Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos emberektől szeretnék...

Vallásos emberektől szeretnék kérdezni? (!)

Figyelt kérdés
Ateista vagyok, de ettől függetlenül tiszteletben tartom a vallásos embereket, sok vallásos barátom is van. Szóval tőletek azt szeretném kérdezni, hogy a vallás hogyan tolerálja az LMBTQ-t, a szexuális szabadosságot? Én egy heteró nő vagyok, mai viszonylatokban nézve konzervatív. A szexualitás számomra kizárólag két emberes, nő-ferfi, és kizárólag érzelmekkel megyek bele a szexualitásba. Azt tapasztaltam, ez a tulajdonságom már "elavultnak" számít a mai világban, de en ezen senki kedvéért nem fogok változtatni. Ateista létem ellenére viszont elgondolkodtam azon, hogy a vallás, a vallásos emberek hogyan tudják összeegyeztetni az LMBTQ térnyerését a vallással? Már azt is olvastam, hogy az LMBTQ azt is mondta, Jézus transznemű volt. Lassan olyan nekem, mintha az LMBTQ lenne egy új "vallás" amit egyre többen követnek, és valahol agymosásnak is tartom a mozgalmat. A vallásos emberek hogyan viszonyulnak az LMBTQ mozgalomhoz, mit gondolnak róla?
2022. júl. 19. 15:02
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/108 anonim ***** válasza:
0%
Tehat az egész alapja a cselekvés.Ebbe bele kell érteni ,hogy csaladcentrikus legyél, és út te magad úgy a gyerekeid hasznos emberek legyetek.A masodik alapja a jövőnek a gyerekáldás, vagyis a gyerek aki továbbadja azt amit te tanítasz neki, és nagyjából ennyi...
2022. júl. 21. 13:59
 92/108 A kérdező kommentje:
Te hiába tanítod bármilyen jóra, a mai társadalom kiveti magából a jó, és őszinte, tiszta embereket. Ez a társadalom nem az emberi értékrendre épül.
2022. júl. 21. 14:01
 93/108 anonim ***** válasza:

Hát itt jön a képbe a középosztály.Ez az ő ügyük lenne ,hogy helyre rakják.Mindég a középosztályé kéne legyen az ,aki gondoskodik a gyerekeiről.Az idős korosztály pedig az unokáiért tesz.

Egyébként írtad ,hogy a családalapítás erőltetett.

Nem konkrétan a családalapítást kell alapul venni.Aki nem akar családot ,annak is a következő generációkért kéne tenni, nem a sajat jogaiért.Ez a hasznos ember, és az ,hogy soha nem az egyént kell alapul venni ,hanem a közösséget.

Masszóval az egyén( maga egy ember) a tápláléklànc része lesz( vagyis mind meghalunk).Így mindég a következőkről kell gondolkoznunk( az új generáció).

2022. júl. 21. 15:05
 94/108 anonim ***** válasza:
Tehát az előbb is ahogy írtam,ebből a gödörből akkor tudunk kilépni ,ha mind egyetértésre jutunk.Ha nem...nagy bajok okozói lehetünk.
2022. júl. 21. 15:10
 95/108 anonim ***** válasza:

Vehetjük ezt a mai nyugati politikának is. Mit szeretnél ?Élvezni az életet és népírtást csinálni, és a privatizációval egyre több vagyona legyen egyre kevesebb embernek?

Vagy lenyugodni és a családokért tenni és államosítani?

Mert tulajdonképpen már a politika erről szól.Mi lesz a túlnépesedésse , és a civilizációval a közeljövőben.

2022. júl. 21. 15:18
 96/108 anonim ***** válasza:
Ja és a szent élet jelentése a tiszta értékrend.Ami arra épül hogy próbalja megkülömbözteti a helyes a helytelentől.
2022. júl. 21. 17:13
 97/108 anonim ***** válasza:

Egyébként én nem akarok ijesztgetni senkit,de mindenkinek tudnia kell ,hogy úgy a viselkedés, úgy az érzelmek, és az egészségtelen étel ,hat a génekre,amivel generációról generációra romlik a génállomány.

Csak annyi akarok ezzel mondani ,hogy a Biblia úgy mondja ,hogy az Ördög nemtelen.

2022. júl. 21. 20:34
 98/108 anonim ***** válasza:

74

"Ez itt arról szól édes baratom ,hogy a jog elsősorba a csalados emvert illetné meg.Nem az olyan embert aki a szexualitását hírdeti.

Őszintén???Én se vennék fel olyan bert aki nem tudja tűrtösutetni magat.Kit érdekel mi a szexuális érdeklődése.Munkaról van szó!!Ne forgasd ki.Legalább a gyerekekre és a családra adj annyi tiszteletet ,hogy őket illeti meg az elsőbség."

Igen, az ilyenekkel szemben ervenyesitik a torveny altal biztositott jogaikat. Az ilyenekkel szemben, mint te. Amit leirsz, torveny tiltja es bunteti. Fel lehetne jelenteni teged internetes feluleten valo uszitasert es gyuloletbeszedert. Nem vagy nevtelen, hiaba hiszed azt, konnyen megtalalnak. Mentek mar a gyakorirol birosagra emberek.

Ha ez neked nem tetszik, koltozz elmaradottabb orszagba. Ahol kedvedre valogathatsz, hogy csak csalados embert veszel fel, de ahol a te jogaidat sem tudod megvedeni.

2022. júl. 21. 21:49
 99/108 anonim ***** válasza:
74-es, a sajat egyhazad is bunnek tartja, amit itt leirtal
2022. júl. 21. 21:53
 100/108 anonim ***** válasza:
Figyelj ,nekem édes mindegy.Azt latom ,hogy ebből egyfajta uniszex tarsadalom fog kialakulni.De ha nektek ez megfelel, én meghajolok előtte...
2022. júl. 21. 22:05
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!