Keresztényként mit gondolsz a saját neméhez vonzódó emberekről?
Mostanában egyre jobban érdekel a téma. Nem tudok állást foglalni ebben a témában. Körvonalazódik bennem egy vélemény: elősször is az, hogy nem tudom elítélni őket, nem tudom átérezni, hogy mit élnek át, de szerintem a legrosszabb, amit tehetünk az az ítélkezés és gyűlölet. Miért rossz az, ha két ember szereti egymást? Nem értem. Miért gyűlölik sokan őket? Kik vagyunk mik, hogy ítélkezzünk felettük? Attól még, hogy a saját neméhez vonzódik attól még lehet normális ember, nem? Ti mit gondoltok erről? Kíváncsi vagyok elsősorban(de nem csak) keresztyén emberek véleményére. Köszönöm ha válaszolsz. :)
UI: Nem kommentháborút akarok indítani, légyszi a véleményedet jó szándékkal, kulturáltan fogalmazd meg. Tiszteljük egymást annyira, köszönöm szépen. :)
#41 senki se születik homofóbnak, ez egy tanult viselkedés. a gyerekek kérdeznek (gondolom neked nincs, ezért nem tudod), ha valami újat vagy mást látnak mint amihez hozzá vannak szokva, akkor kérdeznek. a szülő válaszától függ, mit fognak gondolni a dologról.
"elmagyarázzák neki hogy ez egy teljesen normális kapcsolat és ezáltal könnyen őt is meleggé alakíthatják"
maximum a te fantáziavilágodban
Mi nem ítélkezünk, az Úr dolga ítélkezni. Semmi közöm hozzá, hogy mások mit csinálnak a hálószobában.
Mondjuk amikor felvonul az LGBTQ közösség több tagja a pride alatt hiányos öltözetben az utcán, és azt hiszik ezzel bármit is elérnek a homofóbia és transzfóbia ellen, ráadásul amikor ezt olyan országokban teszik, ahol a világon a legtoleránsabbak az emberek (pl. Kanada, a Skandináv országok, a Benelux államok) akkor elég a nagy a kísértés, hogy ítélkezzek.
Olvasva a válaszokat, száz szónak is egy a vége.
Isten szavának nincs hatása, ereje némely emberre. De csak azokra nincs, akik nem is akarnak ezzel összhangban élni, és Istent hibáztatják az esetleges tökéletlenségükért.
Ez pedig (nagy tisztelet a kevés kivételnek) nem csak a saját nemükhöz vonzódóknál van így, hanem más egyéb fogyatékossággal élőnél is, vagy sanyarú körülmények között élőknél is. Istent teszik felelőssé az életükért.
Teszik ezt, vagy ismeret hiányában, vagy ha tudják is némelyek miért van jelenleg is ilyen élet, nem fogadják el a magyarázatot, és azonnali megoldást követelnek az életadójuktól.
Miközben eszükbe sem jut, hogy az életadónkat megrágalmazták, hazugnak kiáltották ki, bemocskolták a nevét, személyét. Az ember élete jövője pedig pont attól függ, hogy Isten tisztázza e magát a vádak alól.
Minden más csak másodlagos dolog. Jézus ezt szem elött tartva végezte el a feladatát, első sorban Atyja személyének tisztázásáért, másodsorban pedig azokért az emberekért, akik ezt megértik.
Ezért ezek az emberek mindent megtesznek az életükkel is bizonyítva, hogy Sátán állításait mind Isten személyére, mind az ember személyére vonatkozóan tisztázzák, és Isten mellett foglaljanak állást.
Ha Isten nem tisztázná magát, hogy méltóbb vezető Sátánnál, akkor azoknak az embereknek nem tud segíteni, akik pedig Őt választanák, mert méltatlannak tartanák az uralomra. Így Sátán maradna a hatalmon, Isten pedig örökre lelenne váltva, és mindent úgy kellene hagynia, ahogy most van.
Ezt kellene végre megérteni mindenkinek.
Napjaink világában az erkölcstelen és természet ellenes élet semmilyen büntetéssel nem jár, Jézus halálának köszönhetően. Jelenleg a türelmi idő zajlik Isten részéről, Aminek vége lesz azon a napon.
Nem öröm, de akik az életet és annak adományozóját ennyire megvetik, és hadakoznak az általa felállított elvei ellen, azoknak az élete addig tart.
Még Jézus halálát is megtapossák, és értéktelennek tekintik.
Mert ha egy kicsit elgondolkodnának úgy mélyen az elméjükben, hogy mit vállalt Jézus a bűnös emberiségért, az lenne a legkevesebb, hogy a köszönetet, vagy hálát azzal fejeznénk ki, hogy nem gyakoroljuk a helytelenséget. Ha már volt olyan kedves, önfeláldozó, meghalni értünk.
Nem, hanem kifogásokat keresnek a ocsmányság, és a helytelenség gyakorlására, és Istent arra köteleznék, hogy változtasson a törvényein.
Azonban ez ellene menne a szentségének, és személyének.
