Milyen bizonyítékokat tudtok arra hogy az isten akiben hisztek létezik? (azt is írjátok le légyszíves hogy milyen vallásúak vagytok)
Boldog új évet.
Nem várok győzködést. Csak amiket előzőleg írtál abból nem egészen értettem meg hogy hogyan is működik ez szerinted.
"lélek többször megtestesülhet, vagyis számtalan fizikai testet felvehet, persze előbb a tudatot törölni kell, mert különben összezavarodna."
Előzőleg írtad hogy 2fele tudat van az egos és a lelkes.
Ilyenkor melyik törlődik? Vagy végül is az egos halálkor eltűnik tehát így a lelkeset kéne törölni.
De ha a lélek tudatát kitöröljük akkor abból mi marad utána?
Az hogy van ez a reinkarnáció így több kérdést is felvett bennem. Egyrészről miért kell reinkarnálódni miért nem lesz egy új lélek? Másrészről írtál olyat amiből ha jól értettem akkor végül is van valami ítélkezés a halál után. Ez minden halál után van? és akkor nincs menny/pokol?
"A lélek azt mondja, bizzuk rá Istenre, mi fog történni velünk, Ő jobban tudja mire van szükségünk.Ez a két véglet, szerintem már érted,mire gondoltam."
Akkor csak ülsz és mindent istenre bízol?
Na az előző kérdést nem gondoltam komolyan. De abból amit írtál abból nekem ez jött át úgy hogy légyszíves fejtsed ki kicsit bővebben mert nem hiszem hogy azt úgy gondoltad volna.
"Egyenlőre ennyit szeretnék mondani, de ujra megerősítem, nekem teljesen mindegy, Te miben hiszel vagy mit gondolsz,én egyszerúen leírtam azt, én miben hiszek."
Nem azért kérdezem hogy meggyőzél. Hanem mert ezzel még nem találkoztam.
(már olvastam gyakorin pár olyat amit előtte nem ismertem és olyat is aminek nem kéne léteznie :D )
Na de megpróbálom össze szedni nagyjából a homályos foltokat.
- A lélek hogyan befolyásolja az embert?
- A lélek mint halhatatlan tudat nem egyezik meg akkor semmilyen módon sem az ember agyával? Attól akkor egy külön álló valami?
- Halál után hogy / meddig működik a reinkarnáció és az ítélkezés?
- Mit/hogyan teszel mikor át adod istenek az irányítást?
Azt hiszem ennyi.
Hűha!
Egyre komolyabb kérdéseket teszel fel.
Eddig még csak a spiritualitás felszínét kapargattuk, de úgy látom, egyre mélyebben bele kell menni a témába, ha válaszolni szeretnék minden kérdésedre.
Egyébként a válaszokat egész életen át keresi mindenki.
Ha ismered a spiritualitás alap törvényeit,mar magadtól is tudni fogod a választ az élet nagy kérdéseire.
Próbálom egyenként beilleszteni a válaszba ezeket.
Az elsőt már elmondtam.
A második legyen a vonzás törvénye. Minden, ami veled történik, annak te vagy az oka, vagyis a torteneseket bevonzod magadnak. Ezt részletesen kifejteni egy teljes könyv kellene. Példákat tudok mondani rá. Ha kirabolsz egy bankot, bevonzod hozzá a büntetést is, a börtönt vagy valami mást, ha nem is ebben az életben, akkor a kovetkezoben, de biztosan meg fogod kapni a megérdemelt büntetésed.
Másik példa:mindig akkor ér hozzád el egy tudás vagy információ, mikor a rezgés szinted eleri a megfelelő magasságot ahhoz, hogy meg értsd az adott tudást. Vagyis bevonzod a tudást, mikor készen állsz rá, vagy amikor nyitottá válsz egy bizonyos tudásra.
Az életben semmi sem történik véletlenül, ez a kategória csak a materializmusban létezik.
