Miért tanítanak ilyen evolúció központúan?
@88: Általában nem kategóriák alapján nézelődök a kérdések között, hanem be van állítva egy jó adag figyelt keresőszó és azokat nézem a "figyelt kulcsszavak" menüpont alatt. Sokszor nem is figyelem, milyen kategóriában van a kérdés - pl az ezotéria rovatba is sokszor tévedtem így, pedig az tényleg nem érdekel. Itt most a "tudomány" kulcsszó volt, ami be van állítva nekem figyeltként, itt sem figyeltem a kategóriát.
A vallás amúgy tulajdonképpen érdekel. Nem vagyok vallásos, de ettől még érdekesnek találom, és mindenképpen az ember kulturális örökségének a része, ami mellett nem érdemes elmenni.
Kedves "evolúció-szkeptikus" hozzászóló!
Nem vagyok benne biztos, hogy tényleg ennyire elszaladt melletted az idő és a tudomány újdonságai, vagy csak trollkodsz, mert rekordhosszú hozzászólásokat szeretnél látni ez alatt a kérdés alatt.
Egy szivességet kérnék tőled, nyilván ha erre nem tudsz értelmes választ adni, akkor értelmetlen folytatni itt a hozzászólásainkat.
1. Írdd meg a legerősebb evolúció-ellenes cáfolatot, amit csak valaha olvastál. Nem video, nem linkek, csak írd meg a saját szavaiddal az érvésed.
2. Mi a legerősebb érved a teremtés bizonyítására.
Ha ezekre nem tudsz értelmes válaszokat adni, nincs értelme hogy tovább pocsékoljuk egymás idejét gyerekes adok-kapok odamondogatásokkal.
91
"A vallás amúgy tulajdonképpen érdekel. Nem vagyok vallásos, de ettől még érdekesnek találom, és mindenképpen az ember kulturális örökségének a része, ami mellett nem érdemes elmenni."
Ha a vallás érdekel akkor miért vagy ateista? És mi érdekel egyáltalán a vallásban? - Mert egy ateista az azt elutasítja. Van olyan amivel te egyetértesz a Bibliában?
92 A leletek egyáltalán nem az evolúciót bizonyítják. A földben nincsenek átmeneti formák. Az ember nem állatokra vezethető vissza! Hamisak a millió, százezer, tízezer éves kormeghatározások. Ráadásul állandóan változtatva vannak!
"Nem video, nem linkek, csak írd meg a saját szavaiddal az érvésed."
Ja és nem okos dolog ám kikötni a másiknak hogy milyen formában feleljen neked. Vagy te már előre eldöntötted, hogy mit fogadsz el és mit nem?!
A teremtés bizonyítására megtalálhatod az érveket saját magad is ha valóban szembe mersz nézni önmagaddal meg a világgal! Akkor majd nem a véletlent akarod istenné tenni és az időt valamiféle teremtő varázsbotként használni. De hogy biblikusan feleljek neked:
"Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az õ örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétõl fogva az õ alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy õk menthetetlenek." Róm. 1,20
Ezenkívül melegen ajánlom neked, hogy hasonlítsd össze a jellemedet Jézus Krisztussal akkor talán majd rádöbbensz a valóságra!
"Bibliában leírt tudományos tények"
Na jó ezen szakadtam, nincs több kérdés.
A válaszodból látszik miért nem érted a mi válaszainkat. Azért, mert kifejezetten hiányos a tudásod. Ezt nem bántólag mondom, egyszerű megfigyelés, amit könnyen lehet bizonyítani. Remélem ezzel a hozzászólásommal tudok segíteni benne, hogy megértsd a külvilágot.
"A leletek egyáltalán nem az evolúciót bizonyítják"
A szakterületen dolgozó szakemberek szerint igen. Vannak viták egyes példányok elemzésében, de ezeknek nincs jelentősége, a területen dolgozó tudósok konszenzusos alapon egyértelműen tényként tekintenek az evolúcióra.
