Keresztényként mit gondolsz a saját neméhez vonzódó emberekről?
Mostanában egyre jobban érdekel a téma. Nem tudok állást foglalni ebben a témában. Körvonalazódik bennem egy vélemény: elősször is az, hogy nem tudom elítélni őket, nem tudom átérezni, hogy mit élnek át, de szerintem a legrosszabb, amit tehetünk az az ítélkezés és gyűlölet. Miért rossz az, ha két ember szereti egymást? Nem értem. Miért gyűlölik sokan őket? Kik vagyunk mik, hogy ítélkezzünk felettük? Attól még, hogy a saját neméhez vonzódik attól még lehet normális ember, nem? Ti mit gondoltok erről? Kíváncsi vagyok elsősorban(de nem csak) keresztyén emberek véleményére. Köszönöm ha válaszolsz. :)
UI: Nem kommentháborút akarok indítani, légyszi a véleményedet jó szándékkal, kulturáltan fogalmazd meg. Tiszteljük egymást annyira, köszönöm szépen. :)
Azért mert ez így jó, ez a normális az Isten szerinti erkölcs alapján
elfogadott,emberileg pedig ez a gusztusos a másik életmód gusztustalan,nem az ember hanem az életmódja.
Nyugodtan lepontozhatod de a tényeken nem változtat a bűn tegnap is bűn volt ma is bűn marad,és holnap is bűn fog lenni akárhányszor teszitek fel ezt a kérdést.Azért nem tagadom meg mert nem tudom megtagadni és szerencse,hogy ilyen életem van. A másik életmóddal hiába példálózol (hogy ők sem tudják megtagadni) az nem belülről fakad hanem kívülről szedi össze az ember valamelyik életszakaszában mivel már írtam hogy az egy gonosz szellemi erő a (Jézabel) alárendeltje okozza ezt az állapotot.
Ebben az esetben viszont meg lehet belőle szabadulni mert Isten azért is küldte Jézust hogy megszabadítsa az embereket a kötelékeikből.
Ezeket kaptuk Istentől és a szüleinktől nem mi választottuk ezeket.....
Az első hármat Istentől,a másik kettőt részben Istentől és részben szüleinktől:
-Testünket
-Nemünket
-Szüleinket
-Lakóhelyünket
-Hoszúélet
Úgy gondolom az első kettő használatának a megváltoztatása lázadás Isten ellen ha problémád van ezzel vitatkozz Istennel mondd el neki hogy neked jobban tetszik az Ádám és Béla mint az Ádám és Éva.
1Móz 1:27-28
27.És teremtette Isten az embert az ő képmására, Isten képmására teremtette őt; férfinak és nőnek teremtette őket.
28 Megáldotta őket Isten és mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet és hódísátok meg; és uralkodjatok a tenger halán, az ég madarán és minden élőn, mely mozog a földön.
A megáld szó egyik jelentése javakból részesíteni, vagyis az volt is most is az Isten akarata,hogy két különböző nemű ember rendelkezzen szaporodási képeséggel és ezáltal betöltse Isten akaratát a két azonos nemü ember kapcsolata nem számít házasságnak hanem együttélésnek mert ez a fogalom is nagyon fontos a házasság.
A Biblia alapján enélkül a kapcsolat parázna,és tisztátalan,homoszexuálisoknál pedig fertőző ez a szó (szellemi fertőzésre utal) és fajtalan vagyis a romlott.
"ez a gusztusos a másik életmód gusztustalan"
szubjektív, egy melegnek a hetero kapcsolat a "gusztustalan"
"a bűn tegnap is bűn volt ma is bűn marad,és holnap is bűn fog lenni"
egy nem vallásos embernek a bűn koncepciója az égvilágon semmit se jelent. amúgy "lesz", nem "fog lenni"
"A másik életmóddal hiába példálózol (hogy ők sem tudják megtagadni) az nem belülről fakad hanem kívülről szedi össze az ember valamelyik életszakaszában mivel már írtam hogy az egy gonosz szellemi erő a (Jézabel) alárendeltje okozza ezt az állapotot."
science disagrees. mondom, ez az egész bűn meg gonosz szellemi erő egy nem hívő embernek semmit se jelent.
Ma tüntetés a Kossuth téren kivonultak a liberálisok és érdekes módon külön tudják választani homoszexualitástól a pedofíliát viszont a homoszexuálisok nem tudják és nem akarják különválasztani a személyiségüket az
életmódjuktól. De az a kérdés merült fel bennem hogyha két homoszexuális személy fogad örökbe gyereket akkor az nem számít erőszaknak a gyereknek a lelkén???
Ateista csak addig az ember még nem kerül komoly életveszélybe, például háborúban golyózáporban a büszke ateisták rögtön elkezdtek kiabálni Istenhez segítségért.....
már megint ez az undorító összemosás. te tényeg nem érted a különbséget? ismered a beleegyezés fogalmát?? a homoszexualitás nem életmód, ahogy a heteroszexualitás se. és mindkét esetben beleegyezésen alapul. ha nem, akkor erőszakról beszélünk, ami büntetendő. a gyermekbántalmazás sose alapul beleegyezésen, tehát erőszak, így az minden esetben büntetendő.
"De az a kérdés merült fel bennem hogyha két homoszexuális személy fogad örökbe gyereket akkor az nem számít erőszaknak a gyereknek a lelkén???"
legjobb tudásunk szerint nem. kivéve ha a hozzád hasonlóktól ezt a mocskolódást kell hallgatnia. neked jól esett volna ha egész gyerekkorodban csak azt hallottad volna hogy a szüleid szar alakok és a pokolban fognak elégni? jó hatással lett volna rád? kitalálom: nem. mostmár csak annyit kéne tenned hogy megtartod magadnak a káros ötleteidet, így a most felnövő gyerekek békében és boldogságban élhetik az életüket, akár heterok a szüleik, akár melegek.
Nem ???
Biztos vagy benne ilyen esetben majd elkezd érdeklődni már az óvodába a szüleitől aputól és aputól hogy a barátjának miért van apuja és anyuja neki meg miért van apuja és apuja??? ilyenkor szépen elmagyarázzák neki hogy ez egy teljesen normális kapcsolat és ezáltal könnyen őt is meleggé
alakíthatják értem már akkor ez egy szelíd erőszak és igy majd tudnak szaporodni homoszexuálisok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!