Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tanítanak ilyen evolúció...

Miért tanítanak ilyen evolúció központúan?

Figyelt kérdés
Az evolúció egy elmélet nem bizonyított tény. Akkor miért nem csak úgy tanítják csak elmélet szintjén? Már ilyeneket is mondanak hogy csak az lehet biológus aki hisz az evolúcióban.

2020. nov. 29. 11:09
 81/127 anonim ***** válasza:
100%

"a bölcsességfog az mindenkinek VAN, csak nem mindenkinek nől ki az élete során,"

Súlyos tévedésben vagy. Góckutatás során végeztek nekem fogröntgent, és a doktornő meglepetten mondta, hogy nekem nincs bölcsességfogam, és nem is lesz. Viccesen mondta is, hogy ez egy evolúciós változás.

Bizony. A fogröntgen megállapította, hogy az én fogazatom úgy alakult ki, hogy a bölcsességfog csírája sincs benne. Ez is egyértelmű bizonyítéka az evolúciónak, amit rajtam meg is lehet figyelni az orvosoknak.

2020. dec. 1. 08:38
 82/127 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Én is reménykedtem röntgen előtt, orvos is remélte, mert nem volt hely neki.
2020. dec. 1. 09:06
 83/127 anonim ***** válasza:
12%

80

"Itt pl, ha megnézed, az a kérdés, hogy az oktatásban miért kb egyeduralkodó az evolúció ismertetése. A válasz, amit adtam, az, hogy azért, mert a tudományos világképünknek az evolúció szerves része, és az oktatás ezt próbálja leginkább átadni."

Azért mert a nagy francia forradalom óta ateista rendszerek terjedtek el a világban. Akik a fejlődéselméletet propagálták mert ez éppen kapóra jött a saját önzésüknek. Az ateizmus államilag is támogatottá vált, iskolákat nyitottak ahol elkezdték terjeszteni ezt az ideológiát. A francia forradalom megkérdőjelezte a korábbi rendet amelyben mindennek a mércéje Isten volt és helyébe a mindennek a mércéje az ember került. Az iskolák tekintélyre tettek szert azzal hogy már ezeket az elméleteket az állam is támogatta. A Bibliát pedig egyre inkább elkezdték száműzni és a mesék világába helyezni. Mindez persze köszönhető volt már korábban azoknak a folyamatoknak amelyek magához a francia forradalom kialakulásához vezettek ti. a hitehagyott katolicizmus visszaéléseihez amely miatt sokan fordultak el Istentől és a hittől és ateistává, a felvilágosodás híveivé lettek.

2020. dec. 1. 11:07
 84/127 anonim ***** válasza:
4%
80as az motiváljon, hogy legalább megpróbálod alátámasztani az evolúciós érveket, ami ugye még senkinek se sikerült, no de sebaj, ettől még mehet a tvben meg az iskolakönyvekbe befele, ha igaz ha nem. ti nem furcsáljátok, hogy akik romba döntik az evolúciós teóriákat, azok valamiért nem kerülnek a média középpontjába, hanem meg kell keresni az internet bugyraiban. de ha egy új elmélet napvilágra kerül, akkor az egyből az összes újság meg hírportál címoldalán ott virít: "újabb tudományos érv az evolúció mellett" de ha jön egy józan gondolkodású tudós, vagy átlagos ember és ezt szépen lerombolja a földig, az biza sehol sincs megírva, hogy "hoppá, a többivel együtt ez sem igaz". nem kell messzire menni, Magyarországon is megy a politikai cenzúra ezerrel, Viktorék bebetonozták magukat a mostani helyükre, sok a birka követő, akik mindenféle hazugságokkal vannak etetve. A "köz" tévében valamiért csak az ellenzék képviselőit mutogatják hetente, hogy ez sikkasztott, emez pedofil, amaz antiszemita stb. de ezek szerint a narancsosok szent emberek, vagy egyenesen angyalok, mert egy megbszott szó nem hangzik el az ő tetteikről. 45-90 között ugyanez ment, más csomagolásban. de nem akarok politizálni, csak felhoztam példaként, hogy az igazságot nem fogják a szemünk elé tárni, magunknak kell utána keresni. az egész világ fején szemellenző van. egy kényelmes szemellenző, amit nem szeretnénk levetni, mert olyat is meglátnánk, amit a kis mimóza lelkünk nem bírna el szerintünk.
2020. dec. 1. 14:42
 85/127 anonim ***** válasza:
95%

Ha sikerül megcáfolnod az evolúciót, akkor már nobel díjat nyertél volna. Úgy hogy menj szépen vissza az 5. osztályba.

