Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos emberektől szeretnék...

Vallásos emberektől szeretnék kérdezni? (!)

Figyelt kérdés
Ateista vagyok, de ettől függetlenül tiszteletben tartom a vallásos embereket, sok vallásos barátom is van. Szóval tőletek azt szeretném kérdezni, hogy a vallás hogyan tolerálja az LMBTQ-t, a szexuális szabadosságot? Én egy heteró nő vagyok, mai viszonylatokban nézve konzervatív. A szexualitás számomra kizárólag két emberes, nő-ferfi, és kizárólag érzelmekkel megyek bele a szexualitásba. Azt tapasztaltam, ez a tulajdonságom már "elavultnak" számít a mai világban, de en ezen senki kedvéért nem fogok változtatni. Ateista létem ellenére viszont elgondolkodtam azon, hogy a vallás, a vallásos emberek hogyan tudják összeegyeztetni az LMBTQ térnyerését a vallással? Már azt is olvastam, hogy az LMBTQ azt is mondta, Jézus transznemű volt. Lassan olyan nekem, mintha az LMBTQ lenne egy új "vallás" amit egyre többen követnek, és valahol agymosásnak is tartom a mozgalmat. A vallásos emberek hogyan viszonyulnak az LMBTQ mozgalomhoz, mit gondolnak róla?
2022. júl. 19. 15:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/108 anonim ***** válasza:

17

Prokator

De ha nem ad a pap alola feloldozast, akkor megiscsak az embert bunteti. Ha nem kap feloldozast, nem aldozhat, nem gyonhat, nem jarulhat a szentsegekhez, tehat egyszeruen nem gyakorolhatja a vallasat. Egy olyan dolog miatt, amirol nem tehet, ami megsem a szandekos emberolessel egy kategoria.

Anglikan vagyok (egyebkent az anglo-katolikus fajtabol, semmi, de semmi problemam nincs a romai katolikusokkal, osszessegeben). Nalunk elhet bejegyzett elettarsi kapcsolatban egy nyiltan meleg pap, ahogy a mienk is. De ez messze nem volt mindig igy! A papunk az 50-es eveiben jar, es el tudom kepzelni, vagyis tudom is, hogy mennyi borzalmas megkulonboztetesben volt eleteben resze, meleg, melyen hivo keresztenykent. Szerintem sokkal jobb igy, hogy vegre nyiltan elhetnek egyutt, es nem okoz mar annyi lelki szenvedest, hogy "egyes szobak egyszeruen le vannak zarva elottuk, ahova ok nem mehetnek be".

2022. júl. 19. 18:33
 22/108 A kérdező kommentje:
19 köszönöm a válaszod. A biszexualitást is levezetnéd úgy ahogy a homoszexualitást?
2022. júl. 19. 18:41
 23/108 anonim ***** válasza:

22# nem ismerem ezt ennyire, nem is igazán akarok jobban megérteni.

Szerintem ez ugyan az a jelenség lehet amit írtam, kisebb nagyobb eltérésekkel a lehozott túlzott információk vonatkozásában.

A lelkekkel kapcsolatban sokkal bonyolultab a dolog, mert rendkívül eltérő szintekről születnek le emberi testbe.

Nagyon magas szintekről leszülető lelkek például már semmilyen vonzódást nem fognak érezni párkapcsolatokra, házasságra, szexuális kapcsolatokra.

Nem szeretnék ezzel kapcsolatban többet mondani, mert sok félreértésre, belemagyarázasra adhat okot.

2022. júl. 19. 18:53
 24/108 A kérdező kommentje:
22 értem. A biszexek a nőket is meg a ffakat is szeretik szexuálisan. Tehát ők az általad előbb elmondottak szerint alacsony szinten vannak, mert mindkét nemet akarják?
2022. júl. 19. 18:56
 25/108 anonim ***** válasza:

24# szerintem nincsenek alacsony szinten lelkek emberként, akik most lent vannak, már sok életet leéltek.

Egészen biztos nem mondtam olyat, hogy alacsonyabb szintű lelkek lennének bármilyen szexuális deviancia alanyai.

2022. júl. 19. 19:09
 26/108 A kérdező kommentje:
Akkor rosszul ertelmeztem, elnézést.
2022. júl. 19. 19:22
 27/108 anonim ***** válasza:

20

Azt nem tudom, mit gondol az egyhaz meg a vallas, csak azt, hogy en!

Ha arra gondolsz, amire en, akkor az nem "kezd mar elterjedni" az USA-ban sem.

