Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a homoszexua...

Mi a véleményetek a homoszexualitásról?

Figyelt kérdés

Szerintem semmi elítélendő nincs, abban, hogy például én valaki olyat szeretek, aki éppenséggel velem azonos nemű.

Nem értem, hogy miért ítélik el ezt ilyen sokan, hisz semmi rosszat nem teszünk. Régebben bármit megtettem volna csak azért, hogy megváltozzak és normális életem lehessen, teljesen össze voltam törve. Lelkileg még mindig a padlón vagyok. Ez pedig mind azok miatt van, akik szerint ezt meg kell vetni és bűn. Miért bűn a szerelem?

Most se tudom, hogy mi lesz a jövőmmel. Úgy érzem bármilyen utat is válasszak majd, minden csak rosszabb és rosszabb lesz. Ha itthon maradok, sohase lehet majd férjem, vagy gyerekeim és sohase fognak majd egyenlően kezelni, még a közvetlen környezetem sem (ismerem őket), ha elköltözök, akkor pedig a honvágy fog megőríteni, a családom hiánya.

2021. jún. 4. 18:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/124 A kérdező kommentje:

4-es, igen. Bár magam nem vagyok vallásos, de tudom, hogy a vallásnak még mindig nagy a befolyása és, hogy ez a téma is főként a vallás miatt ennyire tabu. Szeretném tudni, hogy miért vetitek meg azokat, akik így élnek. Azt megértem, hogy isten szerint ez bűn, hisz ezt írja a biblia. Viszont ez miért bűn? Ezt nem értem. Mi baj van azzal, ha szeretnék boldog lenni, szeretni, szerelmes lenni? Nem ártak vele senkinek, még magamnak sem. Miért gondolja ezt az isten bűnnek? Mellesleg, ha ő teremtett, olyannak, amilyen vagyok, akkor miért kér arra, hogy ne legyek olyan? Ez számomra érthetetlen. Tudom, most mindenki azzal fog jönni, hogy nem ilyennek teremtett. Én ezzel nem tudok egyet érteni (esetleg csupán amiatt, mert nem vagyok vallásos :D). Elég sok probléma és zűr volt az életemben. Mikor tinédzser lettem lelkileg egy roncs voltam. Pont ez hiányzott a legkevésbé. Teljesen tönkretettem magam azzal, hogy próbáltam megváltozni. Ha ezzel kapcsolatos dologra gondoltam, mindig megbűntettem magam. Utólag visszagondolva látom, hogy nagyon ostoba voltam. Semmit sem hatott, de legalább mégjobban tönkretett. Mire feleszméltem, hogy nem velem van a gond, addigra már napi szinten gondoltam arra, hogy egyszerűbb lenne mindennek végetvetni. Nem tudom, hogy mi lett volna, ha folytatom, de szerintem nem húztam volna sokáig. Nem hagy nyugodni az a tudat, hogy én, akit ezek előtt én magam és sokan mások is erősnek gondoltak (azok után amiken átmentem előtte nem is alaptalanul) képes voltam az öngyilkosság szélére sodródni. Mi lehet másokkal? Rengeteg gyerek, fiatal, akiket a társadalom öl meg, mert mások. Az ő hangjukat többé nem hallja a család, a barátok az ismerősök, nem látják többé az arcát, nem néznek velük szembe és nem érzik a tapintásuk, mert ők mások voltak. Sokszor ki sem derül az indok, a szülők, az ismerősök értetlenül gyászolnak, magukat hibáztatják és tönkremennek, mert a gyerek más volt. Miért olyan nagy baj, ha valaki más? Hiszen mindannyian mások vagyunk valamiben és ez így van rendjén, ezért senkinek sem kell meghalni, vagy egy életen át elnyomva, gyötrődve élni.

A normális egy nagyon szubiektív szó. Mindenki dobálózik vele, mert jól hangzik, könnyű vele átverni a népet. Mindenki maga határozza meg, hogy neki mi a normális. Nekem ebbe belefér a melegség, neked nem. Ez így van jól.

A felvonulásokkal egyáltalán nem tudok egyetérteni. Maga az elgondolás jó lenne, de ahogy megvalósul az kritikán aluli. Én nem mutogatnám magam az utcán, pláne nem alul-öltözve, vagy full rózsaszínben kisminkelve. Szerintem egy teljesen átlagos tizenéves srác vagyok, nem szeretem a női ruhákat, sem a sminket és nem érzem úgy, hogy a közösségi helyekre kéne toljam a magánéletem. A szex, vagy bármely szexuális megnyilvánulás a hálószobára, fürdőszobára, esetleg a konyhapultra :D limitálódik. Amúgy még nem élek szexuális életet, de nagyon remélem, hogy akkor is így fogom gondolni, amikor eljutok odáig.

Az anális szex megint egy gyakran kritizált téma, megértem, hogy miért. Az emberek ezt egyáltalán nem úgy képzelik el, mint ahogy az a valóságban történik. Az anális közösülés is lehet higiénikus és érzéki. Ne úgy gondolj erre, hogy amikor csak úgy kedve támad a melegeknek dugnak egyet. Nem. Előtte a "passzív" fél minimum kell nagydolgozzon, de nem ritka, hogy "kitakarítja" magát. Ezt mind a higiénia miatt. Ahogy szinte mindig használnak óvszert is. Utóbbit mind a higiénia, mind a fertőzések miatt. A fertőzésekre szokás használni még PrEP-et, vagy PEP-et is (bár ez ritkább), de meggátolja a HIV fertőződés kockázati fellépését. Sok meleg nem is foglalja bele az anális együttlétet a szexuális életébe. Nem vagyunk undorító ösztönlények, mint ahogy azt a média sajnos sokszor állítja. Mi is tudunk ízlésesek, érzékiek és higiénikusak lenni.