2020. dec. 1. 15:19
 86/127 anonim ***** válasza:
10%

84 Azzal nagyon egyet tudok érteni amit a médiáról írtál! Az ateisták szándékosan nem akarnak tudni olyan igazságokról mint a teremtés vagy az özönvíz, mert ezek teljesen felborítják mindazt amiben hinni akarnak! Nem beszélve arról hogy azonnal megjelenik az erkölcsi felelősség kérdése amit nem akar a gyomruk bevenni! Pedig ettől függetlenül Isten fog megítélni mindenkit akár akarja akár nem akár hisz benne akár nem!

84 Az evolúció tanát már sokan megcáfolták és még fogják is sokan de érthető okokból egy ateista(azok mind evoluciópártiak) ezt nem akarja meghallani mivel nem kíván Isten szerint élni és nem akar Vele megbékélni. Az ateisták tagadása azonban semmit sem változtat az igazságon sem ma, sem holnap, sem pedig holnapután. Mindössze annyi történik, hogy elnyomva a saját lelkiismeretüket súlyosan becsapják magukat! Az életben mindennek vannak lelki okai, ez azonban a fejlődéstanból hiányzik!

2020. dec. 1. 15:45
 87/127 Mojjo ***** válasza:
94%

@84:

"az motiváljon, hogy legalább megpróbálod alátámasztani az evolúciós érveket"

Az miért lenne jó nekem, vagy neked, vagy bárki másnak? Én tisztában vagyok az evolució tényével, anélkül is, hogy körmölnék róla, te meg nem fogadnád el, akármit is írnék. Felesleges időtöltés mindenkinek.

Ha meg szeretted volna ismerni az evolúció mibenlétét, működését, n+1 forrásból megtehetted volna már. Ha nem tetted, én biztos, hogy nem fogom tukmálni.

2020. dec. 1. 15:58
 88/127 anonim ***** válasza:
4%
87 Azért én megkérdeznélek Mojjo, hogy téged mint ateistát mi indít arra, hogy itt legyél a vallás rovatban? Mert ugye a vallás téged nem érdekel. A jelenlegi kérdésben persze mint evolucionista érintett vagy. Tehát ettől függetlenül kérdezem.
2020. dec. 1. 16:07
 89/127 anonim ***** válasza:
5%

86 egyetértek veled minden szavaddal. le is írtam még az első válaszomban valahol a 38 körül, hogy azért nem akarnak hinni Istenben, mert nem tudnának elszámolni magukkal meg a szexuális aberráltságukkal, ezért amiben lehet tagadják, hogy bűn nélkül (csak szeretnének) éljenek tovább. szerintem neked is meg nekem is felesleges több szót pazarolni, akkora sötétség van bennük, mint egy erdőben, mi pedig mint egy gyufa annyit érünk :D szóval csak a lepontozásokért kár lenne írogatni, de Isten akarata hogy aki csak tud segítsen megvilágosodni másoknak, hogy elkerüljék az örök halált. Szerintem ezért érdemes tovább próbálkozni.

Mojjo: miért lenne jó? ezt komolyan kérdezed? ha nemtudod meggyőzni magadat se hogy cáfolatot állíts elő, tehát hogy te egy kőtől származol, akkor mi értelme van vakon hinni valamiben?

2020. dec. 1. 17:45
 90/127 anonim ***** válasza:
0%
85ös, az kicsit se zavarjon hogy már több ezren megcáfolták :DDDD és nem kitalált baromságokkal, hanem a Bibliában leírt tudományos tényekkel. de manapság azt hazudják, hogy a Biblia a tudomány ellen van, pedig nagyon nem így van. be tudok linkelni angolt, magyar feliratost, de szinkronizáltat is, érdekel? szivesen küldök.
2020. dec. 1. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!