Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként mit gondolsz a...

Keresztényként mit gondolsz a saját neméhez vonzódó emberekről?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre jobban érdekel a téma. Nem tudok állást foglalni ebben a témában. Körvonalazódik bennem egy vélemény: elősször is az, hogy nem tudom elítélni őket, nem tudom átérezni, hogy mit élnek át, de szerintem a legrosszabb, amit tehetünk az az ítélkezés és gyűlölet. Miért rossz az, ha két ember szereti egymást? Nem értem. Miért gyűlölik sokan őket? Kik vagyunk mik, hogy ítélkezzünk felettük? Attól még, hogy a saját neméhez vonzódik attól még lehet normális ember, nem? Ti mit gondoltok erről? Kíváncsi vagyok elsősorban(de nem csak) keresztyén emberek véleményére. Köszönöm ha válaszolsz. :)

UI: Nem kommentháborút akarok indítani, légyszi a véleményedet jó szándékkal, kulturáltan fogalmazd meg. Tiszteljük egymást annyira, köszönöm szépen. :)

#homoszexualitás #keresztyénszemléletmód
2021. jún. 14. 11:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
36%

19

Betartom. Nem eszem nyulat, és véres hurkát sem. Az igaz keresztény tudja, hogy a Mózesi törvény némely alapelve, a keresztényekre is érvényes.

Amit leírtál, az mind betartani való. Sajnos a magukat keresztényeknek nevezők nagyobb része, vagy kulturális keresztény, vagy névleges.

ezért mondta Jézus, hogy a valódi keresztény életet élőket meglehet különböztetni azoktól, akik csak szóban azok.

2021. jún. 14. 17:46
 22/90 Busman1978 válasza:
100%

Nekem rohadtul mindegy. Senkinek semmi köze a másik magánéletéhez.

Római katolikus vagyok, nem gyakorlom a vallásomat, de pl nem lopok, nem ölök.

2021. jún. 14. 17:46
 23/90 anonim ***** válasza:
52%

20

Ez így van. Ment a Zöld kéz.

A magukat keresztényeknek nevezők többsége nem éli a keresztény életet. Modernizálták Isten szavát.

Más szóval, alkut kötnek, és maguk döntenek arról, mi helyes és mi nem.

Ahogy Ádám tette, most is ugyan ezt teszik sokan.

2021. jún. 14. 17:48
 24/90 anonim ***** válasza:
79%
És a háztetődön is van körbe kerítés ? :D mert arról küldhetnél képet :D de ám legyen ha tényleg igazat mondasz akkor gratulálok nem élnem a te életedet de nem is ítélem el légy vele boldog :) Csak azt nem értem hogy a melegek miért nem élhetik az életüket nekik tetsző módon ha istennek nem tetszik majd ő megítélni őket mikor itt az ideje úgy mint annak sem idézek a BTK-ból aki át megy a piroson ha elkapják idéz neki belőle a bíró :D
2021. jún. 14. 17:53
 25/90 anonim ***** válasza:
29%

24

Nincs saját házam, albérletben lakom egy 7. emeletes házban.

Hogy az építtető tett vagy nem tett ilyen korlátot, az az Ő sara, nem az enyém.

Felőlem úgy élnek a saját nemükhöz vonzódók, ahogy akarnak. Isten fog dönteni felettük.

2021. jún. 14. 18:02
 26/90 anonim ***** válasza:
48%
#18 se itt se a belinkelt kérdésben se sikerült válaszolnod. mit elent az hogy természetellenes? miért van baja istennek a homoszexualitással?
2021. jún. 14. 19:38
 27/90 anonim ***** válasza:
47%

Szia Kérdező!

Egy előző válaszomat másolom be mivel ez a dolog azóta sem változott Istennél mióta legutóbb feltette valaki ebben a témában a hasonló kérdését.

Mi hívők mindig az Igazságot tudjuk szólni mást nem.

Nem vagyok vagyunk rá képesek....

