Keresztényként mit gondolsz a saját neméhez vonzódó emberekről?
Mostanában egyre jobban érdekel a téma. Nem tudok állást foglalni ebben a témában. Körvonalazódik bennem egy vélemény: elősször is az, hogy nem tudom elítélni őket, nem tudom átérezni, hogy mit élnek át, de szerintem a legrosszabb, amit tehetünk az az ítélkezés és gyűlölet. Miért rossz az, ha két ember szereti egymást? Nem értem. Miért gyűlölik sokan őket? Kik vagyunk mik, hogy ítélkezzünk felettük? Attól még, hogy a saját neméhez vonzódik attól még lehet normális ember, nem? Ti mit gondoltok erről? Kíváncsi vagyok elsősorban(de nem csak) keresztyén emberek véleményére. Köszönöm ha válaszolsz. :)
UI: Nem kommentháborút akarok indítani, légyszi a véleményedet jó szándékkal, kulturáltan fogalmazd meg. Tiszteljük egymást annyira, köszönöm szépen. :)
Nekem a hittan tanárom azt mondta, hogy úgy, ahogy egy néma, süket, testileg/agyilag bénult embert nem szabad utáni, kiközösíteni, úgy egy homoszexuális, transznemű stb... a lényeg, hogy más embert sem szabad utálni, kiközösíteni, mert Isten ilyennek okkal teremtette.
A homoszexualitást a némasághoz hasonlítani kissé merész és helytelen. De végülis a tanár jó dolgot akart kifejezni:
A meleg embereket is Isten teremtette, szóval ő azt akarja, hogy éljenek (különben nem léteznének), tehát a homoszexuális létezését bűn letagadni. (Valami ilyesmi)
És az én véleményem: (Ugyan hittanra járok, de nem vagyok mélyen hívő, a többi vallást is szeretem.)
Nekem kevés elvem van, de valamihez megrögzötten ragaszkodom: Mindenkinek joga van az lenni, aki akar.Mindenkinek joga van azt csinálni, amit akar, amíg az nem zavar másokat.
Az utóbbiban lehet hibát, kibúvót találni, ezért inkább az elsőhöz ragaszkodom jobban.
Nem zavar, ha valaki a saját neméhez vonzódik, nem zavar, ha valaki férfi létére topban és miniszoknyában vagy bikiniben akar mászkálni, nem zavar, ha egy lány nem akar szőrteleníteni, nem zavar, ha valaki teletetováltatja magát, az sem zavar, ha valaki kedvenc elfoglaltsága, hogy szexpartikra járogat. Az égvilágon semmi sem zavar, amíg az nem erőszakos.
Ámen
61-es a hittantanárod az biztosan ismeri a következő Igehelyet csak ő biztosan másképp liberális módon értelmezi és ez sajnos az ő problémája.
Márk 9:42 S ha valaki e legkisebbek közül, akik hisznek, egyet tőrbe ejt, az olyannak jobb volna, ha malomkővel a nyaka körül a tengerbe vetnék.
Márk 9:42 Aki pedig csak egyet is bűnre csábít e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tengerbe vetik!
Khm...kössünk emberek nyakába malomkövet és vessük őket a tengerbe! Milyen remek és békés ötlet! Cseppet sem erőszakos! Isten nevében mindent lehet, nem igaz?
(Légyszi ezen ne akarj fel, nem szándékozom belekötni Márkba, csak mindig is furcsállottam ezt a sok erőszakot!)
Na de komolyabbra véve:
Ha valaki egy olyan dolgot, amit több féle képen lehet értelmezni, máshogy értelmez, mint te, annak „sajnos problémái vannak“?
Itt egy példa: Tíz ember azt mondja, egy felhőnek cica alakja van, hét ember pedig, hogy nyuszika. Most akkor szerintem azoknak, akik cicát látnak utálniuk és üldözniük kéne a nyuszit-látóknak? Vagy fordítva esetleg?
Ezt Jézus mondta, értem már az elveiteket a szeretetre hivatkozva megvalósíthatjatok önmagatok elképzeléseit és nyugodtan lehet úgy élni ahogy az embernek jólesik és bűnt is elkövethet mert Isten a szeretet ezért Isten az elvein változtatni fog,hogy tudd élni a neked megfelelő életmódot azt többet már Isten már nem fogja bűnnek tekinteni Isten hozzátok fog alkalmazkodni.
Tényleg így gondolod ???
ez egy álomvilág,idea amit
elképzeltetek magatoknak.
Az Evangélium valóban a szeretetről a megmentésről és a kegyelemről szól viszont van benne itélet és értékelés is amelyet Isten mércéje szerint magas elvárásokat tartalmaz.
Nyilván ezt a hittantanárod és te elfelejtettétek elolvasni vagy másképp értelmeztétek.
Fel kell nőni meg kell változni és az újszív állapotában kell itt a földön élni, hogy ezen az értékeléskor az ember ne bukjon el hanem jutalmat kapjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!