Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szektásoznak itt egyes...

Miért szektásoznak itt egyes katolikusok? Ez a szeretet jele?

Figyelt kérdés

2020. dec. 17. 11:51
 61/105 A kérdező kommentje:
62 Ejnye megint tele vagy előítéletekkel! Pont ezért nem mondják meg nektek hogy ki hova tartozik!
2020. dec. 17. 20:36
 62/105 anonim ***** válasza:
56%

Nem. Ennek semmi köze az előíteletekhez.

A Római Birodalom idején az igazi keresztények vállalták a hitüket, pedig akkor durva előíteletek voltak vélük szemben, plusz üldözték is őket.

Te viszont azért nem vállalod fel a hitedet, mert tudod nagyon jól, hogy az adventista teológia erősen vitatható, és ízekre lehetne szedni.

Szombatünneplés, az USA és Pápaság mint fenevadak, a lélek halhatatlanságának a tagadása, Ellen G. White prófétasága...

Nem tudnád te magad sem megvédeni ezeket a tantételeket egy felkészült emberrel szemben.

2020. dec. 17. 20:43
 63/105 A kérdező kommentje:

"Nem. Ennek semmi köze az előíteletekhez."

Nem igaz amit mondasz nagyon is van köze az előítéletekhez. Ez már most is kiderült. Egyébként kizárólag az előítéletek miatt nem mondtam meg neked a vallásomat. Nem azért mert félnék azt vállalni mint ahogy te azt képzeled. A nevemet is csak azért vettem le mert kíváncsi voltam ha úgy szólok hozzá egy témához, hogy nem tudja senki hogy ki vagyok akkor milyen lesz a hozzászólás értékelése! Nos előítéletek nélkül már másként mennek az értékelések is! És ez igaz más vallásúra is! Olvastam itt már olyan kommentet amikor pl. a Zitus hozzászólt hogy kár hogy Jehova tanúja mondta - pedig igazán nem ezt kellene nézni hanem azt hogy igaz e vagy sem! Az itt fórumozók nagy része tele van mindenféle előítélettel! Ezért érthető ha sokan név nélkül szólnak hozzá! Te pedig bebizonyítottad hogy tele vagy előítélettel! A szektás kérdést is éppen ezért tettem fel!

Ja és én református voltam de akkor sem szektásoztam senkit mert az ilyen embereket ostobának tartom akik azt gondolják hogy egy ilyen fogalommal ők majd magasabban határozzák meg magukat másokhoz képest!

"A Római Birodalom idején az igazi keresztények vállalták a hitüket, pedig akkor durva előíteletek voltak vélük szemben, plusz üldözték is őket."

Ma is vállalják az igazi hivők a hitüket bár ez nem azt jelenti hogy az adventizmust lobogtatom mások előtt. Az igazi hivők minden korban igyekeztek leszerelni az előítéleteket is! Minden egyház a Szentíráshoz igyekszik vezetni az embereket és azon keresztül kell felismernie az igazságot!

"Te viszont azért nem vállalod fel a hitedet, mert tudod nagyon jól, hogy az adventista teológia erősen vitatható, és ízekre lehetne szedni."

Azt hiszem tévedésben vagy! Az én hitem nem az adventista teológián nyugszik hanem Jézus Krisztuson! Az adventista teológiákon is vannak tévedések!

"Szombatünneplés, az USA és Pápaság mint fenevadak, a lélek halhatatlanságának a tagadása, Ellen G. White prófétasága..."

A Szombatünneplést ki lehet mutatni a Bibliából akárcsak azt hogy a Biblia tengerből feljövő fenevadként azonosítja a Pápaságot az USÁt pedig a földből feljövő fenevadként. Én nem kételkedem az E. G. White prófétaságában sem miután olvastam a főbb műveit és összehasonlítottam a Bibliával a magyarázatait!

"Nem tudnád te magad sem megvédeni ezeket a tantételeket egy felkészült emberrel szemben."

Ebben azért ne legyél annyira biztos, mert nem ismersz és azt sem tudod hogy én mit ismerek még!

2020. dec. 17. 21:16
 64/105 anonim ***** válasza:
59%

Tehát most már nyilvánvalóvá vált, hogy az előző kommentedből, hogy adventista vagy. Pontosabban egy olyan adventista, aki nem ért egyet mindenben a felekezete tanításával, de azért az alap adventista tanítások (Ellen White, mint prófeta, szombatünneplés, fenevad = Pápaság stb) vallod.

Nos, innentől fogva a többiekre bízom, hogy vitáznak-e veled vagy sem. Mi már vitáztunk máshol egy párszor, és abból kifolyólag, ami akkor történt, nem látom értelmét annak, az megismétlődjön.

"Ebben azért ne legyél annyira biztos"

Abban biztos vagyok, hogy az adventista teológiát nem lehet megvédeni. Hogy te ezen kívül mit gondolsz, az egy másik dolog.

2020. dec. 17. 21:28
 65/105 A kérdező kommentje:

"Tehát most már nyilvánvalóvá vált, hogy az előző kommentedből, hogy adventista vagy. Pontosabban egy olyan adventista, aki nem ért egyet mindenben a felekezete tanításával, de azért az alap adventista tanítások (Ellen White, mint prófeta, szombatünneplés, fenevad = Pápaság stb) vallod"

Igen, természetesen vallom, mert erről vagyok meggyőződve!

"Nos, innentől fogva a többiekre bízom, hogy vitáznak-e veled vagy sem. Mi már vitáztunk máshol egy párszor, és abból kifolyólag, ami akkor történt, nem látom értelmét annak, az megismétlődjön."

Persze, majd eldöntik. Tudom hogy vitáztunk én is felismertem. Nem szükséges mindenáron vitáznunk, én sem elsősorban arra utazom. Ha felismersz csak jelezd és ha nem értünk egyet valamiben akkor én is mindjárt befejezem a vitát! Remélem ez neked is megfelel!

2020. dec. 17. 21:38
 66/105 A kérdező kommentje:

"Abban biztos vagyok, hogy az adventista teológiát nem lehet megvédeni. Hogy te ezen kívül mit gondolsz, az egy másik dolog."

Én az ellenkezőjét gondolom annak amit te mondasz azt hogy meg lehet védeni azt azonban nem állítom hogy mindenki el fogadja!

2020. dec. 17. 21:40
 67/105 anonim ***** válasza:
Megfelel. Viszont fordítva is igaz: ha te felismersz engem, akkor jelezd, hogy nem értünk egyet, és abbahagyom a vitát. Üdv!
2020. dec. 17. 21:43
 68/105 anonim ***** válasza:
65%
Tiszta ökumenikus hangulat uralkodott itt el :D
2020. dec. 17. 21:49
 69/105 anonim ***** válasza:
57%

Tegyük hozzá, hogy egy hazug adventista vagy, mert azt állítottad, hogy nem olvasod ezt a fórumot rendszeresen. Most kiderült, hogy nem csak olvasod, de rendszeresen írsz is.

Ennyit értek, ilyenek vagytok.

2020. dec. 17. 21:52
 70/105 A kérdező kommentje:

67 Jó, rendben! Ha észreveszlek akkor jelzem és azonnal befejezzük!

Még valami nem tudom hogy te voltál e de én nem vagyok itt állandóan mint ahogy valakitől elhangzott a vitánk alatt, csak időnként. És nem is szoktam minden kérdést megnézni! Csak azért írom mert valaki azt mondta, hogy én mindig itt vagyok, de ez nem így van! Persze megkönnyebbülés ez neked de gondoltam jó ha tisztázzuk ezt is!

2020. dec. 17. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!