Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos emberektől szeretnék...

Vallásos emberektől szeretnék kérdezni? (!)

Figyelt kérdés
Ateista vagyok, de ettől függetlenül tiszteletben tartom a vallásos embereket, sok vallásos barátom is van. Szóval tőletek azt szeretném kérdezni, hogy a vallás hogyan tolerálja az LMBTQ-t, a szexuális szabadosságot? Én egy heteró nő vagyok, mai viszonylatokban nézve konzervatív. A szexualitás számomra kizárólag két emberes, nő-ferfi, és kizárólag érzelmekkel megyek bele a szexualitásba. Azt tapasztaltam, ez a tulajdonságom már "elavultnak" számít a mai világban, de en ezen senki kedvéért nem fogok változtatni. Ateista létem ellenére viszont elgondolkodtam azon, hogy a vallás, a vallásos emberek hogyan tudják összeegyeztetni az LMBTQ térnyerését a vallással? Már azt is olvastam, hogy az LMBTQ azt is mondta, Jézus transznemű volt. Lassan olyan nekem, mintha az LMBTQ lenne egy új "vallás" amit egyre többen követnek, és valahol agymosásnak is tartom a mozgalmat. A vallásos emberek hogyan viszonyulnak az LMBTQ mozgalomhoz, mit gondolnak róla?
2022. júl. 19. 15:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/108 anonim ***** válasza:
66%
Nekem semmi problémám a meleg emberekkel de amit az LMBTQ csinál az tényleg sok. Ez a mozgalom már nem arról szól hogy az emberek ne ítéljék el a meleg embereket amit nem is értek miért nem vesz észre senki. Sokan azért lettek homofóbok vagy homofóbnak ítélve amit az lmbtq csinál. Én nem nagyon híresztelem a véleményemet róluk de azért megvan.
2022. júl. 19. 15:10
 2/108 A kérdező kommentje:
Ateistaként nekem is a mozgalommal van bajom. Az ismerőseimen tapasztalom, hgy akik évtizedeken keresztül biztosak voltak a szexuális orientációjukban, vagy elkezdenek kételkedni saját magukban, vagy a sok lmbtq manipuláció ráveszi réviszi őket olyan dolgok kiprobálására, ami az lmbtq előtt eszükbe sem jutott, a jelenségről, nemi orientácioról az lmbtq előtt nem is tudtak, tehát vágyuk sem lehetett olyanra, amiről azt sem tudták létezik. Heteróként kezdem kisebbségben érezni magam a "konzetvatív" értékrendemmel.
2022. júl. 19. 15:16
 3/108 anonim ***** válasza:
35%

Muszlim vagyok.

A Korán egyértelműen elítéli a homoszexuális kontaktust.

Az Iszlám általában a férfiaknak más "férfias" szerepet szán a társadalomban mint a nőknek. A férfiak NEM viselkedhetnek nőként... és a nők sem férfiként.

Kizárólag heteroszexuális kontaktus engedélyezett házasság keretein belül. (Régen létezett az "ágyasok" kategóriája, ez kissé lazább szerződéses kötelék volt nő és férfi között mint a házasság. Ilyen ma már nincs gyakorlatban)

2022. júl. 19. 15:26
 4/108 anonim ***** válasza:
29%
Lmbtq egy sátáni szekta.nem vagyok valami vallasos de ezt a mozgalmat ott irtanam ahol csak lehet.
2022. júl. 19. 15:27
 5/108 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem egyház/pap függő.

Nekünk volt egy kora ellenére nagyon laza papunk (katolikus egyház) felnőtt fejjel első áldoztam, és bérmálkoztam, és a csoportban volt egy nyíltan transznemű fiú (azóta túl van a nem változtató műtéten is), semmilyen hátrány nem érte.

2022. júl. 19. 15:36
 6/108 A kérdező kommentje:
Én azt nem értem, miért kell mindenkire ráeröltetni ezt a mozgalmat! Mi az, hogyha azt mondom, heteró nőként nem akarok biszexuális férfivel női-ff kapcsolatot, már megkapom az intoleráns, előítéletes nézetet. Tisztán heteró nő vagyok, emiatt csak heteró férfivel akarok ff női kapcsolatot, de egyre többször szembesülök azzal, hogy emiatt megkapom: nincs tisztán heteró! Vagy: minden nő leszbikus! Komolyan már rendesen kisebbségben érzem magam tisztán heteróként. Az lmbtq elfogadása nagyon álszent. Az én tisztán heteróságomat kétségbe vonhatják bármikor, de én nem mondhatom azt, hogy nem akarok biszex férfit, mert akkor előitéletes vagyok. Komolyan érdekel, hogy a vallásos emberekre hogyan hat az lmbtq.
2022. júl. 19. 15:36
 7/108 A kérdező kommentje:
5-ös az lmbtq a téma, maga a mozgalom, hogy az hogyan hat.
2022. júl. 19. 15:38
 8/108 anonim ***** válasza:
67%
kérdező ez az egyik indoka amiért nem kedvelem éppen ezt a mozgalmat. Ráerőltetik mindenkire ami azt mutatja hogy ez már nem arról szól hogy ne ítéljék el a más irányultságú embereket hanem a hírnévről meg ilyenekről. Vannak olyan esetek hogy LMBTQ tagok a más irányultságukra hivatkozva úsznak meg súlyos dolgokat, ami tényleg durva. Csak az a baj hogy ezekről senki nem beszél. Van is ilyen ismerősöm egyébként nem is vagyunk jóban.
2022. júl. 19. 15:48
 9/108 A kérdező kommentje:

8-as, megkérhetlek, hogy mesélnél arról, hogy mit úszott meg az az ismerősöd?

Én a biszexeknél látom azt, hogy legalizálják azt, hogy csalnak. Hiszen biszexek, ez hozzájuk tartozik, nem tehetnek róla. Viszont ami velük kapcsolatban feltűnt az az, hogy a biszexeket az lmbtq sem igazán fogadja el. A leszbikusok, a melegek, a heterók sem, de a mozgalom sem. Ha pedig az lmbtq nem elfogadó vmivel ami pedig lmbtq, akkor egy heterótól mit várnak, szinte már követelnek elfigadást bárki és bármi felé? Pl miért fogadjam el azt, hogy vannak akik csillámpónik, kutyák, farkasok stb identitásilag? Gyerekként azt játszottam lovas vagyok, de sosem gondoltam magam lónak. Most meg a lehetsz bárki bármi, love is love, hagyjuk már... nekem egyszerűen beteges ez a határtalanság, a korlátok nélküli szélsőséges elfogadás.

2022. júl. 19. 15:54
 10/108 Prókátor ***** válasza:
55%

Semmi különösebb bajom nincs a homoszexuálisokkal, régóta dolgoztam és dolgozom együtt velük, minden probléma nélkül. Viszont az LMBTQ rengeteg pontján ellent mond önmagának! A Bibliát gyakran hazudják felületes és egysíkú gondolkodás alapján önellentmondásosnak. Ezzel szemben az LMBTQ a második mondattól kezdve ellent mond önmagának (mint például az általad is felemlegetett "mindent elfogadás, kivéve..."). Ha a Bibliát mélyebben tanulmányozza valaki, az ellentmondások feloldódnak. Ezzel szemben az LMBTQ-t mélyebben vizsgálva egyre több lesz az ellentmondás!

A homoszexuálisokkal kapcsolatban azt az egyházi álláspontot képviselem, hogy a bűn elítélendő, de a bűnös nem.

Gyakorló Róm. Kat.

2022. júl. 19. 16:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!