Nehogy azt hidd, hogy mi most véletlenül beszélgetünk. Ennek is megvan az oka, de erre rá kell jönnöd. Lehet hogy a lelked súg neked, lehet hogy most kezdődik egy új folyamat az életedben, nem tudom, ez benne a szép, mindenkinek magának kell rajonnie. A lelked mindent pontosan tud, mit kellene tenned ebben az életben, de az ego szava sokkal hangosabb, ha el nem csendesited imával vagy meditacioban.
Most ennyit, holnap jobban raerek, folytatom. Üdv
"Ezt részletesen kifejteni egy teljes könyv kellene."
Van. A címe titok.
"Az életben semmi sem történik véletlenül, ez a kategória csak a materializmusban létezik."
Ezzel nem értek teljesen egyet.
Még pár kérdésem lenne holnapra.
Sok vallásosnál találkoztam már vele hogy kicsit vagy nagyon szembe mentek az evolúcióval. Nem tudom hogy te ezzel hogy állsz de azért meg kérdezem.
Az ember fejlődése során mikor vált külön az állatoktól?
Te egyébként hol találkoztál ezekkel a gondolatokkal? Csak mert nem tűnek túl tipikusnak. Magadtól jutottál ezekre? Vagy valaki irányított?
Az emberi agy magában lélek nélkül képtelen a jóra? Már mint az a komplex rendszer csak a rosszra képes?
Ha valaki egy témában ennyire jó és logikus kérdéseket tesz fel, mint te, az arra utal, hogy az illető komolyan érdeklődik a téma iránt.Előre bocsájtom, hogy nem vagyok bölcs guru, egyáltalán nem biztos, hogy minden kérdésedre tudok válaszolni, megteszem ami tölem telik.Mindenesetre bele kell hatolnunk a spiritualitás mélységeibe.
"Te egyébként hol találkoztál ezekkel a gondolatokkal? Csak mert nem tűnek túl tipikusnak. Magadtól jutottál ezekre? Vagy valaki irányított?"
Pár mondatot írok erről.
Már gyerekkoromban rosszul éreztem magam, ha arra gondoltam, hogy a halálom után már semmi sem fog történni.Felnőttként ehhez hozzájárult az is, hogy elgondolkoztam, miért jut valakinek egy nap, a másiknak meg 90 év az életből, ez igazságtalan.
Utána arra gondoltam, miért van az, hogy szentek fiatalon meghalnak, keresett hirhedt gyilkosok pedig sokáig élnek.
Ezért váltam keresővé. A világi materialista szemlélet, sőt még a vallás sem /katolikus templomba jártam egy ideig/ tudott számomra kielégítő választ adni. Mivel a kérdések továbbra is sorakoztak az elmémben, vagyis folyamatosan sugároztam a gondolataimat az univerzum felé, a vonzás törvénye alapján jött is a válasz. Megismertem a spiritualitást és végre helyreállt a lelkem.
A következő törvény a szinkronicitás törvénye, ami a vonzás törvényével függ össze.
Mondok egy példát: volt már olyan, hogy eszedbe jutott egy olyan illető, akit már régen láttál, és szerettél volna elmondani neki valamit, vagy csak egyszerűen hallani a hangját, erre " véletlenül" rövid idő mulva felhív telefonon, vagy összefutsz vele az utcán? "Véletlenül" pont akkor van pont ott,ahol te vagy. Vagyis szinkronban vagytok.
Ha megnyílsz egy tudás felé, az univerzum a szinkronicitás által fog segíteni neked. Találkozol egy régi barátoddal, aki "véletlenül" pont ezzel a témával kapcsolatban elkezdi neked mesélni a tapasztalatait.Meglátsz egy könyvet a boltban " véletlenül". Megnézel a youtubeon egy filmet, vagy egy előadást, mert "véletlenül" azt ajánlja fel, vagy azon megakad a szemed.
Meghívnak egy előadásra vagy tanfolyamra, "véletlenül" pont a te postaládádba dobják be a meghívót.
Ez minden témára igaz, nemcsak a spiritualitásra.Remélem érthető voltam.
"Előzőleg írtad hogy 2fele tudat van az egos és a lelkes.
Ilyenkor melyik törlődik? Vagy végül is az egos halálkor eltűnik tehát így a lelkeset kéne törölni.
