Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a homoszexua...

Mi a véleményetek a homoszexualitásról?

Figyelt kérdés

Szerintem semmi elítélendő nincs, abban, hogy például én valaki olyat szeretek, aki éppenséggel velem azonos nemű.

Nem értem, hogy miért ítélik el ezt ilyen sokan, hisz semmi rosszat nem teszünk. Régebben bármit megtettem volna csak azért, hogy megváltozzak és normális életem lehessen, teljesen össze voltam törve. Lelkileg még mindig a padlón vagyok. Ez pedig mind azok miatt van, akik szerint ezt meg kell vetni és bűn. Miért bűn a szerelem?

Most se tudom, hogy mi lesz a jövőmmel. Úgy érzem bármilyen utat is válasszak majd, minden csak rosszabb és rosszabb lesz. Ha itthon maradok, sohase lehet majd férjem, vagy gyerekeim és sohase fognak majd egyenlően kezelni, még a közvetlen környezetem sem (ismerem őket), ha elköltözök, akkor pedig a honvágy fog megőríteni, a családom hiánya.

2021. jún. 4. 18:45
A kérdező szavazást indított:
hívő vagyok és elítélem a homoszexualitást
hivő vagyok és semlegesen vélekedek a homoszexualitásról
hívő vagyok és elfogadom a homoszexualitást
nem vagyok hívő és elítélem a homoszexualitást
nem vagyok hívő és semlegesen vélekedek a homoszexualitásról
nem vagyok hívő és elfogadom a homoszexualitást
79 szavazat
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/124 A kérdező kommentje:
Annyi lemaradt, hogy örülnék, ha kifejtenétek a részletes véleményeteket, hogy miért ítélitek el, vagy miért nem.
2021. jún. 4. 18:46
 2/124 anonim ***** válasza:
33%

Szervusz.

Először is ítélni, Istennek van joga. Az Én feladatom csak odáig szól, hogy elmondjam valakinek, hogy nem helyes amit tesz.

Egy keresztény életet élő ilyen kérdésben nem lehet semleges, mert akkor Isten törvényét kérdőjelezi meg, vagy írja felül, illetve még támogathatja is, holott tudja, Istennek nem tetszik.

Isten arra hívja fel a figyelmét a hűségeseinek, hogy a helytelenséggel kapcsolatban ugyan úgy érezzenek, mint Ő.

Egy keresztény, az emberi törvények némelyikét, és nem mindegyiket tekintve lehet semleges, Amikor az emberi törvények, vagy parancsok ellenkeznek Isten törvényével.

Ezért azok akik ilyen életet élnek, azoknak segítséget kell nyújtani, és nem beletaposni a Földbe.

2021. jún. 4. 19:22
 3/124 anonim ***** válasza:
90%
Az itt a probléma, hogy elfogadni / nem elfogadni társadalmi szokásokat, politikai megnyílvánulásokat, jó- és gaztetteket lehet. Biológiai állapotokat, fizikai törvényeket, a Nap fennlétét az égen viszont kénytelenek tetszenek lenni tudomásul venni, bár szíve joga nem szeretni valakinek a verőfényt. Ez ugyanaz a szint, mintha azt kérdeznénk, elfogadod-e a rövidlátokat, hatujjúakat, autistákat, három X kromoszómájúakat, kerekesszékeseket, siketeket, színtévesztőket, eszkimókat, sziámi ikreket... És akkor jönnének a csodás válaszok, hogy én nem fogadom el a hatujjúakat, börtönbe velük! Értsük meg, hogy melegnek, transznak lenni nem holmi cselekedet, hogy Jancsika gondol egyet, ma este 8-tól 10-ig rossz fiú lesz, azt jól leissza, bedrogozza magát, és kukákat borogat. Tetszik, nem tetszik, a melegség nem társadalmi alkotás, hanem bizony a természet műve. A krokodil is a természet műve, hát csak jobb, ha egy meleg fiú jön veled szembe. Az nem a természet műve, amikor egyesek elkezdenek Bibliákat, Koránokat és törvénykönyveket írni róla, kit gondolnak börtönbe valónak.
2021. jún. 4. 19:22
 4/124 anonim ***** válasza:
95%
Ezt most a vallás kategóriába tetted fel, akkor vallás alapú válaszokat írjunk vagy nem fontos?
2021. jún. 4. 19:24
 5/124 anonim ***** válasza:
22%
A kérdés nem egyszerű és összetett. Nekem azzal nincs bajom ha valaki meleg, transzi stb. Még azzal sincs, hogy látom, hogy ott vannak az utcán. Még az "érzékenyíéssel" sincs bajom, a melegfelvonulást is elfogadom (és köszi a lepontozást, de itt véleményet kértek és nem azt, hogy likeold a választ a "hasznosság" gombbal, mert az nem like gomb! s*f*). Amivel van egy nem is kis problémám amikor "túl tolják a biciklit" és azt mondják, hogy ez "normális". Nem nem az. Akkor sem az ha ezt normálisnak akarjátok beállítani. El lehet mondani, hogy vannak ilyen emberek, ők így éreznek, teljes jogú és hasznos tagjai a társadalomnak, de egy kicsit "mások", ezt el kell fogadnia mindkét oldalnak. Beszélni kéne arról, hogy ezt más primáta fajoknál is megfigyelték (bár lehet, hogy hominoidea fajok voltak régen tanultam erről).
2021. jún. 4. 19:27
 6/124 anonim ***** válasza:
25%
Én alapjáraton semlegesen állok hozzájuk, viszont az e körüli felhajtás borzasztóan zavar. Hogy akármilyen közösségi oldalt használok, filmet nézek, vagy játékot játszom mindenhol ez köszön vissza, holott engem baromira nem érdekel. Rengeteg játékba jönnek be lmbtq karakterek, ami nem zavarna mert nem azért játszom velük mert melegek vagy épp heterók, de ezzel kapcsolatban kiadnak kismillió cikket. Meg a 101. színész is comingoutol, és ha valakinek ez nem tetszik még ők vannak felháborodva. Én úgy gobdolom ha valamit posztolsz viseld a pozitív és negatív véleményeket is, mert attól hogy valaki ezt nem fogadja el még nem kesz sz*r ember. Mert borzasztó hogy már véleményt sem lehet alkotni máris fröcsög mindenki, hogy "homofób kutya".
2021. jún. 4. 19:31
 7/124 anonim ***** válasza:
8%