"A földben nincsenek átmeneti formák"
Ezt csak néhány sehol el nem fogadott munkásságú ember állítja, mint pl. Hovind. Gyakori ismertetőjelük, hogy múlt századbeli könyvekből idézgetnek. A picit is hozzáértőbb szakemberek körberöhögik.
"Az ember nem állatokra vezethető vissza"
De, igen. Sőt, az ember is egy állat.
"Hamisak a millió, százezer, tízezer éves kormeghatározások"
Nem hamisak, bár nem is teljességgel pontosak. Sajnos az ismeretlen tényezők miatt mindegyik kormeghatározásnak van egy pontatlansága. Általában a céljuk nem annak a bizonyítása, hogy pontosan melyik napon halt meg egy élőlény, hanem hogy minél jobban leszűkítsük az időt, mikor élhetett.
"Ráadásul állandóan változtatva vannak"
Ebben teljesen igazad van! És ez a tudomány egyik legfontosabb és legértékesebb tulajdonsága. A tudomány sosem dogmákat ad a kezedbe, sosem mondja meg 100%-os biztossággal mi az igazság. Viszont minden alkalommal, hogy valami újra jövünk rá, pontosít önmagán. Ennél őszintébb nem lehet egy szakterület.
Ezzel szemben a vallások általában dogmákra épülnek. Amit egyszer kijelentettek, az gránitszilárdságú, sosem változhat. Persze a valóságban ez nem igaz, legjobb példa erre a Biblia, amit évezredek során folyton farigcsáltak, mígnem elérte mai alakját. Ha ez a téma részletesebben érdekel, nagyon sok könyv szól erről, főként azokat találom érdekesnek és értékesnek, amelyeket hívő keresztények írtak, mert igazán jól utána tudtak járni részleteknek, könnyen kaptak segítséget a vallási közösségüktől. Veszedelmes ajtó, ha egyszer belépsz rajta, többé nem hiszed majd ennyire tájékozottnak magad.
"nem okos dolog ám kikötni a másiknak hogy milyen formában feleljen neked"
Azért kötöttem ki, hogy ne legyen video, mert arra a formátumra itt írásban nem lehetséges válaszolni. Itt csak írni tudunk.
"te már előre eldöntötted, hogy mit fogadsz el és mit nem"
Igen, már régen eldöntöttem, hogy csak olyan érvelést fogadok el, amiben nincsen érvelési hiba. A te válaszaid hemzsegnek a hibáktól és a pontatlan megfogalmazástól. Láthatóan az érvelés szabályairól sincsenek fogalmaid.
"A teremtés bizonyítására megtalálhatod az érveket saját magad is"
Kerestem a teremtés bizonyítékait, sőt nálad nagyságrendekkel tanultabb és fejlettebb érvelési képességű embereket is meghallgattam, de eddig nem hallottam semmilyen meggyőző bizonyítékot. A folytatásban említett varázspálcikádat nem tudom miért hoztad fel, egy szót sem értettem belőle.
A bibliai idézeted csupán egy kijelentés, nem érv, nem bizonyíték semmire.
"melegen ajánlom neked, hogy hasonlítsd össze a jellemedet Jézus Krisztussal akkor talán majd rádöbbensz a valóságra"
Nem ismerjük egymást személyesen, a szememben egy picit most lejárattad magad ezzel a személyeskedéssel. Milyen tulajdonsága van Jézusnak, ami eltér az én jellememtől és a különbség felismerése bennem megláttatná, hogy a te vallásod az igazság?
Talán az, hogy vele ellentétben én elítélem a rabszolgaságot? Hogy én nem követeltem népirtást és nem gyilkoltattam halomra csecsemőket?
Te azt hiszed, hogy csak egy hívő embert érdekelhet a Biblia, de tévedsz. Veled ellentétben én el is olvastam azt a könyvet, amiről te beszélsz. Előtte sem voltam hívő, de utána végképp nem. Neked is csak ajánlani tudom.
Szerintem érdemes lenne 32%-ost most már magára hagyni.
Megggyőzni úgysem lehet, a vele való viták csak időpazrlások. Ő már eldöntötte, hogy a Genezis történelem, az evolúció meg hazugság. Hagyni kell, had egye meg azt, amit főzött.