De ha a lélek tudatát kitöröljük akkor abból mi marad utána?"
Na itt már még mélyebbre kell merülnünk,meg kell ismerned a test-lélek-szellem hármasságot.
A Teremtő saját szellemét osztotta fel milliárd darabra, azért,hogy minden szellemrész által ujabb és ujabb élményeket gyüjtsön és ujabb tapasztalatokat szerezzen. Ezen "szellemdarabkák" egy-egy része fizikai testet ölt, akár többet is egyszerre, ezek az emberi inkarnációk.A fizikai testnek vagy egy tudata, ez az ego, az aktuális testhez tartozó "szellemdarabka" a lélek. Minden, ami a életedben történik, rögzül a lélek memóriájában, halálkor a fizikai test és vele az ego eltünik, minden tapasztalat a lélekkel együtt visszakerül a szellemtestbe. Ezután jön az értékelés, a szellem kiértékeli,mit tettél helyesen vagy helytelenül, mi az amit ujra meg kell tanulnod, hogy egyre magasabb osztályba léphess, ezért ujra megszületsz másik testtel és ujabb lélekkel,hogy kijavítsd a hibákat és fejlődj. Ez a reinkarnácio elmélete.
Az életünk arról szól, rájössz-e arra, miért születtél pont most,pont ide és pont ezekkel a tulajdonságokkal és képességekkel.
Az előzőekben rosszul írtam,nem törlik a tudást, a fizikai test tudata üresen jön világra a testtel.A lélek természetesen tud mindent, és igyekszik segíteni neked, de az ego olyan hangos, hogy ezt elnyomja.
Az igazán bölcs emberek abban különböznek tölünk, hogy képesek teljesen átvenni a hatalmat az egojuk felett és tisztán hallják a lelkük hangját.
Vagyis az ego önmagában nem rossz vagy jó, szükséges a túléléshez, a te feladatod pedig megtanulni okosan irányítani,parancsolni neki,vagy elhallgattatni, amire éppen szükséged van.
Ezzel kapcsolatban van egy érdekesség, ha egy szellem több testben egyidőben testesül meg, ezeket lélektársaknak hívják, akik esetleges találkozásukkor úgy érzik,ezer éve ismerik egymást, vagy nagyon erős vonzást éreznek a másik felé, és itt nem a szerelemre gondolok.Ha éppek egyedülállóak és külön neműek, előfordulhat hogy az életüket közösen folytatják, de ez nagyon ritka.De ez egy nagy téma egyenlőre elég lesz ennyi.
Mivel nem akarom,hogy túl hosszúra nyuljon ez a bejegyzés, most befejezem.Üdv
"Megnézel a youtubeon egy filmet, vagy egy előadást, mert "véletlenül" azt ajánlja fel, vagy azon megakad a szemed."
:D Ez már egy másik téma hogy miért dobálja fel azt amit.
Ha élményeket akar gyűjteni nem biztos hogy ez a legjobb módszer szerintem de ez most nem számít.
"mit tettél helyesen vagy helytelenül, mi az amit ujra meg kell tanulnod, hogy egyre magasabb osztályba léphess, ezért ujra megszületsz másik testtel és ujabb lélekkel,"
De ha új a testem meg a lelkem akkor miért vagyok még mindig én?
Ha nem is vagyok már az ott én akkor miért én javítsam ki amit ő elszúrt?
"Mivel nem akarom,hogy túl hosszúra nyúljon ez a bejegyzés, most befejezem"
Nem tudom hány választ néztél eddig itt de ez nem az a hely ahol rövid válaszok vannak általábban. :D
Az új lélek és új test még mindig a te szellemed egy része,tehát te vagy, ha ez nem jött le az írásomból, akkor nem fogalmaztam jól.Nem ő, hanem te szúrtad el,csak kapsz egy új lehetőséget hogy kijavítsd, de minden egyes bukás után az új életed már egyre nehezebb lesz.Neked is volt már több ezer életed, de ezekről majd halál után fogsz mindent megtudni, esetleg reinkarnációs hipnózisban, ha fogékony vagy rá.
