Vallásos emberektől szeretnék kérdezni? (!)
Figyelt kérdés
Ateista vagyok, de ettől függetlenül tiszteletben tartom a vallásos embereket, sok vallásos barátom is van. Szóval tőletek azt szeretném kérdezni, hogy a vallás hogyan tolerálja az LMBTQ-t, a szexuális szabadosságot? Én egy heteró nő vagyok, mai viszonylatokban nézve konzervatív. A szexualitás számomra kizárólag két emberes, nő-ferfi, és kizárólag érzelmekkel megyek bele a szexualitásba. Azt tapasztaltam, ez a tulajdonságom már "elavultnak" számít a mai világban, de en ezen senki kedvéért nem fogok változtatni. Ateista létem ellenére viszont elgondolkodtam azon, hogy a vallás, a vallásos emberek hogyan tudják összeegyeztetni az LMBTQ térnyerését a vallással? Már azt is olvastam, hogy az LMBTQ azt is mondta, Jézus transznemű volt. Lassan olyan nekem, mintha az LMBTQ lenne egy új "vallás" amit egyre többen követnek, és valahol agymosásnak is tartom a mozgalmat. A vallásos emberek hogyan viszonyulnak az LMBTQ mozgalomhoz, mit gondolnak róla?2022. júl. 19. 15:02
31/108 A kérdező kommentje:
Ateista vagyok, és meg sem vagyok keresztelve. Ezt értem én a saját ateizmusom alatt.
2022. júl. 19. 20:20
32/108 anonim válasza:
Vagy egy olyan kérdésem is szól hozzád ,ha ateista vagy ,mitől kell féltened a gyerekeidet???
34/108 A kérdező kommentje:
32: az emberek gonoszságától, a manipulációjuktól, attól hozy kihasználják az őszinte, tiszta szeretetét, a jóságát, azt hogy hiszi: mindenkiben van valami jó, és kihasználnák a feltétel nélküli szeretetét. Ettől félteném a gyerekeket.
2022. júl. 19. 20:23
35/108 A kérdező kommentje:
33 nem vagyok hívő, ateista vagyok mondtam.
2022. júl. 19. 20:24
36/108 anonim válasza:
Na ,erről szól a kereszténység alaja is.Hogy érzelemmel kell állni az élet előtt hanem értelemmel.Hogy mindennek van erkölcsi kódexe.Láttál e már madarat télen költeni?
37/108 anonim válasza:
De az vagy bizonyos értelemben...
38/108 A kérdező kommentje:
Pint hogy az LMBTQ erölteti az erkölcstelenséget. Nem hívőség kérdése az, hogy hiszek a szeretetben, hanem neveltetésé, és személyiségé.
2022. júl. 19. 20:28
39/108 anonim válasza:
Vagy épp ,pont most volt egy kis beszélgetés is ,az EQ ról?Marmint a robotokról.Gondolod ,hogy egy konzervdoboz lehet az emberiség megváltója?Attól jobb lesz az ember?
Fel kéne tenni a kérdést, mitől lesz jobb az ember???
40/108 anonim válasza:
Csak éppen annyi ,hogy a szeretet nem arról szól ,hogy megadsz a gyerekednek mindent.Hanem hogy hasznos embert nevelj ki belőle,vagyis törődsz vele.Aminek az alapja szellemi fejlődést igényel, bizonyos értelemben vallása buzdít.Mivel a vallás törvényekre épül ,ami bele kell épüljön a természettel való együttélésben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!