Keresztényként mit gondolsz a saját neméhez vonzódó emberekről?
Mostanában egyre jobban érdekel a téma. Nem tudok állást foglalni ebben a témában. Körvonalazódik bennem egy vélemény: elősször is az, hogy nem tudom elítélni őket, nem tudom átérezni, hogy mit élnek át, de szerintem a legrosszabb, amit tehetünk az az ítélkezés és gyűlölet. Miért rossz az, ha két ember szereti egymást? Nem értem. Miért gyűlölik sokan őket? Kik vagyunk mik, hogy ítélkezzünk felettük? Attól még, hogy a saját neméhez vonzódik attól még lehet normális ember, nem? Ti mit gondoltok erről? Kíváncsi vagyok elsősorban(de nem csak) keresztyén emberek véleményére. Köszönöm ha válaszolsz. :)
UI: Nem kommentháborút akarok indítani, légyszi a véleményedet jó szándékkal, kulturáltan fogalmazd meg. Tiszteljük egymást annyira, köszönöm szépen. :)
1Kor 6:9-10: "Vagy nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Isten országát? Ne tévelyegjetek: sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem bujálkodók, sem fajtalanok, sem tolvajok, sem nyerészkedők, sem részegesek, sem rágalmazók, sem harácsolók nem fogják örökölni Isten országát."
Ez a két Ige világosan elmondja. Mielőtt jönne a támadás: nem én mondtam!
Isten nem véletlenül teremtett két nemet. Az Ő terve az, hogy a két ellentétes nem legyen egy szövetségben. Két azonos nemű ember nem tud utódot támasztani. Nem a melegeket kell gyűlölni, hanem a melegséget. Istennek nem a bűnös emberrel van baja, hanem magával a bűnnel!
Kedves Kérdező.
Az ítélkezés, nem is az ember feladata. Azonban egy keresztény szeretetből figyelmezteti a testvérét, bárminemű helytelenségre. Valamint támogatást kell nyújtani azoknak, akik eltévedtek, a Biblia szellemével.
Mit gondolok?
Mivel a Biblia egy versben említi ezt a gyilkossággal, paráznasággal, és egyéb erkölcstelenséggel, ezért az ilyen fajta életet élő veszélyben van Isten szemszögéből nézve.
Ítélkezés helyett, ésszerű érvekkel kell támogatást nyújtani azoknak, akik komolyan veszik Isten szavát, erkölcsi elveit.
Akik lopnak hazudoznak, stb, ugyan olyan bajban vannak, mert ez a fajta érzés, és hajlam vezeti az életüket. Ezen a gondolkodás mód változtatása szükséges.
Nem könnyű senkinek, akik valamilyen gyengeséggel küzdenek. Már pedig olyan ember nincs, aki mindenben tökéletes.
Azonban aki keresztény értékek szerint szeretnének élni, és részese lenni Isten helyreállított uralmának, azoknak most áldozatot kell hozniuk az életük területein.
"Megkell ölniük" a testi kívánságokat. Levetkőzni a régi egyéniségüket, amit Isten romlottnak tart.
Ha lehetetlen lenne, akkor Isten nem íratta volna le, hogy mi a rossz, és hogyan kell ellene küzdeni
Pl:
Fel kell ölteni a teljes fegyverzetet, amivel ellen tud állni a rossz hajlamoknak, és Sátán támadásainak.
(Efézus 6:12–18) . . .. 13 Ezért vegyétek fel az Istentől kapott teljes fegyverzetet, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és miután mindent elvégeztetek, szilárdan állhassatok. 14 Álljatok tehát szilárdan, úgy, hogy a derekatokon van az igazság öve, az igazságosság mellvértjét viselitek, 15 és a lábatokon saru van, hogy készségesen hirdessétek a béke jó hírét. 16 Emellett vegyétek fel a hit nagy pajzsát, amellyel képesek lesztek kioltani a gonosz minden égő nyilát. 17 Vegyétek fel a megmentés sisakját és a szellem kardját is, azaz Isten szavát, 18 miközben az ima és a könyörgés minden formájával élve minden alkalommal kitartóan imádkoztok szellemmel.. . .
A fegyverzet használatának magyarázata benne van a versekben.
"Keresztényként mit gondolsz a saját neméhez vonzódó emberekről?"
A homoszexualitás bizonyítottan pszichés betegség. USA-ban épp a napokban tartanak felvonulást a gyógyult volt melegek, akik időközben meg is tértek
" Istennek nem a bűnös emberrel van baja, hanem magával a bűnnel!"
Akkor miért nem törli el? Sőt, miért hozta egyáltalán létre? Ha én teremtenék egy világot, akkor biztos nem teremtenék bele olyat, amivel csak a bajom lesz utána.
"A homoszexualitás bizonyítottan pszichés betegség."
Te vagy bizonyítottan egy nagy pszichés betegség.
"akik időközben meg is tértek"
micsoda véletlen egybeesés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!