Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos emberektől szeretnék...

Vallásos emberektől szeretnék kérdezni? (!)

Figyelt kérdés
Ateista vagyok, de ettől függetlenül tiszteletben tartom a vallásos embereket, sok vallásos barátom is van. Szóval tőletek azt szeretném kérdezni, hogy a vallás hogyan tolerálja az LMBTQ-t, a szexuális szabadosságot? Én egy heteró nő vagyok, mai viszonylatokban nézve konzervatív. A szexualitás számomra kizárólag két emberes, nő-ferfi, és kizárólag érzelmekkel megyek bele a szexualitásba. Azt tapasztaltam, ez a tulajdonságom már "elavultnak" számít a mai világban, de en ezen senki kedvéért nem fogok változtatni. Ateista létem ellenére viszont elgondolkodtam azon, hogy a vallás, a vallásos emberek hogyan tudják összeegyeztetni az LMBTQ térnyerését a vallással? Már azt is olvastam, hogy az LMBTQ azt is mondta, Jézus transznemű volt. Lassan olyan nekem, mintha az LMBTQ lenne egy új "vallás" amit egyre többen követnek, és valahol agymosásnak is tartom a mozgalmat. A vallásos emberek hogyan viszonyulnak az LMBTQ mozgalomhoz, mit gondolnak róla?
2022. júl. 19. 15:02
 81/108 anonim ***** válasza:
0%
Mindenkinek tiztába kéne lennie azzal ,hofy elsősorban a jövő, a csaladalapítás.Ez minden alapja.Ha nincs gyerek, nincs jövő...Ezzel lezártak tartom a vitát!
2022. júl. 21. 12:50
 82/108 A kérdező kommentje:
Ninvs gyetek nincs jövő rz sarkított. Ugyanis nem mindegy, hogy milyen generációk lesznek a gyerekekből, milyen értékrendet visznek tovább.
2022. júl. 21. 12:52
 83/108 anonim ***** válasza:

Ne ferdítsük a dolgok...A jövő alapköve a gyerekáldás.Ezért is szent a gyerekáldás a kereszténységben.

Tisztazzuk le mit jelent a szent jelentése a kereszténységben.

Szent volt a víz, a gyerekáldás, a nő, az élet, az étel.

Fordítsákok mar le...

Tiszta gyerekáldás ,ami a jövőt célozza meg.Tiszta nő, amely semmi másról nem akar gondolkozni(feminizmus, karrier, szexuális kicsapongások) ,csakis a családalapításról,tiszta ivóvíz.Kissé érdekes ,hogy már csak palackozott vizet mer a legtöbb ember inni.Talán mert a tiszta ivóvíz az alapja az egészségnek...És tiszta élelem,ami megint durva ,mert a bolti ételek a legegészségtelenebbek.

Tehát nem értem a logikádat.Az embernek csak azt kéne tennie ,hogy hasznos embert neveljen az utódaiból,amely nem a hasznot ,a kényelmet tervezgeti, hanem megérti a környezetét, hogy korlátok közé vagyunk szorítva ,és ezt el kell fogadnunk.

2022. júl. 21. 13:17
 84/108 A kérdező kommentje:
Viszont a gyereket érik külső hatások is, nem maradhat mindig a család burkában. A mai világ viszont erkölcstelen, ember embernek farkasa, és a gyerekek is nagyon jól érzékelik ezt.
2022. júl. 21. 13:24
 85/108 anonim ***** válasza:

Ezért mindég a középosztály a felelős.Aki abban a korban él aki neveli a csaladot.A mostani nevelési stratédia problémája elsősorban az, hogy nem vonják meg a gyereket a médiától( tv, rádió, internet).Ennek hatására nem a szülők nevelik fel a gyerekeket ,hanem külső hatasok.

Apropo külsőhatasok.A videójatékra is sokan igent mondanak ,holott egy olyan valótlan vilagba zárod a gyereket ,amibe nincsenek külső hatasok, és hamis reaiciókat táplálsz beléjük.

Erről szól az értelem.Hogy igen is el kell gondolkozni mindenen ,mit szabad és mit nem.Vagy ha érzelemre építesz,mindent le fogsz rontani.

2022. júl. 21. 13:30
 86/108 A kérdező kommentje:
Szerintem meg ahhoz hogy valaki gyereke legyen, pszichológiai alkalmassági vizsgálatok kellenének. Hányan alkalmatlanok a gyerek nevelésére, semmmit nem foglalkoznak a gyerekkel, de verik a mellüket, hogy ők már a gyerek miatt biztosították a jövő generációját, a jövőt! De hogy milyen szellemi minőségű jövőt, az kit is érdekel...
2022. júl. 21. 13:33
 87/108 anonim ***** válasza:

Ott a bevédődés.Egy gyerek bizonyos korig nem befolyásolható.Nem szennyezhető az elméje.Ezt úhy lehet megérteni ,ha eléje raksz egy köteg pénz ,vagy egy kiló aranyat, nem fog tőle megőrülni.Hanem eljatszik vele ,széttépi ,vagy összefirkalja a pénzt Ez volt az alapja annak ,hogy alapvetően mind jónak születünk.

Majd tulajdonképpen a vilagunk arra épül ,hogy a középosztály mit nevel belénk.Ha a középosztály azt akarja ,hogy elhigyék a következő nemzedékek ,hogy csak a pénz szabhat határt az életüknek,azt el fogják hinni.Ez egy olyan ördögi kör ,amiből nem lehet egyénként kilépni, csak is közösen.

2022. júl. 21. 13:40
 88/108 anonim ***** válasza:

Ezzel is egyet értek, de ez itt a társadalmi szokasok miatt lett így.A társadalommal foglalkozni kéne.Értelmet adni az életüknek ,hogy hasznossá váljanak.De ehhez olyan rendszer kell ,ami afelé tereli a társadalmat.

Mi hasznos abba ,hogy graffitiznek, vagy drógáznak a fiatalok?És hogy ez abból alakul ki ,hogy nincs életcéljuk.Tengnek lengne.És a semmittevésől szülik meg az ilyen értelmetlen életcélokat.

2022. júl. 21. 13:44
 89/108 A kérdező kommentje:
Az nem káros, hogy az élet értelme a gyerek? Ez olyan, mintha egy másik ember adna értelmet a saját létezésére. Szerintem ez abszolút káros felfogás.
2022. júl. 21. 13:48
 90/108 anonim ***** válasza:

Ooo varj ,mert ez becsapós.Sok olyan dolog is van ami normalnak bizonyul, még is helytelen.

Ott van az autó.Helyes e úgy használni ezt a találmányt ahogy mi ma használjuk???És ezzel mar a következők is ezt latják és tanuljak.Ez nem ilyen egyszerű.

Az erköcs annyit jelent, hogy hatart szab mindenre, mit szabad és mit nem...

2022. júl. 21. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!