Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként mit gondolsz a...

Keresztényként mit gondolsz a saját neméhez vonzódó emberekről?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre jobban érdekel a téma. Nem tudok állást foglalni ebben a témában. Körvonalazódik bennem egy vélemény: elősször is az, hogy nem tudom elítélni őket, nem tudom átérezni, hogy mit élnek át, de szerintem a legrosszabb, amit tehetünk az az ítélkezés és gyűlölet. Miért rossz az, ha két ember szereti egymást? Nem értem. Miért gyűlölik sokan őket? Kik vagyunk mik, hogy ítélkezzünk felettük? Attól még, hogy a saját neméhez vonzódik attól még lehet normális ember, nem? Ti mit gondoltok erről? Kíváncsi vagyok elsősorban(de nem csak) keresztyén emberek véleményére. Köszönöm ha válaszolsz. :)

UI: Nem kommentháborút akarok indítani, légyszi a véleményedet jó szándékkal, kulturáltan fogalmazd meg. Tiszteljük egymást annyira, köszönöm szépen. :)

#homoszexualitás #keresztyénszemléletmód
2021. jún. 14. 11:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/90 anonim ***** válasza:
0%

Az emberiség egy emberpártól származik a Biblia szerint. Ha jó az első pár genetikája (az volt!), akkor ez nem gond.

A testvérek házasodását később vezették be a tiltott dolgok közé. Ma orvosilag is kifejezetten ellenjavalt, a meglévő genetikai torzulások miatt. De ez nem mindig volt így.

2021. jún. 18. 19:13
 72/90 anonim ***** válasza:
71 Ki beszél itt a genetikáról??? Arról van szó hogy eleve gusztustalan az egész, megizélte a saját testvérét, és te jössz itt a genetikával jesszus.
2021. jún. 21. 08:37
 73/90 anonim ***** válasza:
100%

"Ha jó az első pár genetikája (az volt!)"

bocsi de ilyen nincs. lehet akármilyen jó, akkor is beltenyészet

2021. jún. 21. 09:04
 74/90 anonim ***** válasza:
0%
A gusztustalan és ízléstelen dolog az, amikor egy férfi nyalja a másik férfi szőrös fenekét!
2021. jún. 21. 20:22
 75/90 anonim ***** válasza:
#74 akkor ne nézd
2021. jún. 21. 21:11
 76/90 anonim ***** válasza:
77%

"A gusztustalan és ízléstelen dolog az, amikor egy férfi nyalja a másik férfi szőrös fenekét!"

Ezek szerint te minden problemazas nelkul lefekudnel az ellenkezo nemu szuloddel es testvereddel, es ebben nem is talalsz semmi kivetnivalot?

2021. jún. 21. 21:16
 77/90 anonim ***** válasza:
0%

Ezt nem írta senki, és nem is gondolta. A személyes véleményem szerint a szülőkkel való szexuális kapcsolat ugyanúgy erkölcstelen és gusztustalan, mint a férfi-férfi szexualitás, vagy akár az állatokkal való közösülés.

A Biblia ezeket mind a súlyos, halálos bűnök között sorolja fel:

11

Ha valaki az ő atyjának feleségével hál, az ő atyjának szemérmét fedi fel: halállal lakoljanak mindketten; vérök rajtok.

12

Ha valaki az ő menyével hál, halállal lakoljanak mindketten, fertelmességet követtek el; vérök rajtok.

13

És ha valaki férfival hál, úgy amint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok.

14

És ha valaki feleségül vesz valamely asszonyt annak anyjával egybe: fajtalankodás ez; tűzzel égessék meg azt és azokat, hogy ne legyen köztetek fajtalankodás.

15

Ha pedig valaki barommal közösül, halállal lakoljon, és a barmot is öljétek meg.

16

Ha valamely asszony akármely baromhoz járul, hogy az meghágja őt: öld meg mind az asszonyt, mind a barmot, halállal lakoljanak; vérök rajtok.

(Biblia)

2021. jún. 22. 20:14
 78/90 anonim ***** válasza:
Csak nekem tűnik úgy, hogy a Biblia tele van ellentmondással???
2021. jún. 23. 08:20
 79/90 anonim ***** válasza:
Ebben az idézetben nincs ellentmondás, csak te látsz bele. Hol látod bele?
2021. jún. 24. 01:01
 80/90 anonim ***** válasza:
45%
Nincs ebben semmi ellentmondás. Szeresd felebarátodat! Kivéve ha meleg. Vagy muszlim, mert akkor tévelyeg. Vagy ateista, mert az meg istentelen. Vagy darwinista (legyenek azok akárkik is), vagy vagy satöbbi... Persze, a bűnt kell utálni, az embert szeretni kell. Mégis, én rég találkoztam bárhol is annyi bizizással meg homokosozással meg hasonlókkal mint itt, a vallás rovatban. De nincs ebben semmi ellentmondás.
2021. jún. 24. 05:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!