Milyen bizonyítékokat tudtok arra hogy az isten akiben hisztek létezik? (azt is írjátok le légyszíves hogy milyen vallásúak vagytok)
9.
A létezés hogyan bizonyítja isten létét.
10.
Olvasgattam de nem találtam semmilyen meggyőző érvet arra hogy létezne. Be tudnád másolni azt a részt ami szerinted bizonyíték? (lehetőleg ne az oldal teljes tartalmát :D )
Ezek csak istenérvek, nem pedig bizonyítékok. Hiába linkeled be kb. 100. alkalommal.
Az istenérv NEM bizonyíték!
Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek!
Az egyértelmű bizonyítás során értelmét vesztene a létezés. Letezesunk célja, hogy felfedezzuk magunkban az isteni szikrát, és ez mindenkinek a saját döntése kell hogy legyen. Senkitol ne várd hogy hívőve tesz isten bizonyitasaval. Vagy hiszel, és érzed magadban azt hogy létezik, vagy nem. A döntés a tiéd, a következmény is. Dönts.
Nem várom el hogy hívővé tegyenek.
Mit értesz isteni szikra alatt?
Akkor az életünk egyetlen értelme az hogy isteni szikrát keressük magunkban? Ennek mi értelme?
Meg teremtek egy csapat birkát hogy keressenek valamit amit. Miért? Csak úgy?
Ennek így mi értelme lenne?
Mi történik ha meg találom magamban? Kapok az ellenőrzőmbe egy ötöst? Mi lesz ha nem találom meg?
ui.:
"Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek!"
A vakember nem volt boldog mikor reggel azt hitte hogy a kávéjába cukrot önt és helyette sót öntött. :D
Ez a mondat pont úgy hangzik mint ami egy agymosó szektában hangzik el. Gyertek csak. Ne figyeljetek semmire csak gyertek. Miért? Mert.
"Ezek csak istenérvek, nem pedig bizonyítékok. Hiába linkeled be kb. 100. alkalommal."
Esetleg, ha egyszer is elolvastad volna, akkor nem támadnál ilyen agresszíven.
Mert maga a szövegben ott a válasz erre a kérdésre:
"Az istenérvek bizonyító erejének elfogadása végső fokon az ember szabad döntésének függvénye. Isten létének állítása nem olyan közömbös tétel, mint például a matematikai tételek igazsága, hanem olyasvalami, ami az embert személyes mivoltának legmélyebb pontján érinti és állásfoglalásra készteti. Aki tudatosan és következetesen elzárkózik attól, hogy a végtelenbe mutató igazságszomját enyhítse, nem akar túllépni önmagán és az empirikus világon, azt a logikailag szabatos istenérvek sem fogják megindítani. Ezért van az, hogy az istenérveket általában azok tartják meggyőzőnek, akik már eleve is hisznek, vagy legalábbis nyitottak a transzcendens valóság irányában. Az érvek segíthetik az embert Isten létének elfogadásában, de az istenhitet senkiből sem tudják kikényszeríteni."
Téged sem akar senki meggyőzni. Csak ha egyszer majd bármiféle nyitottságot érzel a téma iránt, akkor majd azért olvasd el ezeket, nem leszel kevesebb. Én is elolvastam keresztény létemre Russell teáskannáját, illetve ezt az érvelést.
15.
Nem tudom pontosan megfogalmazni. De annál valamivel nyomosabb érvet várnék hogy "csak mert", " mert szüleim is ebben hittek", "mert nem ismerek másikat",stb.
Nem olyat amiből sugárzik hogy nincs semmi értelme.
16.
"Aki tudatosan és következetesen elzárkózik attól, hogy a végtelenbe mutató igazságszomját enyhítse," :D
Az igazságszomj enyhítése kicsit túlzás ide.
Egy olyan dologról beszél amiről egyáltalán nem tudja hogy igaza van-e a témában vagy nem és mégis úgy adja elő hogy aki nem így gondolja annak nincs igaza csak azért hogy úgy érezd tőle hogy ha nem értesz vele egyet akkor te nem az igazságot hiszed.
Pedig lehet pont az az igazság (ki hangsúlyoznám hogy LEHET, lehet neki van igaza de akkor is nagyon túlzás ezt így kijelenteni ilyen alaptalanul és aljas dolog is).
"Esetleg, ha egyszer is elolvastad volna, akkor nem támadnál ilyen agresszíven"
A kereszténység annyi istenérvet halmozott már fel amióta létezik, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni. Most már ideje lenne bizonyítani is valamit.
"Az istenérvek bizonyító erejének elfogadása végső fokon az ember szabad döntésének függvénye"
Pont ez a baj vele. Az igazi bizonyítéknak nem ez a természete. A matematikában a jól levezetett egyenletek végeredménye kristálytiszta bizonyításon alapulnak. Senkit sem érdekel az ember szabad döntése, hiszen a keresett ismeretlen egzaktul kiszámolható.
"Csak ha egyszer majd bármiféle nyitottságot érzel a téma iránt"
Ezen már megtörtént akkor, amikor magam is keresztény voltam.
Nekem legalábbis fura az hogy sokan szentül állítják azt hogy az ő istenük létezik és ennek egyetlen alapja hogy a szüleik is abban hittek. De ha másik vallású családba születtek volna akkor is ugyan olyan szentül meg lennének győződve arról hogy létezik az istenük.
16.
Amúgy ez így azonban nem fogadható el bizonyítéknak. Mert ez csak azokon "működik" akik már ezen a véleményen vannak.
Lényegében megtudja győzni azokat akik már meg vannak győzve. Kicsit paradox. :D
Én egyáltalán nem vallásos családba születtem, mégis azt állítom, hogy Isten létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!