A Biblia is azt mondja, hogy ne dobjuk disznók elé a gyöngyöket.
92-es: kire gondoltál? én is és az előttem szóló is írt pár hosszú kommentet. az előző oldalon én ajánlottam fel hogy beteszek videót, szóval magamra veszem. azt írtak evolúció szkeptikus. nem, én nem szekptikus vagyok, mert az kételkedőt jelent. én hiszem és vallom, hogy az egész egy kitaláció, hazugság. ki kellett találni valamit ami Isten szava ellen van, és ebben a liberális világban ez termékeny talajra talált. régen az eretnek embereket elégették szent inkvizíció néven. nem támogatom ezt a lépést sem, nem kell minden hívőt ilyennek titulálni, de egyes evolúcionisták szeretik egy kalap alá venni mindet. Majd Isten elítél mindenkit a saját bűne szerint, én ezt vallom. A kérdéseidre megpróbálok egyszerűen válaszolni. Előtte el kell mondanom hogy régebben nagyon két tűz között voltam, hogy melyikben higyjek, mert valamiért mindkettő kicsit hihetőnek tűnt, de ma már nem értem miért voltam ilyen hülye. Azért nem győzött meg az evolúció, mert olyan nincs, hogy egy moszatból vagy egysejtűből létrejön valami komplex dolog mint az agy, csak úgy véletlen. beállítják mai emberek koponyáját, hogy évmillió éves ősembereké, amik az éghajlati tényezők miatt nem úgy néznek ki mint az európai. a grandkanyont és más hozzá hasonló szurdokokat úgy mutatnak be mint évmilliók alatt létrejött dolog, de amikor egy árvíz pár nap alatt létrehoz pont ugyan olyat, akkor hallgatnak. miért találnak megkövült mai tárgyakat, amikor azt mondják hogy valami csak évmilliók alatt tud megkövülni. a cseppkövek is állítólag ennyi idő alatt keletkeznek, de rá lehet keresni cseppkövesedett kutakra és más dolgokra. írhatnék még sok dolgot, csak most nem jut eszembe, a másik meg hogy felesleges, nem fog az én szavamtól megváltozni senki véleménye. inkább arra buzdítok mindenkit, hogy nézzen utána, tekintse meg az érme másik oldalát is. higyjétek el, az szebb és fényesebb. A másik kérdésed hogy mi szól a teremtés mellett? egyértelműen a Biblia. ahogy olvasom a verseket és megcsap az igazság, amik ma is érvényesek, attól nincs jobb érzés. nem tudok olyat írni, hogy azért hiszek Istenben mert láttam és beszélgettem vele, mert ez nem igaz. De nézzünk már szét milyen világban élünk. pénzcentrikus és tele gonoszsággal. le van írva hogy ezt a világot a sátán uralja, mivel az ember szabadakaratának köszönhetően eldöntheti mit akar. Mi a rosszat választottuk, ahogy le van írva. a végére még betennék én is egy pár verset, ami leírja a mai ember gondolkodásmódját.
1Kor. 3,17
Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok.
1Kor. 3,18
Senki meg ne csalja önmagát! Ha valaki bölcsnek gondolja magát közöttetek ebben a világban, legyen bolonddá, hogy bölccsé lehessen.
1Kor. 3,19
E világ bölcsessége ugyanis bolondság az Isten előtt. Mert meg van írva: „Megfogja a bölcseket ravaszságukban”, [Jób 5,13]
mind Isten teremtményei vagyunk, és jajj annak aki meg akar rontani minket. aki pedig hazudik, az előbb-utóbb lelepleződik. még akik nagyon erősen is próbálnak Isten ellen szólalni, azt ő majd "megfogja"
@93: Egy analógia: Érdekelhet a görög mitológia, attól, hogy nem hiszek Zeuszban, meg a többi görög istenben.
Ugyanez a helyzet nálam a keresztény hitvilággal.