Azok meg, akik a Pride-on, az utcákon bőrruhákban mutogatják magukat az emberiség alja. Semmilyen szinten sem tudok velük azonosulni. Azt viszont mindenkinek meg kéne értenie, hogy ezek a melegeknek csupán egy töredéke és nagyrészünk teljesen normális ember.

2021. jún. 4. 21:14
 12/124 anonim ***** válasza:
98%
ateista vagyok, elfogadom a homoszexuálisokat, ugyanúgy ahogy elfogadom pl a barna hajúakat, zöld szeműeket és a balkezeseket is. ezek mind ugyanúgy természetes dolgok mint a homoszexualitás. az meg hogy egy meleg kapcsoaltból nem születik gyerek, na bumm. sok hetero kapcsolatból se.
2021. jún. 4. 21:25
 13/124 anonim ***** válasza:
30%

4-es vagyok

Akkor ebből a szemszögből közelítem meg a kérdésed. Úgy kezdeném az egészet, hogy "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek." Ez szerintem mindent elmond. Ugyanúgy állok hozzá mint egy normális keresztény, tehát nem fogok beléjük rúgni csak azért mert mások, vagy szidni őket, kirekeszteni, lenézni, veszekedni velük, ne adj Isten bántani őket. Ilyenek és kész, mindenkinek megvan a maga baja, az emberek meg szeretik a saját gondjaikat félretenni és a másén csámcsogni. Szerintem mindenkinek előbb a saját dolgaikt kellene helyretennie, utána elkezdeni másokat kritizálni (vagy még ezután se), egy bibliai idézet is ezt mondja: "Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre? Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van? Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!"

Legtöbben azt mondják, hogy ez veleszületett dolog, meg génhiba. Én viszont egy lelki törésnek gondolom, aminek ez (is) a következménye. Ez lehet egy trauma, apa nélküli nevelkedés, lányoknál vagy az életben való sikertelenség következménye. Ezért is nevezi a Biblia természetellenesnek, mert ezek szerint senki se így születik, hanem fiatal korban alakul ki valamiért. És azt még hozzátenném, hogy Isten nem a bűnöst nem szereti, hanem a bűnt. Minden embert szeret, de az csak rajtunk áll, hogy mi hogy viszonyulunk hozzá, és mennyire tartjuk be a törvényeit. Ez az én véleményem, ha kérdésed van írj.

2021. jún. 4. 21:44
 14/124 A kérdező kommentje:

Ha ez egy rendellenesség, ami fiatalkorban alakul ki, akkor miért ítéli el az isten?

Hisz nem tehetek róla, de emiatt csak úgy lehetek szerelmes, boldog, ha ellentmondok ennek a "törvényének". Ha megszegem senkinek sem ártok vele, csak örömöt okozok magamnak és a páromnak. Mi gond van ezzel?

2021. jún. 4. 21:49
 15/124 anonim ***** válasza:
95%
#14 hagyd, a veleszületett leukémiát is megmagyarázzák, ha kell. nem fogsz dűlőre jutni négyeskével
2021. jún. 4. 21:52
 16/124 anonim ***** válasza:
15%

#14: Isten nem avat be minket minden döntésének/elvàràsànak a pontos okaiba.

Abdullah

2021. jún. 4. 21:53
 17/124 A kérdező kommentje:

Szerintem hasznos, amit írt. Ez is egy vélemény, még akkor is, ha nem egyezik az enyémmel. Ahogy írtam, mindannyian mások vagyunk valamiben és ez így van helyén.

Csupán érdekelne, hogy hogyan magyarázza meg például az előző kérdésemet. Abban hiszek, hogy egy vélemény akkor állja meg a helyét, ha az illető bármilyen kérdésre tud érdemleges választ adni.

Az emberi agy, az emberi test nagyon komplex. A mai, fejlett tudomány sem tud biztosat mondani a melegség ügyében. Így minden vélemény hordozhat magában igazságot. Valószínűleg egyikőnknek sincs teljesen igaza. Idővel majd kiderül, hisz előbb-utóbb rájönnek a pontos okra.

2021. jún. 4. 21:58
 18/124 A kérdező kommentje:

16-os viszont akkor mi alapján várja el, hogy ő beleláthasson a mieinkbe?

Nem értem, hogy miért titkol dolgokat, ha megtehetné, hogy elmagyarázza. A magyarázat mindenkinek előnyére válna. Ha kapnék egy értelmes, jól kidolgozott, részletes magyarázatot a vallásról és néhány kétes vallási témáról, akkor lehet, hogy még az én véleményem is változna. Bár ehhez több kéne, mint üres beszédek, amiben egy egyszerű könyvre hivatkoznak.

2021. jún. 4. 22:02
 19/124 anonim ***** válasza:
0%

15-ös hogy jön ide a leukémia?

Kérdező, azért természet

2021. jún. 4. 22:02
 20/124 anonim ***** válasza:
100%
#19 úgy hogy azzal is születnek emberek, és homoszexualitással is. egyik se tehet róla. miért bünteti őket így isten?
2021. jún. 4. 22:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!