Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen bizonyítékokat tudtok...

Milyen bizonyítékokat tudtok arra hogy az isten akiben hisztek létezik? (azt is írjátok le légyszíves hogy milyen vallásúak vagytok)

Figyelt kérdés

2020. nov. 5. 20:51
 221/231 A kérdező kommentje:

"én örülök hogy létrehozott engem."

Nem úgy volt hogy ha jól csinálod a dolgod akkor nem fogsz reinkarnálódni?

Akkor nem az lenne az ésszerű hogy ha az egódra hallgatnál és akkor folyton reinkarnálódhatnál?

Én legalábbis nem láttok okot a leírtakból arra hogy miért is kéne azt tennem ami a "dolgom".

A videó megnézésére még nem nagyon volt időm. (Nem tudom hogy mikor lesz rá időm most elég sok dolgom van.)

Köszönöm hogy leírtad azt amiben hiszel.

2021. jan. 5. 09:50
 222/231 anonim ***** válasza:
89%

"Ne gondolj, ne mondj és ne tégy olyat mással, amit nem szeretnél hogy rólad gondoljanak, mondjanak, vagy tegyenek veled"

Valóban ilyen egyszerű lenne, ha minden ember egyforma lenne. Viszont ez nem teljesen igaz, más az érdeklődésikörük és az ingerküszöbük. Ha valaki a saját küszöbén belül, de a másikén kívűl cselekszik akkor elindítja a bosszúláncot, aminek sosem lesz vége.

2021. jan. 5. 10:33
 223/231 anonim ***** válasza:
0%

Ha valaki nem veszi figyelembe a másik alacsonyabb inger küszöbét, máris athagta a szabályt. Ezt a törvényt nem lehet félre magyarázni, egyértelmű, csak az ego próbálja meg magyarazgatni. A bosszulanc csak akkor jöhet létre, ha sorozatosan mindenki megszegi a szabályt.

Szerintem idősebb korban fogod majd igazán megérteni, amiről írok most. Ezt kellett volna legelőször írnom, az élet értelme az, hogy boldog légy!

Az egoval eltelt ember sohasem lehet boldog, ezért használd, ha több ezer egyre boldogtalanabb életre vágysz.

Az ego lehet megelégedett, örülhet is rövid ideig, de ez nem boldogság. Ha egyszer meg érzed igazán hogy mi a boldogság, csak azt fogod keresni onnantól fogva. Csak a lélek adhat boldogságot. Az ego legfeljebb pillanatnyi kielegulest.

Ahhoz hogy ne inkarnalodj újra, olyan tökéletesnek kell lenni,mint Jézus volt, ezt pár ezer élet alatt el lehet érni. Viszont ha nem veszed ezt figyelembe, egyre rosszabb körülmények között fogsz újra születni, ez nem célszerű.

2021. jan. 5. 14:03
 224/231 A kérdező kommentje:

Én már jó hosszú ideje boldog vagyok ami munka, tervezés és egyebek eredménye. Úgy hogy akkor én anélkül is jól csinálom a dolgokat hogy bele merülnék a spirituális dolgokba és csak aszerint cselekszek hogy mi tesz engem boldoggá. :D

De rengeteg öregember is úgy élte az életét ahogy akarta ahogy jónak látta nem foglalkozva a spirituális dolgokkal és mégis boldogan éltek.

"Ha valaki nem veszi figyelembe a másik alacsonyabb inger küszöbét, máris athagta a szabályt."

Én mondhatok valakiről olyat és gondolhatok róla olyat ami számomra nem sértő de számára igen úgy hogy én közben nem is szánom sértésnek.(ő nem tudja hogy én nem akartam megsérteni és pedig hogy ő ezt sértésnek fogja venni)

Tehát szerintem be tartottam a szabályt de ő mégis megsértődött.

Vagy ebben az esetben miért nem tartottam be?

2021. jan. 5. 17:08
 225/231 anonim ***** válasza:
0%

"Én mondhatok valakiről olyat és gondolhatok róla olyat ami számomra nem sértő de számára igen úgy hogy én közben nem is szánom sértésnek.(ő nem tudja hogy én nem akartam megsérteni és pedig hogy ő ezt sértésnek fogja venni)

Tehát szerintem be tartottam a szabályt de ő mégis megsértődött."

A spirituális törvények tökéletesek és müködnek, még akkor is ha nem tudsz róluk, vagy nem érted őket pontosan.

Ebben az esetben ezt a kérdést az egod tette fel, és ezt ne értsd félre, nem rossz szándékból mondom. Az ego pontosan így tesz, valamit hall, és rögtön hozzáteszi, az nem is úgy van, én jobban tudom az igazságot.A válasz itt az, hogy a lelked ,mivel kapcsolatban van minden másik lélekkel, pontosan tudja, mivel fogod megbántani a másik embert, és súg neked, hogy ne tedd ezt, csak az ego erősebb és elnyomja a hangját.

