Keresztényként mit gondolsz a saját neméhez vonzódó emberekről?
Mostanában egyre jobban érdekel a téma. Nem tudok állást foglalni ebben a témában. Körvonalazódik bennem egy vélemény: elősször is az, hogy nem tudom elítélni őket, nem tudom átérezni, hogy mit élnek át, de szerintem a legrosszabb, amit tehetünk az az ítélkezés és gyűlölet. Miért rossz az, ha két ember szereti egymást? Nem értem. Miért gyűlölik sokan őket? Kik vagyunk mik, hogy ítélkezzünk felettük? Attól még, hogy a saját neméhez vonzódik attól még lehet normális ember, nem? Ti mit gondoltok erről? Kíváncsi vagyok elsősorban(de nem csak) keresztyén emberek véleményére. Köszönöm ha válaszolsz. :)
UI: Nem kommentháborút akarok indítani, légyszi a véleményedet jó szándékkal, kulturáltan fogalmazd meg. Tiszteljük egymást annyira, köszönöm szépen. :)
"Te vagy bizonyítottan egy nagy pszichés betegség."
Ismét kaptunk egy kis ízelítőt az ateista-liberális-materialista kultúrából. Nagyon köszi!
Mehetsz vissza a facebookra anyázni, az való neked
"Akkor miért nem törli el?"
El fogja, ne aggódj
"Sőt, miért hozta egyáltalán létre?"
Természetesen nem Ő hozta létre
"Ha én teremtenék egy világot, akkor biztos nem teremtenék bele olyat, amivel csak a bajom lesz utána."
Akkor teremts, csak ne beszélj hülyeségeket
Sziasztok!
Ha ez valóban "betegség" lenne, nem ítélné el Isten a Szentírásban ezt a cselekedetet. A Biblia ugyan nem ír a homoszexualitás biológiai hátteréről, de töb b helyen szót emel a homoszexuális tevékenységek ellen.
Pl: 1Korintusz 6:9,10 szerint "nem öröklik Isten országát...férfiakkal háló férfiak..." De Pál apostol pont a követlező versben (11)arról ír, hogy "Ilyenek voltak némelyek közületek, de tisztára mostak, megszenteltek...benneteket..."
Tehát az ember tökéletlennek születik és tele van helytelen, testi vágyakkal. Az viszont mindenkinek egyéni döntése, hogy enged ezeknek a vágyaknak, vagy ellenáll nekik.
A pedofília is egy beteges, elferdült, elytelen vágy - de ezt a törvény is bünteti és mindenki elítéli. A homoszexuális vágy is egy természetellenes vágy. NEM az emberről beszélek, mielőtt nyilvánosan kivégeznétek!
Maga a vágy szembe megy Isten teremtésművével. Ő ugyanis egy férfit és egy nőt "adott össze" az Édenben , tehát a szándéka szerint egy férfi és egy nő között létrejött házasságon belül van tere a szexualitásnak és az utódok is így tudnak világrajönni. Ez az egészséges és normális, mondhatunk bármit és élehetünk bármennyire "elfogadók".
A homoszexuális hajlamú ember is ura tud lenni a vágyainak, mint mindenki más.
Mindannyian éreztünk már vágyat olyan dolgokra, ami nem helyes, mondjuk hogy ellopjunk valamit egy kínálkozó pillanatban. A legtöbben mégis ellenállunk ennek, mert tudjuk, hogy ez nem jó.
"A homoszexuális vágy is egy természetellenes vágy."
Ha a természetben is előfordul, akkor mitől természetellenes?
"Ez az egészséges és normális, mondhatunk bármit és élehetünk bármennyire "elfogadók"."
Igen, te is mondtál most egy "bármit". Mitől normálisabb vagy egészségesebb egy hetero kapcsolat mint egy homo kapcsolat?
"A homoszexuális hajlamú ember is ura tud lenni a vágyainak, mint mindenki más."
Akkor mégsem beteg?
Te hetero létedre miért nem tűrtőzteted magad inkább egy életre a társas kapcsolattól, ha az olyan jó dolog? Csak annyit kéne tenned, mint amennyit a homoszexuálisoktól követelsz meg, se nem többet, se nem kevesebbet.
Vagy ha mégsem olyan jó dolog egy életre elszigeteltségbe vonulni, akkor miért is akarod erre kötelezni a homoszexuálisokat? Miért is jó az neked, ha ők nem élhetnek együtt? Hiszen úgysem lehet gyerekük, tehát amúgy sem tudnák tovább örökíteni a "ferde" génjeiket. Akkor meg miért nem mindegy neked, hogy ők most együtt élnek-e vagy sem? Milyen jogon akarod te megmondani nekik, hogy hogyan kellene élniük és hogyan nem?