A spirituális lépcsőn állunk mindannyian, a célunk,hogy a lépcső tetejére jussunk.
Hogy érzékeld, a legalsó lépcső a materializmus.
Ha eljutsz addig a kérdésig, hogy mi az életed igazi célja és értelme, az már a második lépcső, a vallás egy ujabb lépcső felfelé, de egyben csapda is,mert a legtöbb vallás dogmatikus, megszabja,mit gondolhatsz, és nehéz kitörni a korlátok közül.A vallás azért egy fontos lépcső, mert itt már elfogadod egy feletted álló magasabb intelligencia létezését.
Ha ki tudsz törni a vallás korlátai közül és eljutsz a spiritualitásig, az egy újabb lépcső, itt viszont a világ hirtelen óriásira kitágul, olyan dolgokat tapasztalhatsz meg, amiről fogalmad sincs most. Viszont itt már nagyon sok út közül választhatsz, ez egyben csapda is, sok a zsákutca,nehéz kiigazodni,érdemes bölcs emberek tanácsát kikérni.
Ha elfogadsz egy javaslatot, szánj rá időt és nézd meg ezt az előadást,ő sokkal többet tud mint én, sok kérdésedre választ tud adni.Az előadót jól ismerem, barátom, tiszteletbeli tanítványának nevezett és erre büszke vagyok.
https://www.youtube.com/watch?v=Ll-ViZMv-5o
Kérdeztél az evolúcióról.Ez egy puskaporos hordó, biztosan van itt az oldalon legalább száz topic ami ezzel foglalkozik, ahol materialista evolúcióhívők és vallásos kreacionisták haragosan feszülnek egymásnak ,mintegy kibékíthetetlen ellentétet mutatva.
Az evolúció tana elegánsan átugorja az élet keletkezését, vagyis az első önálló életre képes sejt kialakulásának mikéntjét.Onnantól kezdve a mutáció, és különböző szelekciós hatások alatt egyre bonyolultabb élőlények jelennek meg, míg a majom után megjelenik egy átmenet az ember felé, majd a homo sapiens.Alapja Darwin tanítása.
A vallásos ember többnyire bibliai alapokon vélekedik, Isten direkt teremtésének tulajdonitja az élővilág keletkezését.
Az én álláspontom a következő.
Az élőlények kialakulásának folyamata, vagyis az evolúció egy létező folyamat, ma is tart, de ennek irányítása egy felsőbb intelligencia kezében van, ő hozta meg a szabályokat, írányítva a fajok kialakulását, aztán a majom megjelenése után a homo sapiens már nem az evolúció terméke, hanem a Teremtő csodálatos műve, aki úgy döntött, hogy már alkalmas a Föld uralására.Sajnos ebben tévedett,csak nézz körül a világban, bocsi a pesszimizmusért.
Elég jól ismerem a biológiát, sokat tanultam az emberi test felépítéséről, számomra teljesen elfogadhatatlan az az ötlet, hogy egy ilyen felfoghatatlanul komplex és bonyolult élőlény csak úgy a véletlenek és a mutációk révén kialakul gyakorlatilag a semmiből.Mondok egy példát, csak hogy érzékeltessem ezt.
Az emberi test többszáz milliárd sejtből áll, egyszerűség kedvéért vegyünk csak 100 milliárdot, ami 10 a 11-dik hatványon. Minden sejtben másodpercenként 7000 biokémiai reakció,folyamat játszódik le a legszigorúbban szabályozott / hömérséklet, pH, viz és ionösszetétel,katalizátorok jelenléte stb,stb/ körülmények között, de vegyünk csak ezret, vagyis 10 a harmadik hatványon, már tíz a 14-dik hatványánál járunk. Egy nap 86400 másodperc,kerekitsük ezt 100000-re, ami 10 az 5-dik hatványon, együtt már 10 a 19-dik hatványon, vagyis durván számolva minden emberben mindössze egy nap alatt 10 a 19-dik hatványon számú kémiai folyamat megy végbe tökéletesen,precizen.Ez egy olyan nagy szám, amit fel sem tudunk fogni emberi elmével.