"A válaszodból látszik miért nem érted a mi válaszainkat. Azért, mert kifejezetten hiányos a tudásod. Ezt nem bántólag mondom, egyszerű megfigyelés, amit könnyen lehet bizonyítani. Remélem ezzel a hozzászólásommal tudok segíteni benne, hogy megértsd a külvilágot."
Ebből a hozzászólásodból én csak azt látom hogy a te tudásod hiányos és hiszel a hazugságoknak.
"A szakterületen dolgozó szakemberek szerint igen. Vannak viták egyes példányok elemzésében, de ezeknek nincs jelentősége, a területen dolgozó tudósok konszenzusos alapon egyértelműen tényként tekintenek az evolúcióra."
Mármint az evolucionista tudósokra gondoltál?! Vannak más szakemberek is akik kreacionisták és egészen más véleményen vannak!
"Ezt csak néhány sehol el nem fogadott munkásságú ember állítja, mint pl. Hovind. Gyakori ismertetőjelük, hogy múlt századbeli könyvekből idézgetnek. A picit is hozzáértőbb szakemberek körberöhögik."
Ezt a szöveget meg már ismerem aki nem evolucionista az hülye ugye?
Nagyon meggyőző!
"De, igen. Sőt, az ember is egy állat."
Bocs, de ha te nem tudsz egy állat és egy ember között különbséget tenni akkor nálad igen súlyos problémák vannak!
"Nem hamisak, bár nem is teljességgel pontosak. Sajnos az ismeretlen tényezők miatt mindegyik kormeghatározásnak van egy pontatlansága. Általában a céljuk nem annak a bizonyítása, hogy pontosan melyik napon halt meg egy élőlény, hanem hogy minél jobban leszűkítsük az időt, mikor élhetett."
Szóval neked mindegy egy pár ezer, tízezer, százezer, vagy millió év ide vagy oda? Jól értem? Ne ugráljunk olyan nagyot szerinted mindegy hogy valami mondjuk az ókorban történt vagy ma? Mert szerintem aligha!
"Ebben teljesen igazad van! És ez a tudomány egyik legfontosabb és legértékesebb tulajdonsága. A tudomány sosem dogmákat ad a kezedbe, sosem mondja meg 100%-os biztossággal mi az igazság. Viszont minden alkalommal, hogy valami újra jövünk rá, pontosít önmagán. Ennél őszintébb nem lehet egy szakterület."
Ha nem tudod biztosan hogy mi az igazság akkor honnan veszed hogy az nem dogma? És ha nem tudod biztosan mi az igazság akkor honnan tudod mi a hazugság? És milyen tudomány az ami csak találgat de mégis úgy akarja eladni magát mintha az lenne az abszolút igazság?! Ha mindig pontosítgatni kell akkor ott valami korábban nem stimmelt! Mert vagy az egyik vagy a másik tévedés, de lehet hogy mindkettő az!
"Ezzel szemben a vallások általában dogmákra épülnek. Amit egyszer kijelentettek, az gránitszilárdságú, sosem változhat. Persze a valóságban ez nem igaz, legjobb példa erre a Biblia, amit évezredek során folyton farigcsáltak, mígnem elérte mai alakját. Ha ez a téma részletesebben érdekel, nagyon sok könyv szól erről, főként azokat találom érdekesnek és értékesnek, amelyeket hívő keresztények írtak, mert igazán jól utána tudtak járni részleteknek, könnyen kaptak segítséget a vallási közösségüktől. Veszedelmes ajtó, ha egyszer belépsz rajta, többé nem hiszed majd ennyire tájékozottnak magad."
A vallások és a Biblia nem ugyanaz. Abban igazad van hogy a Biblia helytelen megértéséből számos probléma akadt. Hiszen vallásonként magyarázták másként ugyanazt az írást. Éppen ezért kell a Szentírás megvizsgálni magából az Írásból, ez kinek kinek egyéni felelőssége. Nem a vallásokat kell megtalálni hanem Krisztust és akkor nem lesz probléma!
"Azért kötöttem ki, hogy ne legyen video, mert arra a formátumra itt írásban nem lehetséges válaszolni. Itt csak írni tudunk."