"A pedofília is egy beteges, elferdült, elytelen vágy - "
És ez kit érdekel? Mi köze a pedofíliának a homoszexualitáshoz? Miért hoztad fel példának? Hátha még visszataszítóbb színben tudodezzel feltüntetni a homoszexuális embereket? Gratulálok, ez igazán keresztényi hozzáállás... Nem igazán hiszem, hogy ilyen aljas húzásokat tanítanának a gyülekezetben, ahová jársz. Vagy ha mégis, inkább keress másikat, nem tesz jót a jellemfejlődésednek.
"Maga a vágy szembe megy Isten teremtésművével. "
Akkor vajon miért teremtette meg, ha szembe megy a művével?
"Mindannyian éreztünk már vágyat olyan dolgokra, ami nem helyes, mondjuk hogy ellopjunk valamit egy kínálkozó pillanatban. "
Ez igen, most már nem csak pedofilok, de tolvajok is a melegek. Remek. Gyerekgyilkosokhoz vagy állatkínzókhoz nem akanád hasonlítani még őket egy kicsit?
Inkább hozhatnál valami releváns példát a mocskolódás helyett mondjuk. A pedofíliánál általában nem a gyermek akaratával és beleegyezésével történik a szexuális cselekedet, és a lopásnál sem a meglopott fél beleegyezésével szokott történni a bűncselekmény. A homoszexuális kapcsolatok viszont túlnyomó többségében a két fél közös beleegyezésével szoktak történni, tehát egyik példád sem állja meg a helyét.
Ha nem érzékeled a különbséget a kettő között, akkor neked még véleményt is csak nagyon óvatosan kéne formálnod a témáról, nemhogy megmondanod, hogy másoknak hogyan kellene élnie és hogyan nem.
Szia
Keresztényként sem nem ítélem, sem nem gyűlölöm őket (Krisztustól azt tanultam, hogy az ellenségemet is szeressem. A saját neméhez vonzódó emberek NEM az ellenségeim.)
De a véleményem egyezik azzal, ami Isten mond az ilyen tettekről. A Biblia ezt mondja: „férfiakkal háló férfiak. . . nem fogják örökölni Isten királyságát” 1Korintusz 6:9, 10. Ugyanez vonatkozik a nőkre is. Róma 1:26.
Bár Isten egyértelműen fogalmaz, ez nem jelenti azt, hogy Isten gyűlöli őket. A Róma 5:8 azt írja velük kapcsolatban is: „amikor még bűnösök voltunk, Krisztus meghalt értünk”
Tehát a Krisztus váltsága érvényes rájuk is HA hitet gyakorolnak az ilyen hajlamú emberek Krisztus váltságában.
Isten nem személyválogató. Bárki megtérhet, szívesen fogadja. Gondolj Pál apostolra, amikor még Saul volt. Ha nem változtat a gondolkodásán ő is a pusztulás fia maradt volna. De mivel változtatott, királyként uralkodik Krisztussal.
Azok, akik a földi örök életet várják, hasonló változáson mennek keresztül mint Saul.
15
De tudunk rá választ írni. Sőt maga Isten is megválaszolja, hogy miért ítéli el. A másik hasonló kérdésben pedig megválaszoltam, hogy ez természet ellenes az ember fajnál. Az állatokról is írtam, hogy a tudósok hogyan magyarázzák az állat világban ezt a jelenséget.
Azt is megírtam, hogy ne hozd összefüggésbe az állatokat az emberi élettel.
"Figyelembe véve viszont az ember bonyolult pszichoszociális életét, téves következtetésre jut, aki modellként kívánja használni az állati viselkedésben megfigyelt folyamatokat az emberi társas élet értelmezésében."
Sajnos úgy látom direkt figyelmen kívül hagyod, hogy magadnak adj igazat, és másokat is félre vezess, hogy törődjenek bele ebbe az állapotba.
Jézus pedig arra tanít és kér, hogy ne törődjünk bele egy helytelenségbe, hanem megfeszített erővel küzdjünk ellene.
Isten pedig megáldja ezt az erőfeszítést, ahogy az első században is sikerült ez.
Eddig olvastam csak itt dolgokat főleg de azért pont egy keresztény kéri számon azt, hogy csak egy részét értemezzük a dolgoknak ok ? akkor olvassunk bibliát 5Móz. 25,6
A születendő első gyermek viselje az elhunyt testvér nevét, hogy ne töröljék ki annak a nevét Izráelből.
“Ha új házat építesz, készíts korlátot a háztetőre, hogy vérontással ne szennyezd be házadat, ha valaki leesnék róla” (5Móz 22,8).
Mózes III. 20. 18. És ha valaki havi bajos asszonynyal hál, és felfedi annak szemérmét, és forrását feltakarja, és az asszony is felfedi az ő vérének forrását: mindketten irtassanak ki az ő népökből.
És gondolom nem eszel nyulat se és véreshurkát se Valamint mikor megvan akkor a felséged párnán ül és nem ér hozzád és templomba se megy. Szóval nem csak a nekünk tetsző meleg megkövezős törvényeket tessék csak betartani felebarátaim más szemében a szálkát :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!