Vallásos emberektől kérdezem: Szerintetek imádsággal távol lehet tartani a koronavírust?
Igen, de aki nem veszi igénybe Isten embereken vagy elismert eljárásokon keresztül adott segítségét, mint például oltás, maszkviselés, fertőtlenítőszer, az ne lepődjön meg, hogy megbetegszik vagy akár meghal akkor is, ha imádkozott.
Talán ismert a példázat, hogy egy árvíz során valakinek a víz elönti a házát, ő felmegy a tetőre, és imádkozik: "Uram, ments meg!" Kisvártatva jön egy csónak, és feljánlják, hogy elviszik. De az ember azt mondja, nem, én az Úr segítségére várok. Kásőbb jön egy helikopter is, de az ember azt is ugyanezekkel a szavakkal visszautasítja. Végül belefullad az áradásba. Odakerül Isten elé, és szemrehányást tesz neki, hogy nem mentette meg. Az Úr pedig így felel: "Küldtem egy csónakot, és egy helikoptert is, hogy megmentselek. Miért nem fogadtad el?"
Szóval a lényeg az, hogy Isten általában embereken keresztül segít rajtunk, nem pedig valami csodás, természetfeletti módon.
NEM.
Én, mint vallásos mondom neked: Lehet hogy előfordulnak szélsőséges esetek, mint Tanzániában, de mivel te egy relatív fejlett országban élsz, ahol még az oltást is felveheted ellene, így ne számíts rá, hogy majd vmi természetfeletti módon védekezhetsz ellene.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!