Mi a véleményetek a homoszexualitásról?
Szerintem semmi elítélendő nincs, abban, hogy például én valaki olyat szeretek, aki éppenséggel velem azonos nemű.
Nem értem, hogy miért ítélik el ezt ilyen sokan, hisz semmi rosszat nem teszünk. Régebben bármit megtettem volna csak azért, hogy megváltozzak és normális életem lehessen, teljesen össze voltam törve. Lelkileg még mindig a padlón vagyok. Ez pedig mind azok miatt van, akik szerint ezt meg kell vetni és bűn. Miért bűn a szerelem?
Most se tudom, hogy mi lesz a jövőmmel. Úgy érzem bármilyen utat is válasszak majd, minden csak rosszabb és rosszabb lesz. Ha itthon maradok, sohase lehet majd férjem, vagy gyerekeim és sohase fognak majd egyenlően kezelni, még a közvetlen környezetem sem (ismerem őket), ha elköltözök, akkor pedig a honvágy fog megőríteni, a családom hiánya.

Kiegészítés a bibliai idézethez:
Jézus Krisztus eljövetele előtt ezek az erkölcsi törvények nem voltak számonkérve a pogányokon, csak Isten választott népén, az izraelitákon. A halálbüntetést akkor is nagyon ritkán hajtották végre. Jézus Krisztus eljövetele után pedig már nem kell megkövezni senkit, de attól még a bűn az bűn maradt, tudniillik az Újszövetség is elítéli a homoszexuális kívánságot is, és a homokos életvitelt is. Van szabadulás a homoszexuális démonokból is! Nem csak a lopásból meg a drogozásból lehet megszabadulni, hanem ezekből a fajtalanságokból is!
Attól még az előző idézet a bibliából akkor is gyilkosságra buzdít, ami elvileg összeférhetetlen a keresztény tanokkal.
Ahogy leírtam, próbáltam változtatni, de csak teljesen tönkretettem vele magam.

Isten új szövetséget kötött az emberiséggel, Jézus már nem köveztette meg a parázna nőt, hanem azt mondta, hogy az vesse rá az első követ, aki nem bűnös. Vagyis felmentette, de nem azért, mert relativizálta a bűnt, hanem kegyelmet adott.
Isten minden ember életidejének határt szabott (70-80 év, a szerencsésebbeknek 90 év), minden ember sorsának része a halál, majd ezután jön Isten ítélete (a reinkarnáció helyett). Ezt lehet helyeselni, nem helyeselni, egyet érteni vele, nem egyet érteni, akkor is így van.
A gravitáció törvénye, és Isten törvényei sem kérik a beleegyezésedet ahhoz, hogy működjenek.
Isten igazságosan ítél meg minden embert, figyelembe veszi messzemenőkig az enyhítő és a súlyosbító körülményeket is. Továbbá Isten kegyelmes Isten, a kegyelem dicsekszik az ítélettel szemben. Tehát vagy igazságos ítéletet ad Isten, vagy kegyelemből annál jobbat. Az igazságosnál rosszabbat soha nem ítél Isten!
Most erre mondhatod, hogy Isten miért nem ad minden bűnösnek automatikusan kegyelmet? Isten szuverén Isten, minden bűnösnek kegyelmet ad, egy feltétellel: higgyen Isten Fiában, és bánja meg a bűneit.

Ad1 Az a véleményem, hogy nem rosszabb ember egy homoszexuális mint egy heteroszexuális. Önmagában hogy kihez vonzódik, nem teszi alávalóvá.
Ad 2 Ha egyúttal keresztény hívő, akkor át kell gondolnia, milyen életet választ. Választhatja az egyedülállóságot, ezt többségében elfogadják e keresztény felekezetek. Vagy a liberálisabb megközelítés, a monogám párkapcsolat. Ezt hívják side A és side B álláspontnak. Van Magyarországon is egy közösség a Mozaik, ami a liberálisabb megközelítést képviseli.
Ad 3 az ideális válasz az lenne szerintem a társadalom részéről, ha elfogadná a melegeket, és a négy fal között azt csinálhatnak amit akarnak. Jogi értelemben pedig az élettársi kapcsolatot biztosítani, hogy például kórházba kerülve látogathassák a másikat. Viszont ettől több jogot már nem adnék a meleg életformának. Mondom ezt érintettként, és keresztényként.
Én is a monogám párkapcsolat híve vagyok. Annyit megjegyeznék, hogy szerintem az élettársi kapcsolatnak jogilag ugyanolyan értéke kellene legyen, mint a házasságnak, ezzel lehetővé téve az örökbefogadást.
Soman ellenzik, de én szeretnék majd gyerekrt. Viszont itt Magyarországon nem hiszem. Előre féltem őt, nem magamtól, sem a leendő páromtól, hanem a többi embertől. Itthon szerint kiközösítenék az osztályból, vagy baráti körökből miattunk. Ez viszont nem a mi hibánk, ezen mi nem tudunk változtatni, csak a homofób szülők, akik erre nevelik a gyerekeiket. Nekik kell változtatni, szerintem...

Az a baj a homoszexuális kapcsolattal, hogy az apacsatlakozóhoz nincs anyacsatlakozó. A péniszhez nincs hüvely. Így marad a végbélnyílás...
Ez - mondjuk ki - gusztustalan! Ezt kívánni abberáltság. Bűn. Gyilkosságot kívánni is bűn. Valaki halálát kívánni is bűn. A Biblia szerint vannak tisztátalan kívánságok is. Ezek forrásai a gonosz szellemvilág, a tisztátalan lelkek/szellemek, a démonok.
Hagyjuk már ezt az "apacsatalkozó, anyacsatlakozó" felfogást. Ez miért lenne releváns?
Szerintem nem gusztustalan. Ahogy leírtam ez is lehet higiénikus és érzéki, ahogy a megszokott, férfi-nő együttlét is lehet undorító, de higiénikus is.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!