A Korán szerint miért teremtett Allah gonoszságot?
"Feltünt-e hogy odaírtam, ezért gondolják úgy hogy nekik lesz egy más próbatételük."
Feltűnt, csak a lényegen nem változtat. Ugyanúgy egy igazságtalan rendszer ami csak egyeseknek biztosít lehetőséget valami speciális próbatételre.
"de ez már csak az én feltételezésem."
Tehát te is látod hogy annyira igazságtalan a rendszer, hogy ilyen feltételezésekkel kell kiegészítened, hogy legalább kevésbé tűnjön annak.
Tőled ennél nyíltabb elismerést azt hiszem nem is lehet arról kapni, hogy nekem volt igazam, köszi :)
"Tapasztalataim szerint mikor valaki nem hajlandó válaszolni és csak ugyanazt ismételgeti, annak a jele hogy bukta a vitát :)"
- Mondta terelően, hogy ne kelljen válaszolnia arra a kényes kérdésre, amire eddig sem volt hajlandó.
Tehát akkor egyúttal azt is elismerted hogy buktad a vitát, ilyet se nagyon láttam még tőled, pedig rengetegszer buktál már el rengeteg vitában.
"ezért gondolják úgy hogy nekik lesz egy más próbatételük."
De ez nem a Korán része, ez jóval későbbi magyarázat.
Az ilyet nem szoktuk bizonyítéknak elfogadni a keresztényektől sem! Az ugyanis nem tiszta módszer, hogy egy több ezer éves vallást MA változtatsz meg, a mai tudás birtokában. Az akkor nyilván olyan lesz, ha ügyesen csinálod, hogy MA MÉG nem lehet megcáfolni, de attól még nem lesz igaz.
"az iszlám szerint minden ember aki megszületett saját döntésből került ide és születet meg mint ember."
Ez pedig egy lélekvándorlással kapcsolatos tétel, és megint csak nem illik ebbe a vallásba.
Hozzá tudok szólni a témához, köszönöm. Már hozzá is szóltam jó párszor.
Nekem sem tudsz válaszolni, ezért akarsz elhallgattatni?
Nem szép tőled.
Mostanában azért írok kevesebbet, mert nem látom értelmét. Mindketten eljutottatok a képességeitek határáig. Innen kezdve sajnos a hívőknél csak rossz irányba mehetnek a dolgok.
Ha itteni keresztények lennétek, akkor már javában gyalázkodnátok, mert ők gyengébb képességűek, mint ti.
De sajnos nálatok is ugyanez lesz, csak lassabban.
Jelenleg ott tartotok, hogy tereltek minden kérdést, és félrebeszéltek a válaszokban, vagy nem is válaszoltok a kérdésre, vagy pedig ragaszkodtok ahhoz, hogy egy egyértelműen rossz válaszotok igenis jó. Ez sajnos szokásos dolog a hívőknél.
Abdullah tudta csak beismerni néhány FONTOS kérdésnél, hogy nem tud rá válaszolni, de sajnos ő sem volt képes ezekből a megfelelő következtetéseket levonni.
"Feltűnt, csak a lényegen nem változtat. Ugyanúgy egy igazságtalan rendszer ami csak egyeseknek biztosít lehetőséget valami speciális próbatételre."
Mi ebben az igazságtalan? :) Neked is van egy dobásod meg annak is aki meghalt secsemőként? Ez gondolom az a rész amikor buktad a vitát és hazudozol.
"Tehát te is látod hogy annyira igazságtalan a rendszer, hogy ilyen feltételezésekkel kell kiegészítened, hogy legalább kevésbé tűnjön annak.
Tőled ennél nyíltabb elismerést azt hiszem nem is lehet arról kapni, hogy nekem volt igazam, köszi :)"
Az szerinted igazságtalan hogy te magad választhattad hogy megszületsz emberként? :) Az meg egy logikus következtetés hogy azon belül is lehettek válsztási lehtőségeid. De akkor vegyük ki ezt mert azt mondod ez az én kiegészítésem. Abban mi az igazságtalan hogy megkérdezik tőled hogy meg akarsz-e születni emberként és vállalod a próbatételt? Tudtommal a keresztény tanítás szerint az embernek nem volt semmiféle választási lehetősége. El lett döntve hogy emberként megszületsz és kész, ha tetszik ha nem. Csak azért mondom hogy legyen összehasonlítási alapod.
"Mondta terelően, hogy ne kelljen válaszolnia arra a kényes kérdésre, amire eddig sem volt hajlandó."
