pótolni a hiányosságaimat
"Ez szintén a rosszindulat keresztények hazugsága. A Korán azt írja kedvesen kell viszonyulni a más vallásuakhoz."
Oké. És üdvözülni is fognak? Mert a Kérdező kérdése erre irányul.
"Akkor viszont te nem vagy muszlim, mert nem követed a Korán utasításait."
Kedves tőled hogy keresztényként te akarod eldönteni ki muszlim és ki nem :) Persze ebben is tévedsz mert ha valaki megszegi a Koránban leírtakat akkor bűnt követ el de muszlim marad.
"Akkor pontosan tudnod kell, hogy például Korán versek alapján gondolhatja azt hogy bizonyos esetekben akár a keresztények is üdvözülhetnek az Iszlám szerint."
Igen. Csak összességében meg nem. Azok a részek másról szólnak. Ezt a másfél pipás válaszolóval már többször is átbeszéltük.
De, engem nem érdekel a téma annyira, hogy vitát kezdjek róla. Örülök neki, ha szerintetek nem kerül mindenki a pokolba rajtatok kívül.
"Kedves tőled hogy keresztényként te akarod eldönteni ki muszlim és ki nem :)"
Ezt te döntötted el így, amikor szemezgetni kezdtél a Koránból.
Ja, egyébként ugye megvan, hogy két emberrel beszéltek? Légy szíves ne keverjetek már megint össze, mintha mindent én írtam volna.
Listázom a válaszaimat, aztán mentem:
8-9,13,17,20-21,23 és ez.
"Igen. Csak összességében meg nem. Azok a részek másról szólnak. Ezt a másfél pipás válaszolóval már többször is átbeszéltük."
Elmondtuk már néhányszor hogy az iszlám szerint Jézus eredeti tanítását követő keresztények egyenlőek a muszlimokkal. Igaz?
"Ezt te döntötted el így, amikor szemezgetni kezdtél a Koránból."
Hogy mi bajod van? :)
Nem számítottam ennyi válaszra és köszönöm őket
Mivel meg nem értést tapasztaltam, ezért leírom a veleményem, aztán ezzel mindenki kezd valamit, amit jónak lát
Alapvetően keresztény nevelésben részesültem, hiszek egy feljebb való Istenben, aki nyilván küldött személyeket, hogy az embereket segítse.
Ezen a vonalon mozogva nekem az az elképzelésem, hogy ha egy indonéz kisgyereknek kell mesélnem valamiről, és egy finnnek, akkor mivel őket más élmények értek, máshogy kell beszélnem hozzájuk.
Más nyelven, más hasonlatokkal, és más lesz az elfogadási normájuk is.
Egyik sem rosszabb, csak más.
És lehet ez az én műveletlenségem, abszolút elismerem. Bár nem gondolom, hogy kérdés feltétellel hibázhatok. Ezért kérdeztem, hogy tanuljak. Ebben szerintem konszenzusban van itt mindenki.
Legalábbis remélem
Szóval a fentiekben leírakkal összhangban én úgy gondolom, hogy logikai síkon nem zárhatom ki, hogy Mohammed is egy igaz próféta volt. Ha igaz próféta volt akkor az Egy Istnen prófétája volt, és akkor ez az entitás azonos kell hogy legyen minden egyisten hitben.
A tanításokat nem ismerem ... mikor azt mondom, hogy belenéztem a Koránba nem azt kell elképzelni, hogy elolvastam 8x hanem hogy megnyitottam pdf ben es belenéztem, foglalkoztam vele valamennyit (keveset).
Nyilván ez nem jogosit fel arra, hogy következtetéseket vonjak le, nem is tettem, csak kérdeztem
Bibliám van, olvastam már belőle többször, de azért ott is vannak nekem értelmezhetetlen dolgok, tehát kijelenhetjük, hogy teológus nem vagyok
Amin én úgy látom a legnagyobb nem egyetértés van az Jézus mivolta.
Ebben ha Isten fia állast foglal valaki akkor az keresztény, ha nem, az elméletben elfogadható a Muszlim tanításoknak
Namost én, az életemet igyekszem jó emberként élni. Az erkörcsi értékeimet a helyén tartani, segíteni az embereket, és megértően hozzájuk allni.
Sokszor elbukom ebben de kitartó vagyok
Ahogy itt valaki, szerintem bölcsen és egyszerűen írta, egy Kereszténynek hozzá kell adni, tehát könyebben elfogadható, egy Muszlimnak el kell venni, tehát nehezebben.
Nos akkor én az első kategóriába tartozom.
Egy Istenben hiszek, de úgy vélem Jézus ennek az egy Istennek a része.
Hiszek benne.
És ahogy ezt leírom, már tudom , hogy ezzel allást foglalok amit mindenki nem fogad el... de ez ugy néz ki nem is fog változni ezzel nincs is baj talán
Soha nem volt Teológiai vitám és nagyon furcsa is mert sokkal bekésebbnek képzeltem el
Ezt a kommentet is talán feleslegesen írom
Az alapvető kérdésem egyébként arra irányult, hogy kicsit kikeveredjek a szerintem népbutításból, és megtudjam, egy muszlim vallású ember, hogyan gondol rám.
Lehetek az Ő szemében én jó és elfogadható? A túlvilágon a pozitív helyre kerülő? Testvérnek tekinthető?
Az én szememben Ő igen.
Nincs okom rá, hogy ne így gondoljam.
Nem az a célom, ahogyan szerintem itt pár ember gondolta, hogy akkor minden vallast gyakorlok :D
Én keresztény vagyok, egy kicsit újítóbb fajta, de alavetően a szeretetet tartom a legfontosabb tanitásnak. Igyekszem jó ember lenni. Ennyi az egész
Elfogadom Jézus tanait és Jézust is.
Köszönök minden veleményt.
Sokat gondolkodtam rajtuk, azthiszem tanultam is valamit.
Ui
Nyilvan nem tudok sokat, de kérdezni gondolom lehet szabadon, ezzel nem hinném, hogy bárkinek gondja kellene legyen, hogy valaki érdeklődik a vallások és teológia iránt.
Erről, hogy a feltamadást is elutasítják a Muszlimok, erről nem is tudtam eddig.
Tudatlanság? Igen, de a kérdés feltétele, hozzásegített ehez az ismerethez.
Mindenkinek a legjobbakat kívánom
Nyugodtan kérdehetsz az iszlámról. A muszlimokat biztosan nem zavarja. Én is kérdeznék valamit.
"Egy Istenben hiszek, de úgy vélem Jézus ennek az egy Istennek a része.
Hiszek benne."
Csak kiváncsiságból kérdezem, az emberek között járkáló istenség Jézus miért meggyőző számodra? Ezt soha nem értettem a keresztényekben, miért hisznek ebben mikor Jézus soha nem mondta hogy ő Isten és akik személyesen látták Jézust nem nézték Istennek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!