Ez nem probléma mert megnézed és leírod a véleményedet róla!
"Igen, már régen eldöntöttem, hogy csak olyan érvelést fogadok el, amiben nincsen érvelési hiba. A te válaszaid hemzsegnek a hibáktól és a pontatlan megfogalmazástól. Láthatóan az érvelés szabályairól sincsenek fogalmaid."
És ez azt jelenti hogy ha valaki nem az evolúciót támogatja akkor abban érvelési hiba van? Én még nem túl sok választ adtam neked és máris már a hibáktól hemzsegnek? Mond hol vannak azok a hibák?
"Kerestem a teremtés bizonyítékait, sőt nálad nagyságrendekkel tanultabb és fejlettebb érvelési képességű embereket is meghallgattam, de eddig nem hallottam semmilyen meggyőző bizonyítékot. A folytatásban említett varázspálcikádat nem tudom miért hoztad fel, egy szót sem értettem belőle."
Mondcsak gondolkoztál már úgy komolyan magadon és a teremtett világon? Igazságon és gonoszságon és hogy ezek honnan vannak?
A mindenség összetettségén a színeken, a hangokon az összehangolt világon? Ez neked azt üzeni hogy a véletlen hozta létre?
Az evolucionisták az időt használják varázspálcának véletlen + idő az egyenlő a teremtéssel. Minél hosszabb annál jobb majd csak megtörténik valami! Ez viszont nincs így!
"A bibliai idézeted csupán egy kijelentés, nem érv, nem bizonyíték semmire."
Kiemelem neked az aktuális részt: "...a világ teremtésétõl fogva az õ alkotásaiból megértetvén megláttatik"
Röviden a teremtésben élsz és a teremtés ott van előtted, te magad is annak a része vagy és Isten adott az embernek észt amivel felfoghatja Őt ha ezt használja is. Persze nem teljesen érthetjük meg Istent mint ahogy a véges ember sosem lesz képes a végtelen Istent kikutatni!
"Nem ismerjük egymást személyesen, a szememben egy picit most lejárattad magad ezzel a személyeskedéssel. Milyen tulajdonsága van Jézusnak, ami eltér az én jellememtől és a különbség felismerése bennem megláttatná, hogy a te vallásod az igazság?"
Nem volt sértő amit mondtam. Azt mondtam amit én is tettem magammal amikor a Bibliát elkezdtem kutatni és bele néztem annak tükrébe! Ha a Szentírásba hittel belenézel meg fogod kapni a választ arra amit kérdeztél tőlem! - Ahogy én is megkaptam amikor ezt tettem! De ez a te döntésed és nem az enyém én már ezt megtettem korábban. Vannak olyan válaszok amit neked kell meglelni az életben és nem fogja senki sem megtenni helyetted - ez is olyan! Ja, és nem az én vallásom számít hanem a Krisztusé!
"Talán az, hogy vele ellentétben én elítélem a rabszolgaságot? Hogy én nem követeltem népirtást és nem gyilkoltattam halomra csecsemőket?"
Isten sohasem akart rabszolgaságot! Az emberiség saját maga rakosgatja a bilincseket magára! Ha nem lenne bűn Istennek sem kellene igazságot szolgáltatnia! Te melyiket ítéled el? A gyilkost vagy a bírót aki a gyilkosra kiszabja a büntetését?
"Te azt hiszed, hogy csak egy hívő embert érdekelhet a Biblia, de tévedsz."
Én örülök ha téged érdekel a Biblia de ha valaki bevallottan ateista az el szokta általában utasítani.
"Veled ellentétben én el is olvastam azt a könyvet, amiről te beszélsz."
Ezen csak mosolyogtam. Hiszen, ugyan mit tudsz te rólam?
"Előtte sem voltam hívő, de utána végképp nem. Neked is csak ajánlani tudom."
Nem gondolom hogy valamit komolyabban megértettél volna a Szentírásból. De a körülményeidet nem ismerem és talán nem a te hibád. Mindenesetre még lehet rá esélyed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!