Milyen bizonyítékokat tudtok arra hogy az isten akiben hisztek létezik? (azt is írjátok le légyszíves hogy milyen vallásúak vagytok)
49.
Nem vagyok biztos benne hogy mindent meg értettem abból amit írtál.
Azonban az hogy nektek egy vallásra volt szükségetek ezekhez nem jelenti azt hogy mindenkinek szüksége van erre.
50
"De miért érdekel?
Mert a reagálásodból világos, hogy nem azért, mert azt gondolod, majd olyat mondanak neked, ami egy kicsit is változtat a nézeteiden. Válaszolni viszont válaszolgatsz, hogy helyretedd oket."
Kíváncsi ember vagyok :D.
Nyitottan állok ahhoz amit írtok attól függetlenül hogy én nem tudok olyan választ ami meggyőzne de ha tudnék akkor nem kéne kérdeznem. Logikus. Azonban azt már meg tanultam hogy attól még hogy én nem tudok meg válaszolni valamit vagy meg oldani az nem jelenti azt hogy mások sem. "Csapat" munka érdekes eredményeket tudd kihozni eredményül.
"Ezt kérdezem én is. Ha ott nem kell bizonyítanod, miért kellene Isten létét bizonyítani, amikor az ugyanúgy nem része azoknak a dolgoknak, amikre "bizonyítékot" keresunk."
A hétköznapi dolgoknál bizonyítom amit kell amit meg nem az meg tény. Isten létéről ez nem mondható el. Egyik isten létezése sem bizonyított. Ha valami nem bizonyított akkor pedig bizonyítani kell vagy cáfolni. (jaj de sok a bizonyít)
"És mi a világnézeted?"
Ez olyan Kanadai barátnős lesz lehet de akkor se akarom elmesélni. Főleg mert nem a saját nézeteim terjesztése a cél.
"Én meg tudom indokolni a világnézetemet.
Isten létét nem tudom természettudományos módszerekkel bebizonyítani. Az más. )"
De a nézeteid azon alapulnak részben legalább hogy létezik egy isten nem?
Akkor pedig ha az alap bizonyítatlan akkor az egész nézet is. De ez már nem tartozik ide mert nem számít. Abban hiszel ami neked jól esik.
A felsorolt Bibliai bizonyítékok egytől-egyig emberi tettek, ha van is közte fejletteb intelligenciára utaló tett (beteljesült jövendölés), az is lehet egy fejlettebb teremtmény jóslata vagy akár utólag írt sztori jövendölésnek írva, így pedig már emberi. Ma sem hívják az ufónautákat istennek, pedig ha léteznek és évmilliókkal fejlettebb technológiával rendelkeznek nálunk, akkor képesek olyan tettekre, amikre nem tudunk racionális magyarázatot adni jelen tudásunk alapján.
S, ha a matematikát vesszük alapul, akkor az időutazás is lehetséges. S egy 200 évvel előttünk járó ember is tudna már hasonló csodákat mutatni nekünk, de attól még nem lesz isten. Nem beszélve a majdani mesterséges intelligenciáról, ami ráadásul még láthatatlan is, megfoghatatlan, idő felett álló szellemi lény.
1.Bizonyíték nincs. Nem is lesz.
2.Ha nincs megfelelő információd a világról, akkor válsz hívővé.
3.Tudósok hite sem bizonyíték.(Álltalában díjat kaptak "temleton díjat" és a lóvéért cserébe egyből hittek.Ismétlem a hit az nem bizonyíték Isten létezésére.Hinni bármikor bármibe lehet.
4.A vallások nagyobb százalékban kártékonyak mint amennyire nem. Ez is egy tény. (Homofóbia, nők elnyomása, háborúk istenek nevében, pénz, hatalom, korrupció, valamint a vágyak magas fokú elnyomása)
Persze vannak pozitívumai is. Bár most egy sem jut az eszembe. (Vicceltem)
Egy idézettel zárnám...
"Minél több az Istenhívő annál tudatlanabb a társadalom"
Mohandász Karamcsand Gandhi
44 és akik a beteljesült próféciák mellett állnak
A be nem teljesült próféciák nem ütik ki a beteljesült próféciákat?
Nincsenek "beteljesült próféciák". Nagyon jól tudom, hogy a keresztény fundamentalisták ezzel akarják eladni a Bibliát, mert engem is ezzel tévesztettek meg.
Írjátok nyugodtan "beteljesült próféciákat", és rámutatok arra, hogy nem értelmezhető egzakt módon egyik sem. Valószínűleg egy olyan prófécia sincs a Bibliában, ami bizonyítaná az isteni eredetet. Nekem ugyanis vannak teológiai és történelmi ismereteim, szóval állok elébe a kihívásnak.
Nos, megvitassuk a próféciákat?
56.
Röviden lényegében levezetném hogy miért nincs lélek. Alá támasztva ezeket az emberi biológiával kapcsolatos és fizikával kapcsolatos dolgokkal meg a világ működésével kapcsolatosan.
Ha pedig nincs lélek akkor nincs túlvilág se isten se.
De egyébként a világ működéséhez és egyebekhez sincs szükség istenre. Régebben azért találták ki őket mert nem tudtak még rengeteg dolgot amiket ma már tudunk. (amiket nem azokat pedig vizsgáljuk és egyebek, de ma már nem találunk ki rájuk új isteneket általában)
Bár ma már szerintem általában nyugtatásra szolgál isten. Megnyugtatja az emberek egy részét ha arra gondolnak hogy az ami történt rossz az valami jóért történt vagy valami terv miatt. Vagy akár hogy mikor tehetetlenek akkor imádkoznak és úgy gondolják hogy ez majd segít.
Ez (meg pár hasonló apróság) a vallás jó oldala ami kb 0,000001% -kát ha kiteszi.
Aztán ott van mellette az önsanyargatás szintű elvárások, képmutató vallási vezetők köztük a pápák, az önkényes vallási értelmezések amikor minden szöveg jelentése attól függ hogy épp mit akar az adott személy és sorolhatnám még.
De ezeket kerülik el azok akik mint fent is írták hogy vallásosak de az egyházakat kerülik. :D
56!
Nyilván Isten nem létét az bizonyítja, hogy senki nem bizonyította be, hogy van. Ha bebizonyítod, vagy bármikor bizonyosul, hogy van, akkor már nyilván a nincs elveszti a bizonyítási érvényét.
De egyébként mi szerepe lenne istennek a világban?
Elvileg szabad akarat lenne ha létezne tehát nem szólhatna bele abba amiket az emberek csinálnak és egyebek. Ha világon pedig semmit nem irányít akkor meg miért is van? Mi a szerepe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!