Azért mert ha a homoszexuálisoknak elmondjuk, hogy tegyenek különbséget személyiségük és a bűn között akkor kemény ellenállásba ütközünk,mivel ez a dolog egy kötelék meg vannak kötözve vele és egyáltalán nem akarnak elszakadni ettől elfogadják az állapotukat.

Változtathatatlanok mindig úgy tudtam hogy Isten a

változtathatatlan és a rosszat megváltoztatja jót alkot helyébe és már olyat is

hallottam hogy a meleg keresztény Istennel megbeszélte ezt az állapotát aki elfogadja hogy ő ilyen és nem is kell neki megváltoznia.

Isten a barátainktól nem de az ellenségeinktől meg szabadít bennünket a homoszexualitással az a probléma hogy az ilyen embereknek a személyiségükhöz hozzátapad ez a dolog, ez a életmód, természetesen ez mögött démon vannak akik a Jézabel szellemének az

alárendeltjei.

Isten és mi hívők szeretjük a bűnöst de Isten és

mi hívők nem szeretjük a bűnt....

Ez egy tanítás erről a témáról:

[link]

2021. jún. 14. 19:56
 28/90 anonim ***** válasza:

"a homoszexualitással az a probléma hogy az ilyen embereknek a személyiségükhöz hozzátapad ez a dolog, ez a életmód"

ugyanezt elmondhatod a hetero "életmódról". miért veszel el ellenkező neműt? miért csinálsz gyereket? teljesen hozzádtapadt ez a hetero életmód. miért nem tagadod meg?

2021. jún. 14. 20:01
 29/90 anonim ***** válasza:
13%

A homoszexualitás az elhajlás: egy férfi azt képzelgeti, hogy nő, és úgy is viselkedik. Szoknyát vesz fel, stb. De közben férfi, ott lóg a lógója, dudorodik az ádámcsutka, stb. Ez a képzelődés elmebeli betegség. Régen az orvosok - nagyon helyesen - úgy is kezelték.

A Biblia is úgy beszél róla, mint egy bűnről, amiből meg lehet tisztulni.

Tisztuljatok meg bu-zik!

A házasságot Isten teremtette, az szent szövetség egy férfi és egy nő között. A szaporodás természetes módja. Az itt írogatók legalább 98 %-a egy apától és egy anyától született természetes módon. A homoszexuális kapcsolatban élőknek természetes úton nem lehet saját gyermekük.

Nem tudom miért propagáljátok ezt a mocskot, a pokol vár rátok, ha meg nem tértek a szodomita fajtalankodásaitokból! Akkor is, ha nem hisztek a pokolban!

2021. jún. 14. 20:49
 30/90 anonim ***** válasza:
92%

"egy férfi azt képzelgeti, hogy nő, és úgy is viselkedik. Szoknyát vesz fel, stb."

ez crossdressing, nem homoszeualitás

"Ez a képzelődés elmebeli betegség"

biztis te is szeretsz bizonyos ruhákat, kiegészítőket hordani. micsoda elmebeli betegség

"Régen az orvosok - nagyon helyesen - úgy is kezelték."

aztán fejlődött az orvostudomány és rájöttek hogy felesleges üldözni, hiszen nem ártanak senkinek

"A házasságot Isten teremtette"

kivéve hogy jóval a kereszténység megjelenése előtt is létezett már

"A homoszexuális kapcsolatban élőknek természetes úton nem lehet saját gyermekük."

és? a meddő pároknak se. sőt, fogamzóképes párok is döntenek úgy hpgy gyermektelenek maradnak

"Nem tudom miért propagáljátok ezt a mocskot"

azért hogy az ilyen üresfejű idióták is, mint te, felfogják végre, hogy nem kell üldözni azt ami téged nem érint. semmi károd nem származik abból ha egy nő egy másik nőt szeret. vagy ha egy férfi női ruhákban szeret lenni. ez mindenkinek a magánúgye, de te valamiért úgy érzed hogy bele kell folynod

2021. jún. 14. 21:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!