Azt feltételezni, hogy 10 a 19-en reakció minden külső irányítás nélkül folyamatosan képes lezajlani akár 100 éven keresztül naponta csak úgy, a véletlenek sorozata alapján kialakult élőlényben,na ehhez kell az igazán nagy hit.
A spiritualitás azt mondja, hogy folyamatosan kapcsolatban vagyunk a lélek által a felsőbb intelligenciával, energia és rezgés formájában, a Földön minden élőlény rezgés formájában össze van kapcsolódva és hatással van minden másik élőlényre.A különbség az, hogy a tudatos teremtés képessége csak az embernek adatott meg, a többi élőlény csak az ösztönei szerint él.
Ennyit röviden arról, hogyan látom én személyesen az evolúciót.
Az a helyzet, hogy olyan komoly kérdéseket teszel fel, amikre a válaszok nagyon bonyolultak, nem tudom egyszerre mindet megválaszolni, legközelebb folytatom. Üdv
"Nem ő, hanem te szúrtad el"
Igen ezt értettem.
"Sajnos ebben tévedett,csak nézz körül a világban, bocsi a pesszimizmusért."
Ez még semmi.
"számomra teljesen elfogadhatatlan az az ötlet, hogy egy ilyen felfoghatatlanul komplex és bonyolult élőlény csak úgy a véletlenek és a mutációk révén kialakul gyakorlatilag a semmiből."
Igen már tapasztaltam párszor hogy azok között akik hisznek istenben és akik nem ez az egyik nagy különbség.
Egyébként amit mondasz az egészen át gondolt. Ezzel már felül múltál rengeteg embert. :D
Amikor olvastam amit írtál bennem egyébként az fogalmazódott meg hogy a szerint amit mondasz lényegében isten játékszerei vagyunk.
Azért teremtett hogy "szórakozón" (minél több mindent tapasztaljon meg azt hiszem így fogalmaztál) és lényegében ha valamit nem egészen úgy csinálunk ahogy ő akarja akkor újra kell csinálnunk.
Ezt persze én látom így. Ezzel nem akarom megsérteni a nézeteidet csak gondoltam leírom ezt a gondolatot hátha van valami hozzá fűzni valód.
Másik kérdés ami főleg itt a mondandód végén merült fel bennem hogy ha jól értettem akkor ott még inkább kijelentetted hogy isten hatással van ránk (már mint hogy a szervezetünket is irányítja sejt szinten vagy még alacsonyabb szinten).
Már amennyiben jól értettem.
De ha ott nem is a lélek kapcsán ki kell valamilyen hatást fejtenie amikor is a helyes útra terel minket.
Ennek a hatásnak azonban valamilyen fizikai hatásnak kell lennie. Tehát ha a lelket nem is tudjuk még érzékelni a hatását valamilyen módon kéne tudnunk érzékelni mint egy "semmiből" jött hatást.
Azonban erre tudtommal még sincsen példa.
Ez nem mond ellent annak hogy van lélek olyan formában ahogyan arról írtál.
UI.: Nem akarlak meggyőzni semmiről és nem akarom megsérteni azt amiben hiszel.
Az élő sejtek működéséhez szükséges energiát egyrészt a táplálékkal, másrészt az univerzumbol áradó rezgés által szerzik, tehát nem Isten irányít minket távolról, inkább olyan ez mintha egy elektromos autóban ő lenne az akkumulátor. A táplálékot szájon át vesszük fel normális esetben, az univerzum energiáját pedig a hét csakrán keresztül, ennek utána nézhetsz ha akarsz.Az, hogy a saját szórakoztatásara teremtett minket, inkább nézőpont kérdése, én örülök hogy létrehozott engem.
Van egy olyan spirituális szabály, amit ha mindenki betartana, béke és boldogság lenne a földön.
Így hangzik :
"Ne gondolj, ne mondj és ne tégy olyat mással, amit nem szeretnél hogy rólad gondoljanak, mondjanak, vagy tegyenek veled"
Ennyire egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!