Vallásos emberektől szeretnék kérdezni? (!)
Figyelt kérdés
Ateista vagyok, de ettől függetlenül tiszteletben tartom a vallásos embereket, sok vallásos barátom is van. Szóval tőletek azt szeretném kérdezni, hogy a vallás hogyan tolerálja az LMBTQ-t, a szexuális szabadosságot? Én egy heteró nő vagyok, mai viszonylatokban nézve konzervatív. A szexualitás számomra kizárólag két emberes, nő-ferfi, és kizárólag érzelmekkel megyek bele a szexualitásba. Azt tapasztaltam, ez a tulajdonságom már "elavultnak" számít a mai világban, de en ezen senki kedvéért nem fogok változtatni. Ateista létem ellenére viszont elgondolkodtam azon, hogy a vallás, a vallásos emberek hogyan tudják összeegyeztetni az LMBTQ térnyerését a vallással? Már azt is olvastam, hogy az LMBTQ azt is mondta, Jézus transznemű volt. Lassan olyan nekem, mintha az LMBTQ lenne egy új "vallás" amit egyre többen követnek, és valahol agymosásnak is tartom a mozgalmat. A vallásos emberek hogyan viszonyulnak az LMBTQ mozgalomhoz, mit gondolnak róla?2022. júl. 19. 15:02
41/108 A kérdező kommentje:
Az ember kizárólag a tiszta szeretettől, és az érdektől mentességtől, korrektségtől, lesz jobb. Szerintem. De pontosan nem ez van a világban, hanem sajnos az ellenkezője!
2022. júl. 19. 20:31
42/108 A kérdező kommentje:
41-es szerinted akik nem kaotak vallásos neveltetélt,mint én sem, akkor már fogalmuk sincs a szeretetről stb? Pontosan szeretere nevelzek és őszinteségre. Nem értelek mire akarsz kiulyukadni!
2022. júl. 19. 20:33
43/108 anonim válasza:
Ezalatt azt értem ,hogy a világunk törvényekre épül fel ,amit nekünk is be kellene tartani.Ha van globális felmelegedés ,az azért történt meg ,mert az emberek nem tartjak be a természet törvényeit,hanem érzelmi kielégüléseket keresnek.Vagyis nem tartják tiszteletbe azt ,hogy a bolygónon kialakult élet rendszerekre épül.Ha ezt áthágjuk, akkor egyre több bajt idézünk elő vele.
44/108 A kérdező kommentje:
Továbbra sem éttem az eszmefuttatásod. Azt végképp nem, hogy hogy jönnek ezek a kérdésemhez?
2022. júl. 19. 20:36
45/108 anonim válasza:
Én ezzel egyet értek, hogy szeretni tudsz, csak épp annyi ,hogy ezzel nem sokra mész ,ha közben magunk alatt vágjuk a fát :)
46/108 A kérdező kommentje:
Hogy jötzek ezek az eszmefuttatások a kérdésemhez? Hol az összefüggés?
2022. júl. 19. 20:38
47/108 anonim válasza:
Huuu, hosszú történet, most ehhez nincs kedvem témázni.Sajnálom.De majd napokban esetleg ha érdekel privatban megpróbálom megfogalmazni...
48/108 anonim válasza:
Amúgy most nem értem, mi az amit nem mondtam el??Vagy mit nem értesz??
49/108 anonim válasza:
Tehát alapjáraton, mindenhez amihez közelítesz, erkölcsi alapon kell hozzányúlni.
A kapcsolatok se csak érzelmekről szólnak.Ott egy idő után a máz alatt megmutatja ki milyen ember és miért tesz.
50/108 A kérdező kommentje:
Ezt értem, ez a gondolkodás nekem alap. De hogy jön ez a kérdésemhez??
2022. júl. 19. 20:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!