Ezért Istent gonosznak kiáltják ki, és Sátánnal egyetértve, "kirugnák" a világegyetem vezetéséből.
Ádám meglépte ezt, ezért most itt tartunk.
Ami érdekes, hogy ez sem tetszik némelyeknek.
Mint ha azt mondaná az agyagedény a fazekasnak, hogy nincs rád szükségem, csak amikor füttyentek, akkor gyere és szolgálj engem.
Na ez nem így működik.
A fazekas az edényét úgy formálja, és olyannak készíti, ami a céljára szükséges. És nem fordítva.
Ez még sokaknak nem jutott el a kis szürke agyállományukba.
Inkább válasszák a halált, de az életadójuk ne zavarja a köreiket, és elgondolásukat.
A Fazekas pedig összetöri azt a cserépedényt, amit nem tud felhasználni, mert nem jó semmire.
"elmagyarázzák neki hogy ez egy teljesen normális kapcsolat és ezáltal könnyen őt is meleggé alakíthatják"
Téged át lehetne így "alakítani"? Heteroból homová? Neked mi kellene ahhoz, hogy a saját nemed felé vonzódj? Őszintén, szívből, nem csak úgy imitálni. Elég lenne hozzá, ha elmagyaráznák neked, hogy a meleg kapcsolat egy teljesen normális kapcsolat?
Nem engem nem lehetne átalakítani, viszont egy fejlődő kisgyereket könnyen meleggé alakíthatnak ma reggel olvastam egy cikket arról hogy a bántalmazott gyerekek ha felnőnek könnyen bántalmazóvá válnak.....
Semmi sem tudna megváltoztatni mivel a megtérésem előtt is nemileg normális állapotban voltam a megtérésem után is normális állapotban fogok maradni Nem nem lenne elég ha elmagyaráznák!!!
Mivel átlátom ezt az egészet hogy milyen szellemi háttér van mögötte. A meleg kapcsolat soha nem volt és soha nem lesz normális kapcsolat, bármennyire is próbálod beállítani ezt normális kapcsolatnak ez csak a te belső világodba számít normális kapcsolatnak valójában nem az és nem fogod átlátni ezt az egészet hogy mi ezzel a probléma mivel kizárod Istent és az ő beszédét az életedből.
45
A kérdésedet nem Én ihlettem, csak reagálnék rá.
"Elég lenne hozzá, ha elmagyaráznák neked, hogy a meleg kapcsolat egy teljesen normális kapcsolat?"
Attól függ, mit szeretnék kezdeni az ismerettel. Ha keresztény értékek alapján akarom élni az életemet, nyilvánvaló, hogy felfigyelek arra, hogy ellene megyek Isten törvényeinek, amire szeretetből figyelmeztetnek.
Tudatosítanom kell magamban, hogy az amit teszek rossz.
A tolvaj sem tolvajnak születik, de valamiért azzá válik. S ha egy rossz hajlamot, szokást szeretnék elhagyni, akkor tennem kell érte, mert magától nem változik meg a helyzet.
Jézus nem mondta, hogy hipp-hopp megváltozol, inkább hatalmas erőfeszítést kell tenni a tökéletlen embernek, hogy egy nagyon keskeny szűk ajtón bepréselje magát, ellene menve Sátán világának.
Az más, ha nem Isten értékrendje alapján akarja élni az életét, ahogy az előttem szóló megemlítette. Érdekes lenne, ha Isten elismerő mosolyát szeretném elnyerni, a megígért áldásokkal, miközben támadást indítok a törvényei, és a személye ellen. Arra kötelezve, hogy változtasson a törvényein, és alkalmazkodjon hozzám.
Itt álljunk már meg egy pillanatra.
Az Isten lehet a barátunk, azonban annyi tisztelet és hála legyen már bennünk, ha volt kedves életet biztosítani, hogy nem kezdünk el szembe szállni vele. Nyilván való az élethez szükséges használati utasítást Ő tudja a legjobban, aki annak rendjét, és harmonikus működését meghatározta.
Mi lenne ha a gyártó, aki egy mosógépet elad, de olyan használati útmutatással, ami által a mosógép tönkre megy, és használhatatlan lesz?
Egyből vádat emelnénk a gyártó ellen.
Isten megengedte, hogy a saját felfogásunk alapján éljünk, és tegyünk különbséget.
Ez se tetszik az embereknek, kérdések milliói szállnak hozzá: "Miért engeded?"
Ha nem engedi akkor meg lázadnak az emberek, hogy az se jó. Nem akarnak korlátokat.
Emberek!! Mit akartok?
Törvények nélkül, és azok figyelembe vétele nélkül mi okozzuk magunknak a problémát. Aztán meg rátámadunk az Életadónkra....
Hol az eszetek?
"A tolvaj sem tolvajnak születik, de valamiért azzá válik."
A homofób sem homofóbnak születik, de valamiért azzá válik.
A vallásos sem vallásosnak születik, de valamiért azzá válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!