Melyek azok a felekezetek, akik a teista evolúciót fogadják el?
A biológiai evolúcióval ellentétben a teista evolúció azt jelenti, hogy maga az egész evolúciós folyamat Isten eszköze a teremtésben. A katolikusok ezt a nézetet képviselik, de érdekességként megjegyzem, hogy Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is ebben hisz.
Melyik felekezetek hisznek még ebben?
Én is ebben hiszek, és azt hiszem, hogy az egyházam teológusai is ezt képviselik, de az én egyházam nem mond ki erről semmiféle dogmát. Ez szerintem egy olyan kérdés, ami nem érinti az üdvösséget, csupán technikai kérdés, elméleti tudás, és mint ilyen, nem szükséges egy egyháznak hitelvként lefektetni. Senki sem tudja az összes titkot, és mindenki elég sok mindenben téved. De még ha valaki a világ összes titkát is ismeri, az ilyen embert is simán lekörözheti Istennél egy írástudatlan kecskepásztor, ha az utóbbi emberben több a szeretet.
üdv Stefán
A teista evolúció olyan nagyon nem különbözik a biológiai evolúciótól, csak ebben az egyetlen gondolatban.
A legtöbb mai felekezet elfogadja, csak a vadabb szekták nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!