Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Korán szerint miért teremtet...

A Korán szerint miért teremtett Allah gonoszságot?

Figyelt kérdés
Miért volt szükség nála primitívebb lények megteremtésére?

2021. szept. 23. 20:31
 161/191 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor vissza ahhoz hogy másra nem is reagálok (mondjuk felesleges is, mint az előbb láttuk, a többi érvvel már úgyis elbuktál), erre válaszolj!"

Szóval látod hogy buktad a vitát ezért kerülöd a válaszadást :)) De mi a baj? Te hoztad fel a pedofil témát. Te kezdtél ezzel példálózni. Belekérdeztem a saját állításodba és nem akarsz válszolni?

"Ha Allah olyan világot teremtett volna, ahol nem létezik hajlam, akkor pedig bármelyik helyzetben 0 lenne a pedofilok száma. Szóval ne beszélj mellé, hanem válaszolj. Miért ilyen világot teremtett, ahol létezik ilyen hajlam, ami csak és kizárólag kárt okoz?"

Írtam már hogy Allah nem pedofil hajlamot teremtett. Szabad akaratot teremtett és elmondta mit tehetsz és mit nem. Meg akkor minden büncselekmény esetében kellene lennie ilyewn hajlamnak ami egyébként nincs. Meg azt írod ha nem lenne ilyen hajlam akkor az elkövetők száma nulla lenne. Ez azt jelenti hogy te teljes mértékben a hajlamot teszed felelőssé az elkövetett bűncselekményekért és nem az illető szabad akaratát. Akkor az agymenésed alapján a bíróságon minden bűnelkövető mondhatná a bírónak hogy xy hajlama van, nem tehet róla, és nem lehetne elítélni őket. Ez is mutatja mekkora marhaságot állítasz.

"Nem telt tőle jobbra, vagy nem is akarta, hogy jó legyen az alkotása?"

De továbra sem válaszolsz a kérdéseimre. Ha minden ember szabad akaratából csak jót tenne akkor ez a világ jó lenne vagy rossz?

2021. okt. 5. 21:43
 162/191 anonim ***** válasza:
94%

"Írtam már hogy Allah nem pedofil hajlamot teremtett."

Képes lett volna olyan világot teremteni, ahol nem léteznek ilyen hajlamok, vagy ő valami korlátozott képességű isten?

Ha képes lett volna, akkor adott a kérdés: miért nem tette? Ne beszélj mellé mert már nekem ciki látni mennyire kínlódsz, mert belefutottál a kényes kérdésekbe. Vagy válaszolj végre, vagy ismerd el hogy nem tudsz/nem akarsz ezekbe belegondolni!

2021. okt. 5. 21:50
 163/191 anonim ***** válasza:
48%

"A buktád a csecsemőhalandósággal.

Tehát, ha az embereknek szüksége van erre az életre, hogy Allah megítélje őket, akkor Allah egy olyan igazságtalan világot teremtett, ahol rengetegen esélyt sem kapnak erre az életre, amire szerinted szükségük lett volna. Mint az említett egy naposan elhunyt csecsemő. Ha pedig Allah anélkül is megítél és pokolba vagy mennybe küld bárkit, hogy egy napot is leélt volna ebben a világban, akkor pedig feleslegesen és értelmetlenül teremtett egy olyan világot amire nincs is szükség."

Ezen mit is buktam? :) Azt mondtma Korán nem írja, ezért a többi információból következtetik ki a muszlim vallástudósok. Ha a csecsemő meghal és mennyországba jut akkor nyiván nem fog panszkodi hogy itt miért halt meg, ha automatikusan a mennyországba jut. Nyilván más sem fogja azt mondani, miért nem küldte a pokolba a csecsemőt. Csak a keresztényeknél van az a tanítás hogy poklora jutnak a nem megkeresztelt csecsemők. Ha pedig mégis egy másik probatétellel dől el hogy a csecsemő végül hova jut, én abban sem látok problémát. Szóval mi ebben a bukta? :)

"ilyet se állítottam, szóval újabb hazugság, milyen meglepő...

Próbáld esetleg értelmezni is, amit olvasol!"

Szokásos sértegetés és hazudozás mikor szembesülsz azzal hogy cáfoltam a marhaságot :)

2021. okt. 5. 21:57
 164/191 anonim ***** válasza:
48%

"Képes lett volna olyan világot teremteni, ahol nem léteznek ilyen hajlamok, vagy ő valami korlátozott képességű isten?