Én válaszoltam a kérdésidre, te viszont nem válaszoltál de még csak meg sem próbáltál. Javaslom máskor ne ész nélkül vitázz és gondolt át, meg azt is milyen példákat hozol mert ez most visszafelé sült el. Peresz engem nem zavar ha olyan példákat hozol amik engem igazolnak :)
"Mi ebben az igazságtalan?"
Hogy valaki pl 80 éven át szenved ebben a világban, más meg egy próbatétellel mennybe jut? Neked ezt magyarázni kell???
"De akkor vegyük ki ezt mert azt mondod ez az én kiegészítésem"
Te mondtad, nem én. Már ezt is elfelejtetted? :D
Én csak megjegyeztem hogy nagyon bukta egy olyan rendszer, amit még egy ennyire fanatikus hívőnek is külön feltételezésekkel kell kiegészítenie...
"Én válaszoltam a kérdésidre"
Akkor másold be, hol a válasz a kérdésre, hogy Allah miért nem teremtett egy jó világot, amiben semmiféle beteges hajlam nem létezik?
"De ez nem a Korán része, ez jóval későbbi magyarázat.
Az ilyet nem szoktuk bizonyítéknak elfogadni a keresztényektől sem! Az ugyanis nem tiszta módszer, hogy egy több ezer éves vallást MA változtatsz meg, a mai tudás birtokában. Az akkor nyilván olyan lesz, ha ügyesen csinálod, hogy MA MÉG nem lehet megcáfolni, de attól még nem lesz igaz."
Nincs ebben semmi változtatás. A Korán nem írhat mindenre választ mert akkor millió oldalas könyv kellene hogy legyen. Muszlim vallástudósok először a Koránban keresik a válszt majd a hadiszokban. Ha ezekben nincs konkrét válasz, megnézik a rendelkezésüre álló információkat és az alapján mondanak valamit, ami konkrétan nincs le írva de nagy valószínűséggel úgy van mert ez következik a rendelkzésre álló információkból.
"Ez pedig egy lélekvándorlással kapcsolatos tétel, és megint csak nem illik ebbe a vallásba."
Egyrészt nem ismered az iszlámot, mert ezt konrétan a Korán írja, mászrészt nincs köze a lélekvándorláshoz. Annyi hogy van lélek az iszlám szerint és az előbb létezett mint a fizikai test, de nincs olyan hogy leélsz egy életet aztán újra megszületsz emberként vagy más élőlényként.
"Hozzá tudok szólni a témához, köszönöm. Már hozzá is szóltam jó párszor.
Nekem sem tudsz válaszolni, ezért akarsz elhallgattatni?
Nem szép tőled."
Már most rettegek a kérdésidtől. :) Azért mielőtt kérdezel az iszlámról nem ártana minimálisan utánaolvasni. Egyébként a másik hozzászólónak is válszoltam és ő az aki nem válszol az én kérdéseimre.
"Abdullah tudta csak beismerni néhány FONTOS kérdésnél, hogy nem tud rá válaszolni, de sajnos ő sem volt képes ezekből a megfelelő következtetéseket levonni."
Azt ugye tudod hogy ha valaki nem tud válszolni egy kérdésre, nem azt jelenti hogy arra a kérdésre biztosan nincs válasz? Én sem tudok sok mindenreválszolni, de konkrétan amit ti kérdéztetek arra válaszoltam.
"Már most rettegek a kérdésidtől"
Az sem esett le hogy már többször is kérdezett korábban, hasonlóakat mint én, és micsoda véletlen, azokra is csak kitérő válaszokat irtál, vagy néha egyáltalán semmit?
Nagy hazug vagy te, hallod...
"Én sem tudok sok mindenreválszolni, de konkrétan amit ti kérdéztetek arra válaszoltam."
Akkor arra például hogyhogy egyikőnk se kapott választ tőled, hogy Allah szerinted nem is lett volna képes ezt a világot olyan jónak teremteni, mint amilyen elviekben a mennyország lesz, vagy eleve nem is akarta jónak teremteni ezt a világot?
"megnézik a rendelkezésüre álló információkat és az alapján mondanak valamit"
Ez egy nagyon progresszív dolog, csak valahogy furán hat az iszlámnál, ahol ugye a Korán soha nem változhat.
Ellentmondásos érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Ezt hívják máshol gumiszabálynak.
E miatt fejlődhet egyáltalán az iszlám - de ezzel lehet a legcsúnyábban vissza is élni.
