Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen bizonyítékokat tudtok...

Milyen bizonyítékokat tudtok arra hogy az isten akiben hisztek létezik? (azt is írjátok le légyszíves hogy milyen vallásúak vagytok)

Figyelt kérdés

2020. nov. 5. 20:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/231 A kérdező kommentje:

28.

Eszerint régen történt valami amit akkor az emberek feltámadásnak ítéltek meg és erről írásos beszámolók is vannak.

Ez teljesen hihető.

Azonban ez egyáltalán nem bizonyítja hogy az tényleges feltámadás lett volna.

2020. nov. 6. 21:50
 32/231 A kérdező kommentje:

30.

Esetemben írhatod hogy kérdező akkor úgy egyértelműbb. :D Elégé elkülönül amit én írok és amit ti.

Eltekinthetünk a többi ponttól de attól még nem lesz elfogadható bizonyíték.

Csak a próféciák miatt nem akarok megvenni egy könyvet ennek nem látom sok értelmét akkor már inkább másik könyvre költöm a pénzem.

DE

[link]

ezek azok amikre gondoltál?

2020. nov. 6. 21:53
 33/231 anonim ***** válasza:
3%

1) A sír üres volt (pedig kővel volt eltorlaszolva a sír bejárata és katonák őrizték). Az üres sír voltát a zsidó hagyomány is elismeri.

2) A feltámadott Jézus megjelent tanítványainak és hozzá közel állóknak. Továbbá Saulnak is, aki korábban üldözte e keresztényeket!

A feltámadásért tett tanúbizonyságukért a halált is vállalták (1 kivételével mindegyik apostolt kivégezték). Ki halna meg egy hazugságért? Ezen kívül Jézus becsületességre és igazmondásra tanította tanítványait.

2020. nov. 6. 21:56
 34/231 anonim ***** válasza:
4%
S honnan vették ezek az egyszerű emberek azt a szellemi gazdagságot, eredetiséget, amellyel az Újszövetség íródott?
2020. nov. 6. 21:58
 35/231 A kérdező kommentje:

33.

Nem vagyok zsidó hagyomány. De elismerem hogy üres lehetett a sír. Nem ez az első és nem is az utolsó. A sír ürességét több dolog is okozhatta. Ez nem jelent feltámadást.

Egyébként

- Ha feltámadt hogy jutott ki?

- Ha könnyedén "ki teleportált" miért volt szükség a testére hogy meg jelenjen?

- Ha ennyi mindenre képes volt miért nem tudott egy új testet létrehozni hogy azzal jelenjen meg?

Ez a feltámadosdi fölösleges ha azt nézzük mire "képes" isten.

Nem voltunk jelen folyamatosan Jézussal és a tanítványokkal ezért az hogy mit tanított nekik és hogy miért áldozták fel magukat azt nem tudhatjuk.

Kiáldozná fel magát egy hazugságért?

Elég sokan. Ha például úgy gondolták hogy a hazugsággal elérhetnek valamit ami számukra nagyon fontos akkor elképzelhető hogy az életüket adták érte.

De ugyan ilyen módon azért is szokták hogy megvédjenek valamit ha például meg zsarolták őket valamivel.

De ugyan ilyen módon a szektások is szokták hazugságokért az életüket adni úgy hogy nem is tudnak róla feltétlen hogy hazugság.

Ilyen módon lehet hogy hazugság volt de ők mégse tudtak róla.

Rengeteg félleeset van főleg ha az emberi leleményességet is bele számoljuk (és egyéb tulajdonságaikat).

2020. nov. 6. 22:10
 36/231 anonim ***** válasza:

#20 vagyok

Vallásos nem vagyok, mert szerintem sok gyülekezet és egyház árt, de teljes szívemből próbálok Istenben hinni.

Az győzött meg, hogy megismertem egy embert (nem férjre gondolok, fiú vagyok), akiben láttam a lelkesedést és az emberek iránti szeretetét, okosságot, bölcsességet. Így szép lassan rájöttem, hogy ez nekem is kell és én is ilyen szeretnék lenni, ez vezetett Istenhez.

2020. nov. 6. 22:11
 37/231 A kérdező kommentje:

34.

Mert a többi nagy műnek a szerzője honnan vette?

Shakespear például honnan vette?

2020. nov. 6. 22:11
 38/231 anonim ***** válasza:
Az Újszövetséget nem egyszerű, hanem értelmiségi emberek írták, hiszen az egyszerű emberek analfabéták voltak. A "szellemi gazdaság" egyébként inkább az ókori Görögországra volt jellemző, hiszen a zsidókkal ellentétben a hellenisztikus kultúra rendkívül művelt volt. Szókratész, Arisztotelész, Platón, Hérodotosz csak néhány név... A tudományos felfedezéseik vagy az irodalmi alkotásuk kimagasló volt, nem csoda, hogy az Ószövetség legjobb könyvei is a hellenisztikus korszakban íródtak pl. Préd, Dán
2020. nov. 6. 22:13
 39/231 A kérdező kommentje:

20

21

36

Ez kedves és jó dolog. Azonban ezt bármely másik vallás képviselőjével is megeshetett volna.

Ezenfelül nem látom a történetedben hogy mi szükség is van istenre.

Ahhoz hogy valaki kedves legyen stb ahhoz úgy kell cselekedni ehhez nem kell se vallás se isten.

2020. nov. 6. 22:14
 40/231 A kérdező kommentje:

20

21

36

Ezzel nem lebeszélni akarlak. Ne érts félre.

Pusztán a véleményem akartam elmondani.

Nem szeretném hogy sértésnek vedd.

2020. nov. 6. 22:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!