Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Korán szerint miért teremtet...

A Korán szerint miért teremtett Allah gonoszságot?

Figyelt kérdés
Miért volt szükség nála primitívebb lények megteremtésére?

2021. szept. 23. 20:31
 191/191 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát akkor a dohányzást is tiltja?"

Igen tiltja.Annyi a különbség hogy a tudatmódosító szereket konkrétan megnevezi és tiltja, a dohányt szó szerint nem említi, de tudjuk hogy tilos az alábbi két vers alapján:

7/157 És megengedi nekik a jó dolgokat és megtiltja nekik a rosszakat.

17/ 26 Ne tékozoljátok el (a vagyonotokat) úgy, ahogy azt a pazarlók teszik.

"Például, hogy el akartad viccelni?"

Nem elviccelni akartam, de ahogy mondtam ha vitázni akarsz akkor meg kell hogy üss egy szintet hogy komolyan vegyenek. Ez minden témára igaz. Ha úgy akarsz vitázni hogy fogalmad sincs róla, mindenhol megmosolyognak. A másik pedig hogy látnom kell hogy tényleg érdekel a válasz.

"Ez meg nem igaz."

Mi az hogy nem igaz? Miért hazudsz? 4-5 kérdést tettem fel és egyre sem válaszolt.

"Továbbra is áll a kérdésem.

És nem azt kérdeztem, hogy a két vallás közül melyik igazságosabb."

De mi az ami nem igazságos szerinted a Földön? Mert ezt nem írtad. Gondolom azért nem panaszkodsz hogy szabad akaratot kaptál. Allah azt is elküldte hogyan élj, mit szabad mit nem, és közölte hogy büntetésre számíthatsz ha megszeged a törvényt. Azt is közölte hogy az evilági életed alapján leszel számonkérve és megítélve, ami meghatározza hogy az Ítélet napja után hova kerülsz.

2021. okt. 7. 17:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!