Arról nem is beszélve, hogy ez mennyire lesz egységes?
Kinek van joga egyáltalán ilyen döntést hozni, és ezt ki hogyan fogadja el? Főleg azok, akik szintén hozhatnak hasonló döntést, mit mondanak róla? Lesz valami megegyezés, vagy mind mást mond?
Mindenesetre én is úgy gondolom, hogy a csecsemőket külön vizsgáztatni nem tisztességes dolog. Eleve egy olyan világot kellett volna teremteni, ahol nem halnak meg idő előtt.
"Már most rettegek a kérdésidtől."
Hmmm... nem egészen ez a szándékom.
Viszont úgy látom, kicsit komolytalan vagy. Szerintem ez nem jó dolog. Elég fontos témáról beszélünk, nem?
Ilyenkor nincsen valami kötelességed?
"nem azt jelenti hogy arra a kérdésre biztosan nincs válasz?"
Természetesen.
Ezért nem szoktam ilyenkor én tovább erőltetni. Tudomásul veszem, hogy ezzel az emberrel idáig lehetett megbeszélni a dolgokat, és nem tovább.
Mivel nekem ilyenkor általában van következtetésem, ezt még el szoktam mondani.
Jelen esetben például azt, hogy ha egy hívőnek ilyen fontos kérdésben, mint a mennyország felépítése, ennyire komoly hiányosságai vannak, akkor egyáltalán mi értelme a hitének?
Ha még arról sincs fogalma sem, hogy a mennyország hogyan és mitől lesz jó...
"Hogy valaki pl 80 éven át szenved ebben a világban, más meg egy próbatétellel mennybe jut? Neked ezt magyarázni kell???"
Honnan tudod hogy a másik mennyit szenved azon a próbatételen? Totál értelmetlen, logikátlanok az állításaid. Ezt hívják szánalmas vergődésnek mikor már buktad a vitát de nem vagy hajlandó belátni.
"Te mondtad, nem én. Már ezt is elfelejtetted? :D
Én csak megjegyeztem hogy nagyon bukta egy olyan rendszer, amit még egy ennyire fanatikus hívőnek is külön feltételezésekkel kell kiegészítenie.."
Igen én mondtam, és ez egy logikus következtetés. Az iszlám az élet minden területére vonatkozik de nyilván nem írhat le minden válszt. Utána mondtam hogy oké vegyük ki és nézzük azt amit ír. Szóval abban mi az igazságtalan hogy megkérdezik tőled hogy meg akarsz-e születni emberként és vállalod a próbatételt? Látod most sem válaszoltál a kérdésemre :)
"Akkor másold be, hol a válasz a kérdésre, hogy Allah miért nem teremtett egy jó világot, amiben semmiféle beteges hajlam nem létezik?"
Az a válasz hogy Allah nem teremtett beteges hajlamokat. Ezt a te pedofilos példádon keresztül be is világosan bemutattam. Allah szabad akaratot teremtett, és igen, válszthatod a rosszat, de Allah mondta hogy ne tedd és azt is mondta hogy súlyos büntetés vár rád ha megteszed. Egyébként a hajlamokkal kapcsolatos marhaságod egyik bíróságon sem állná meg a helyét. Kézeld el hogy azzal próbálnál meg védekezni a bíróságon hogy azt mondod nem szabad akaratodból követted el a bűncselekményt hanem hajlamod van rá. Először jól kiröhögnének, és mivel azt gondolná a bíró hogy hülyének nézed valószínű a kiszabaható legsúlyosabb büntetést kapnád. Szóval ha ilyen helyzetbe kerülsz, nem javaslom hogy erre hivatkozz :))
Ez megint mellébeszélés volt.
A hajlamokat Allah teremtette meg, és nem más.
Ahogy te elkerülöd azokat a nőket - és ugye MINDIG elkerülöd - akik nem tetszenek, akiktől undorodsz - pont így megteremthette volna azt, hogy SENKI se vonzódjon szexuálisan egy éretlen emberhez.
Akkor nem létezne pedofília.
De valami miatt úgy teremtette a világot, hogy ilyen vonzódás létezik, TEHÁT aki ezt kapta, az gyakorolhatja is.
MÉG EGYSZER: ugye te se fogsz olyan nőt választani, aki nem tetszik? De annyira nem tetszik, hogy elhányod magad tőle, ha szexre gondolsz?
Pedig megvan a szabad akaratod!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!