Keresztényként mit gondolsz a saját neméhez vonzódó emberekről?
Mostanában egyre jobban érdekel a téma. Nem tudok állást foglalni ebben a témában. Körvonalazódik bennem egy vélemény: elősször is az, hogy nem tudom elítélni őket, nem tudom átérezni, hogy mit élnek át, de szerintem a legrosszabb, amit tehetünk az az ítélkezés és gyűlölet. Miért rossz az, ha két ember szereti egymást? Nem értem. Miért gyűlölik sokan őket? Kik vagyunk mik, hogy ítélkezzünk felettük? Attól még, hogy a saját neméhez vonzódik attól még lehet normális ember, nem? Ti mit gondoltok erről? Kíváncsi vagyok elsősorban(de nem csak) keresztyén emberek véleményére. Köszönöm ha válaszolsz. :)
UI: Nem kommentháborút akarok indítani, légyszi a véleményedet jó szándékkal, kulturáltan fogalmazd meg. Tiszteljük egymást annyira, köszönöm szépen. :)
Az emberiség egy emberpártól származik a Biblia szerint. Ha jó az első pár genetikája (az volt!), akkor ez nem gond.
A testvérek házasodását később vezették be a tiltott dolgok közé. Ma orvosilag is kifejezetten ellenjavalt, a meglévő genetikai torzulások miatt. De ez nem mindig volt így.
"Ha jó az első pár genetikája (az volt!)"
bocsi de ilyen nincs. lehet akármilyen jó, akkor is beltenyészet
"A gusztustalan és ízléstelen dolog az, amikor egy férfi nyalja a másik férfi szőrös fenekét!"
Ezek szerint te minden problemazas nelkul lefekudnel az ellenkezo nemu szuloddel es testvereddel, es ebben nem is talalsz semmi kivetnivalot?
Ezt nem írta senki, és nem is gondolta. A személyes véleményem szerint a szülőkkel való szexuális kapcsolat ugyanúgy erkölcstelen és gusztustalan, mint a férfi-férfi szexualitás, vagy akár az állatokkal való közösülés.
A Biblia ezeket mind a súlyos, halálos bűnök között sorolja fel:
11
Ha valaki az ő atyjának feleségével hál, az ő atyjának szemérmét fedi fel: halállal lakoljanak mindketten; vérök rajtok.
12
Ha valaki az ő menyével hál, halállal lakoljanak mindketten, fertelmességet követtek el; vérök rajtok.
13
És ha valaki férfival hál, úgy amint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok.
14
És ha valaki feleségül vesz valamely asszonyt annak anyjával egybe: fajtalankodás ez; tűzzel égessék meg azt és azokat, hogy ne legyen köztetek fajtalankodás.
15
Ha pedig valaki barommal közösül, halállal lakoljon, és a barmot is öljétek meg.
16
Ha valamely asszony akármely baromhoz járul, hogy az meghágja őt: öld meg mind az asszonyt, mind a barmot, halállal lakoljanak; vérök rajtok.
(Biblia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!