Ha képes lett volna, akkor adott a kérdés: miért nem tette? Ne beszélj mellé mert már nekem ciki látni mennyire kínlódsz, mert belefutottál a kényes kérdésekbe. Vagy válaszolj végre, vagy ismerd el hogy nem tudsz/nem akarsz ezekbe belegondolni!"

Én már válaszoltam a kérdésedre, de az a baj hogy te egyetlen kérdésemre sem válaszolsz :) Ki tudsz magadból préselni válaszokat vagy marad az hogy buktad a vitát?

2021. okt. 5. 21:59
 165/191 anonim ***** válasza:
100%

"Ezen mit is buktam?"

Hogy bármelyik kimenetellel egy igazságtalan vagy egy értelmetlen világot kaphatsz csak. Lásd rögtön, amit írtál:

"Ha a csecsemő meghal és mennyországba jut akkor nyiván nem fog panszkodi hogy itt miért halt meg, ha automatikusan a mennyországba jut."

Tehát ha van, aki automatikusan a mennyországba jut, csak mert még azelőtt meghalt hogy lehetősége lett volna, míg másoknak nem adatik meg semmiféle ilyen automatikus odajutás, akkor az egy igazságtalan rendszer.

Vagyis akkor szerinted nem tudott egy igazságos világot teremteni Allah, vagy nem is akart?

2021. okt. 5. 22:02
 166/191 anonim ***** válasza:
100%

"Én már válaszoltam a kérdésedre"

A mellébeszélés nem válasz.

Szóval, Allah eleve nem volt képes egy jó világot teremteni, amiben nem is léteznek semmiféle beteges hajlamok, vagy nem is akart egy jó világot teremteni?

2021. okt. 5. 22:03
 167/191 anonim ***** válasza:
100%

"csak mert még azelőtt meghalt hogy lehetősége lett volna"

Lemaradt egy mondatrész. Szóval csak mert még azelőtt meghalt hogy lehetősége lett volna bármilyen bűnt is elkövetni.

2021. okt. 5. 22:06
 168/191 anonim ***** válasza:
100%

"A legtöbb muszlim szokott gondolkodni is"

Nyilván, de én most konkrétan kettőjükre gondoltam.

Viszont azóta már látszik, hogy nem fogják megtenni.

Kár, mert Abdullah értelmesebb, mint a legtöbb itteni keresztény.

De sajnos őt is szorítják a saját korlátai.

A társa meg... hát...

2021. okt. 5. 22:11
 169/191 anonim ***** válasza:
50%

"Tehát ha van, aki automatikusan a mennyországba jut, csak mert még azelőtt meghalt hogy lehetősége lett volna, míg másoknak nem adatik meg semmiféle ilyen automatikus odajutás, akkor az egy igazságtalan rendszer.

Vagyis akkor szerinted nem tudott egy igazságos világot teremteni Allah, vagy nem is akart?"

Feltünt-e hogy odaírtam, ezért gondolják úgy hogy nekik lesz egy más próbatételük. Nem láttad hogy ezt írtam vagy szándékosan ugortad át? :) Egyébként az iszlám szerint minden ember aki megszületett saját döntésből került ide és születet meg mint ember. Szóval a te döntésed volt hogy emberként megszülettél és mondjuk nem valamilyen más teremtményként. Lehet aki csecsemőkorában meghalt azt választotta hogy megszületik emberként de nem vesz részt a próbatételen, és mondjuk a túlvilágon sem lesz akkora jutalma mint aki teljesítette a próbatételt, de ez már csak az én feltételezésem.

"A mellébeszélés nem válasz.

Szóval, Allah eleve nem volt képes egy jó világot teremteni, amiben nem is léteznek semmiféle beteges hajlamok, vagy nem is akart egy jó világot teremteni?"

Tapasztalataim szerint mikor valaki nem hajlandó válaszolni és csak ugyanazt ismételgeti, annak a jele hogy bukta a vitát :)

2021. okt. 5. 22:30
 170/191 anonim ***** válasza:
50%
Három pipás! Ha nem tudsz hozzászólni a vitához akkor inkább maradj távol. Ha már csak személyeskedésre vagy képes, azt jelenti a téma meghalajda a képességeidet.
2021. okt. 5. 22:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!