Miért szektásoznak itt egyes katolikusok? Ez a szeretet jele?
Ahogy én láttam, nem csak a katolikus szektásoznak, például egyik jehovás és hitgyülis is. Meg persze olyanok is, akiknek nem tudtam még kitalálni, hogy melyik felekezethez tartoznak.
Miért csak a katolikusra vonatkozik akkor a kérdés? Vagy lesz egy újabb, hogy miért szektásoznak a jehovások?
Nem gondolom.
A szektának van ma egy általánosan gyakorolt jelentése: nem történelmi egyház, ami az én hitem szerint a Bibliával ellentétes dolgokat tanít a Bibliára hivatkozva. Nyilván ez bizonyos mértékben lehet szubjektív megítélés, de ezt használják, ezt kell elfogadni.
4
Ami a te hited szerint a Bibliával ellentétes dolgokat tanít? A másiknak meg ugyanez a hite a maga vallásában! Akkor mindenki szektázzon mindenkit?
Nem mindenkit, csak a másikat :)
Viccet félretéve, kell hozzá, amint mondtam, hogy ún. "kisegyházhoz" tartozzon a "szektás", és "jó" ha a mai polkorrekt véleménytől eltérően értelmezi a Bibliát. (pl bűnnek tartja a házasság előtti szexet, homoszexuális gyakorlatot, azt vallja, hogy a bűnös embertől el kell határolódni stb. stb.)
És nyilván vannak, akik minden józan ésszel ellenkező dolgokat tanítanak. Őket a legegyszerűbb szektásoknak titulálni.
"De hangsúlyozom mindenki részéről elítélendőnek tartom!"
Ezt valahogy nem hangsúlyoztad a kérdésben. Szóval gondolom annyira mégse tartod annak mások esetén.
Amúgy nem gondolod, hogy amikor egy felekezetre hegyezel ki ennyire egy ilyen jellegű kérdést, tudva, hogy más felekezetben pont ennyire csinálják, főleg a katolikusokat szektásozva, akkor te is pont annyira helytelenül viselkedsz, mint a szektásozó katolikusok?
Ez a szeretet jele lenne részedről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!