Egyébként minden gondolatnak és kimondott szónak rezgése, energiája van, ezért hatása is van,tehát nem mindegy,milyen gondolataid vagy szavaid vannak.De a legfontosabb,mit teszel.

Ha boldognak érzed magad, ez azt jelenti, hogy a számegyenes lelki vége felé tartasz, egyébként ennyi párbeszéd után én magam is ezt gondolom rólad.Tehát a spirituális törvények akkor is működnek, ha nem tudsz róluk, azért vagy boldog, mert meghallod a lelked, vagy ha jobban tetszik, a lelkiismereted hangját.

A spiritualitásra majd akkor lesz szükséged, ha olyan problémával szembesülsz, amit nem tudsz megoldani egoból,és nem hallod elég erősen lelked hangját.

Vagy ebben az esetben miért nem tartottam be?

2021. jan. 6. 08:30
 226/231 A kérdező kommentje:

"A válasz itt az, hogy a lelked ,mivel kapcsolatban van minden másik lélekkel, pontosan tudja, mivel fogod megbántani a másik embert, és súg neked, hogy ne tedd ezt, csak az ego erősebb és elnyomja a hangját."

"Ne gondolj, ne mondj és ne tégy olyat mással, amit nem szeretnél hogy rólad gondoljanak, mondjanak, vagy tegyenek veled"

Bárhogy is nézem nincs benne az hogy hallgass a lelkedre. Ha pedig valaki nem hallgat rá mert nem feltétlen igaz hogy meghallja akkor már megsérthet valakit és akkor ott megdől az az állítás hogy : "Van egy olyan spirituális szabály, amit ha mindenki betartana, béke és boldogság lenne a földön.".

"Az ego pontosan így tesz, valamit hall, és rögtön hozzáteszi, az nem is úgy van, "

Ego vagy nem ego én inkább jobban szeretek úgy hozzá állni a dolgokhoz hogy "Biztosan úgy van?".

Nem vetem el egyből de nem is fogadom el amíg nem találom igaznak. Ez nem csak spirituális hanem minden más tudományos területeken tanultakra is igaz.

Írtad egyébként hogy az ember egy nagyon komplex rendszer és emiatt nem hiszed hogy magától alakult ki.(ha jól emlékszem így írtad)

Azt is mesélted hogy bele ástad magad a biológiába.

Az jutott eszembe hogy programozásnál találkoztam azzal hogy amikor egy tapasztaltad ember megír egy komplexebb programot akkor a tapasztalatlanabbak úgy néznek rá mintha valami csoda lenne elképzelni nem tudják hogy ők olyat csináljanak. Aki csinálta az azonban tudja hogy annyira nem nagy dolog csak idő kell hozzá inkább míg megírja az ember mert aki írta a programot ő tudja hogy nem egyben lett az egész megírva hanem sok kisebb nagyobb részből lett felépítve.

De hasonló példát fellehetne hozni elektronikai vagy mechanikai területeken is akár.

(mondanám hogy ha bele ásnád magad valamelyik hasonló területbe akkor talán segítene még jobban átlátni ezeket a dolgokat azonban lehet hogy már így is van tapasztalatod valamelyik területen és nem is feltétlen olyan egyszerű megtanulni ezeket)

Gondoltam felvetem lehet levonsz belőle valami újat.

2021. jan. 6. 10:47
 227/231 anonim ***** válasza:
0%

Értelek, van benne logika amit mondasz, viszont leirtad, hogy valaki ír egy bonyolultabb programot, és ebben ott van, hogy a bonyolultabb program nem magától jött létre, hanem valaki megcsinálta. Ha érted mire gondolok. Kell lenni egy sokkal okosabb valakinek aki képes arra amire mi nem.

A spiritualitás törvényére visszaterve, leegyszerusitem :

Ha jót teszel, jól viselkedsz másokkal, nagy valószínűleg ők is úgy fognak viselkedni veled. Ha mindenki jól viselkedik a másikkal, akkor mindenki boldog lesz, én erre gondoltam.

Természetesen nem kell mindent elsőre elfogadni, mindenben lehet kételkedni, a nehézség az benne, hogy amiben kételkedsz, az lehet igaz vagy hamis. Igen, ezek az élet nagy kérdései.

Minden ember célja a boldogság, minél közelebb áll a lelke hez, annál nagyobb eséllyel talál rá. Függetlenül attól, hogy foglalkozik e spiritualitással vagy nem, milyen a neme, nemzetisége, bőr színe. Talán egy kicsit konnyebb rátalálni, ha tudod, hogy működik a világ. Térjünk vissza majd 20 év múlva a témára, hátha másként fogod látni az életet.

