Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten, vagy a szeretet fontosa...

Isten, vagy a szeretet fontosabb? Miért?

Figyelt kérdés
Ami nem olyan fontos, mint Isten az értéktelen? Vagy most millárdokról és milliókról beszélek?

2020. dec. 9. 21:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
Elkezdhetnél mondjuk lejárni terembe, amellett, hogy egészségesebb leszel a rendszeres mozgástól a magabiztosságod is növeli, talán szerzel barátokat is akikkel majd együtt lóghatsz meg minden. Remélem segítettem.
2020. dec. 9. 21:34
 2/15 A kérdező kommentje:

Igen. Köszi <3

Bár előtte a börtön párti ketreces szektát fel kellene oszlatni, mert rám támadnak maszkokban...meg alkohollal..és többször megszúrnak...

2020. dec. 9. 21:41
 3/15 anonim ***** válasza:
64%
Első vagyok, egy darabig szerintem is vicces lehet, én is unalmambann regisztráltam, de nem gondolod, hogy egy kicsit szánalmas már? XD
2020. dec. 9. 21:46
 4/15 A kérdező kommentje:
Szerintem is az. Fáklyákkal kellene mennünk...
2020. dec. 9. 21:51
 5/15 anonim ***** válasza:
37%
Igazad van igazad van, fákjákkal, hogy én erre nem gondoltam?
2020. dec. 9. 21:55
 6/15 anonim ***** válasza:
83%

Mivel az Isten (legalábbis a keresztény Isten) szeretet, ezért a kérdés így értelmetlen.

"Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg Istent, mert Isten szeretet." (1Jn 4:7-8)

üdv Stefán

2020. dec. 9. 23:29
 7/15 A kérdező kommentje:

Kedves Stefán!

Isten és a szeretet akkor szinonimák?

A szeretet nem válaszható el Istentől?

Ha egy ateista szeret, benne van az Úr?

Képes szeretni Isten nélkül?

Ha igen, miért nem elég? Hisz Isten a szeretet...

2020. dec. 9. 23:36
 8/15 anonim ***** válasza:
23%

"Mivel az Isten (legalábbis a keresztény Isten) szeretet, ezért a kérdés így értelmetlen."

Isten nem lehet a szeretet, mert a szeretet nem öl.

2020. dec. 10. 00:28
 9/15 1112 ***** válasza:
28%
Ha így kicsit elkezdünk játszadozni a szavakkal, még az is lehet,hogy Isten maga a szeretet. De pl az is kérdés, hogy melyik isten, mert pl lehet olyan is, hogyha pl azt kérné valakitől, hogy áldozza fel a gyerekét mondjuk, akkor nem tenné meg neki, mert az a gyereke , és szereti, tehát a vallás nem lehet előljáróbb, mint a szeretet. Tehát pl vallási okokra hivatkozva, meg térítési célokból erőfitoktatásként gy|lk0lászni hátööö.... Nemjó dolog, nem szép dolog; hogy valaki aszondja, hogy "Ennek az i/Istennek a nevében lekaszabolok ennyit, mert ő most ezt akarja." Tehát szerintem ez ellent mond akár valahol a józan észnek is. Isten amúgy asszem, szeret mindenkit.
2020. dec. 10. 01:00
 10/15 anonim ***** válasza:
93%

Isten maga a tökéletes, feltétel nélküli szeretet, amire az ember nem képes. Mi feltételek alapján szeretünk, azért, mert jó vagy hozzám, gondoskodsz rólam stb..

Isten soha nem kér senkit gyilkolasra, az nem a Jóisten, hanem egy alacsonyabb rendű szellemi lény.

2020. dec. 10. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!