Kedves Kérdező !

Muszlim vagyok. A Korán bűnnek nevezi a homoszexuális érintkezést. Mi mást tehetnék, mint elfogadom Isten szavát ?

Egyébként személyszerint sohasem foglalkoztam részletesen a kérdéssel az Iszlámon belül. Ezután sem szeretnék.

Abdullah

2021. jún. 4. 19:33
 8/124 Agnarr ***** válasza:
66%

Szia, szerintem minden embernek joga van ahhoz, hogy úgy éljen, ahogy jól érzi magát a bőrében, amíg ezzel másoknak nem árt. De a szexualitás, akármilyen is legyen, mindenkinek a magánügye. Én kicsit sem vagyok kíváncsi mások magánügyeire, és sokan mások is így vannak vele.

Ezek az érzékenyítő marhaságok meg felvonulások ugyanolyanok mint a közszemérem sértés. Közösségben élünk, amiknek vannak normái. És ha valaki mégis meztelenkedni akar, arra van a nudista strand.

Nem azt mondom, hogy a homoszexuálisaknak rejtegetniük és elfojtaniuk kell önmagukat, de el kell tudniuk fogadni, hogy egyes dolgok zavarják a többi embert, ezért nem "csak azért is megmutatom mindenkinek, hogy mennyire más vagyok" parádékat kellene rendezniük, hanem ha együtt akarnak mulatni, akkor azt egy olyan helyen tegyék, ahol másokat nem zavarnak.

Komolyan, ha te meztelenül érzed jól magadat, nem az a módja, hogy a többi embert szekálod, mert nem kíváncsi a cuccos-muccosra, hanem fogod magad, és lemész a nudira.

Semmi baj nincs azzal, ha más vagy, de ha ezt mások orra alá dörgölöd, akkor megutálnak.

2021. jún. 4. 20:10
 9/124 anonim ***** válasza:
16%

A Bibliának és Istennek a magánéletünkről is van véleménye.

A Biblia alapján az azonos neműhöz való vonzódás is bűn, tisztátalanság, és ennek a kiélése is bűn. Sőt: nem csak bűn, hanem még természetellenes is.

A társadalom alapja a család, hozzáteszem a természetes, Isten teremtette család: egy férfi és egy nő között. A biológiai szaporodás természetes úton csak ebben az Isten által megalkotott családban valósulhat meg.

Két férfi akárhogy dörzsölgeti egymáshoz a testrészeit, vagy dugja a másik fenekébe: abból nem lesz gyermekáldás!

2021. jún. 4. 20:21
 10/124 anonim ***** válasza:
29%

+:

A másik ember végbelével való érintkezés egészségügyi, higiéniai problémákat is felvet, akár hetero akár homo pár esetében is. A személyes véleményem az, hogy jó ízlésű ember nem csinál ilyeneket, csak eltorzult, perverz emberek. Mondom ezt úgy, hogy tudom, hogy az emberek többsége már eltorzult sajnos.

2021. jún. 4. 20:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!