2021. jan. 6. 14:36
 228/231 A kérdező kommentje:

"Ha jót teszel, jól viselkedsz másokkal, nagy valószínűleg ők is úgy fognak viselkedni veled. "

Persze van amikor ez igaz. De ez emberek nem ilyen egyszerűek.

Mert van amikor segíteni akarsz a másiknak de azzal akadályozod vagy valamilyen módon ártasz neki és ezért ő megharagszik ami további haraghoz vezethet.

"Ha mindenki jól viselkedik a másikkal, akkor mindenki boldog lesz, én erre gondoltam."

Ehhez lényegében meg kellene ölnünk egy részünket. Mert mit írtam a jó cselekedeteknek, jó szándéknak is lehet az a következménye hogy megbántunk valakit aki emiatt bosszút akar majd állni vagy csak simán rossz kedve lesz tőle. Ha azt akarjuk hogy mindenki boldog legyen ahhoz ki kéne törölnünk egy részüket.

Mindegy mennyire akarunk jól viselkedni előbb utóbb a jó szándék ellenére is ártani fogunk a másiknak. Vagy pont hogy a jó szándék miatt.

De ez mindegy is nem is az én vitám ez nem is kellett volna belefolynom.

"leirtad, hogy valaki ír egy bonyolultabb programot, és ebben ott van, hogy a bonyolultabb program nem magától jött létre, "

Tudtam hogy ebbe belefogsz kötni. :D

Annak a "programozója" a fizikai (kémiai) törvények.

Erre általában a válasz az hogy de azok is létre jöttek valahonnan.

Amire lehet azt válaszolni hogy az anyag tulajdonságaiból fakadnak. Amire általában azzal reagálnak hogy az azért olyan meg egyebek mert egy értelmes valami hozta létre.

Erre lehet azzal reagálni hogy

- Az isten hívők szerint nagyobb annak a valószínűsége hogy a semmiből egy tudatos valami egy isten jöjjön létre egy összetett személyiség mint annak hogy létre jön az energia amiből aztán anyag lesz.

- De miért is úgy hogy létre jöjjön belőle az élet? Azért mert ha nem jöttünk volna belőle létre akkor nem tárgyalhatnánk éppen ezt a kérdést. Vagy ha kicsit másképpen jön létre akkor lehet hogy félig madár emberek 2 naprendszerrel arrébb tárgyalnának valami hasonló témát.

Aztán ezen a ponton el ágaznak a vélemények többfelé hogy kinek mi a valószínűbb.

2021. jan. 6. 15:17
 229/231 anonim ***** válasza:
16%

A válaszod első fele tökéletesen igaz, apró részlet kijavitasa szükséges csak. Nem megolnunk kell egy részünket, hanem uralkodni felette, irányítani, ezt a részünket úgy hívják hogy ego. Ez lenne a boldogság, békesség titka a földön.

A spiritualitással foglalkozó emberek nem vitatkoznak az evolúció rol, mert számunkra az teljesen értelmezhetetlen. Ezért nem is foglalkozunk vele. Röviden elmondom, miért, ezzel le is zárom ezt a részt, amit gondoltam erről, már leirtam neked.

Az a folyamat, hogy a semmiből létrejön az anyag, majd az anyag kitermeli magából a nem anyagi természetű lelket, nem értelmezhető. Mi hiszünk a lélek létezéseben, ezt az anyag felett állónak tekintjük, elsődlegesnek, ezért írtam hogy nem értelmezhető.

Ráadásul egy spirituális ember soha nem vitatkozik, nem próbál meggyozni másokat, mert az az ego feladata. Maximum el mondja a véleményét és maximálisan tiszteletben tartja a másik emberét.

2021. jan. 6. 23:08
 230/231 A kérdező kommentje:

A válaszod 1. fele olyan amilyenre számítottam (nem tudtam hogy mit fogsz írni de valami ilyesmire számítottam)

A 2. fele. Azt részben általánosságban írtam ami előszokott fordulni egy ilyen téma előkerülése esetén.

A nézeteidbe még nem láttok bele teljesen lehet nem is fogok így nem is tudnék nagyon érvelni se ellenük se mellettük (nem mintha kéne bármelyiket is) úgy hogy szerintem egyet érthetünk abban hogy ezt lezárhatjuk itt. (amúgy is egy csomó érdekes melóm lett)

Ha valakit érdekel még jobban ez a téma akkor majd még úgy is megkeres téged valószínűleg vagy megnézi a videót amit küldtél.

2021. jan. 6. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!