Ezek ilyen non-binary vagy gender-neutral emberek, vagyis nemileg semlegeseknek tartjak magukat. Anatomiailag van nemuk, de azt a vilaggal nem osztjak meg. Vagy egy (feltehetoen) no, aki ugy oltozik es viselkedik, hogy ne lehessen megmondani, hogy no vagy ferfi. "Multi felnott" (3 felnott) csaladban nevelnek 2 gyereket, es azt sem mondjak meg, melyik gyerek melyik ket felnott-tol van. A gyerekeknek (pici koruktol) azt mondjak, hogy olyan nemuek lesznek, amik akarnak, es a gyerekek "veletlenul" szinten azt mondjak, mar 3 evesen, hogy ok is gender-neutralisak szeretnenek lenni. Olyan neveket adnak a gyerekeiknek, hogy Fecske meg Dió, hogy ne lehessen tudni belole, fiu vagy lany.

Szerintem ezek kulonc, feltunoskodo hulyek. Abbol is latszik, ahogy beszelnek a dologrol, lathato elvezettel oktatjak ki a normalis embereket, hogy ez hogy van. A teveben mutogatjak oket, es a media fizet nekik azert, hogy nyilatkozzanak. Szerintem ez egyaltalan nincs elterjedve, es a valodi homoszexualitasbol, biszexualitasbol stb. csinalnak karikaturat a hulyesegukkel.

Azt viszont elmondhatom, hogy Angliaban azt latom, hogy a legtobb ferfi meleg parnak nincs gyermeke. Ha leszbikus parok nevelnek gyereket, az altalaban amiatt van, hogy az egyik nonek volt egy korabbi hetero hazassaga, amiben a gyermek szuletett, es a valas utan a no leszbikus lett, vagy azonos nemu part valasztott, es igy ket no neveli. De ezeknek a gyerekeknek van apukajuk (nem ket anyukajuk van!), ugyanugy tartjak vele a kapcsolatot, mint mas elvalt szulok gyerekei. Ezeknek a gyerekeknek semmi bajuk nincs ebbol (ha a kornyezetuk felvilagosult es nem csufoljak stb. oket).

Van olyan, hogy orokbefogadnak gyereket homoszexualis parok, joguk es lehetoseguk is van. De a tulnyomo tobbseg, ami en latok, ilyen.

Szoval letezik a gender neutralitas, ha valaki annak tartja magat, tartsa, nekem semmi károm nem szarmazik belole, de azért nem terjed - pont azert kerul bele a tevebe, mert szenzacionak szamito ritkasag.

2022. júl. 19. 19:33
 28/108 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=S1pW6r9kjiw&ab_channel=GoodM..

ezt ki tudod nyitni, Kedves Kerdezo?

itt mutatnak a teveben egy ilyen amerikai genderneutralis "szulot"

az angol ujsagirok kezuket labukat hanyjak, hogy nagyjabol tisztelettel beszeljenek veluk, de azert kiderul, hogy ez egy nagy baromsag

2022. júl. 19. 19:36
 29/108 A kérdező kommentje:
Szerintem a gyerekekre káros, és azokra is, akik annyira önbizalomhiányosak, hogy mi den áron tartozni akarnak valahova. Ismét sok infót mondtál, köszönöm!
2022. júl. 19. 19:37
 30/108 anonim ***** válasza:

Hát először is kedves kérdező ,mit tartasz ateizmusnak.Mert azt azért tudni kell ,hogy a törvényekre alapozas ,hogy megbüntetünk valakit ,ugyanúgy vallási alapokra épül...

De a kérdésedre a válasz ,hogy magával a szexualitásokkal bizonyos értelemben nincs gond .Mind emberek vagyunk.A másság is az ember természetéhez tartozik, úgy hogy ezt erkölcsi alapon el kell fogadni.Mjbdég volt, van és lesz is más szexualis irányúltságú ember.

De ezek a dolgok tág témakörök.Mint az ,hogy önagad akarsz lenni.Az ilyen kijelentések olyan oldalát is elkezded feloldani ,mint a pedofilia.Most itt jön a képpbe ,hogy még nem kerülsz egy ilyen bizonyos érzelmi kielégülés elé, addig támogatni fogod azt ,hogy az embernek nem kell elfolytania az érzelmeit.Holott bizony a vallás alapja pont az érzelmek elnyomását próbálta befolyasolni.Nézd meg a főbűnöket vagy a 10 parancsolatot.Mind érzelmi cívődések ,amelyek olyan lancreakciót indít el, hogy nincs visszaút belőle.Az érzelemmel az a baj, hogy az érzelmek nem kielégíthetők.Ha megkapod amit akartál, aztán egy kisidő múlva megint kelleni fog.

Most kérdezek valamit.A mai ember azt mondja légy önmagad.Ebbe akkor a sorozatgyilkos is beletartozik.Az ő.Érzelmileg ki akar elégülni az emberölésben.

Nem a vágyakat kéne visszafolytani, és értelemre építeni az életet?

2022. júl. 19. 20:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!