Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi mit gondoltok...

Jehova tanúi mit gondoltok róluk lehet bennük bízni?

Figyelt kérdés
Heló pár héttel ezelőtt megállítottak az utcán és kérdezgettek, hogy milyen vallású vagyok egyébként (Római katolikus). Azt mondták, hogy az egy tökéletlen embertől származó vallás és nem Istentől származik. Felháborodtam és elakartam menni mire az egyik megfogta a kezem és vissza húzott. Azt mondta, hogy élve égek majd a pokolba ha továbbra is a vallásomat követem. Szerintetek ez normális?

2019. júl. 25. 15:34
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/202 anonim ***** válasza:
49%

teljesen mindegy hogy mi szerepel a könyvükben!

a kérdező hazudik ?! semmi de semmi érdeke egy kérdezőnek.

már több évtizede vagyok a neten de fórumokon CSAK JEHOVÁS fórumokon találkoztam olyan megjegyzésekkel tömegével hogy ez hazudik meg az hazudik, én még más fórumokon sehol ilyen sokkal! és szinte a legtöbb vád a jehovák irányából indul el. igaz politikai vádaskodó fórumokon talán még soha sem voltam.

aki feltesz egy kérdést vallás témában én azt gondolom

az járt már iskolába és nem jehova gyerek agyú óvodás akiknek minden marhaságot be lehet adni.

valamit nem ártana felfogni LEGELŐSZÖR kedves jehovisták, hogy amivel érvelni próbáltok eleve az erre teljesen alkalmatlan!

1/

van Tudomány a valódi valóság ami folyamatos bizonyításokon alapszik.

természetesen sokszor téved de NAGYSÁGRENDEKKEL sokkal többször van igaza és egyre pontosabb és folyamatosan tart a 100% valódi igazsághoz.

2/

és van HIT JEHOVISTA VALLÁS ami a HITEN alapszik. /pl. föld kora 3-6ezer év meg ekkora marhaságok!/

a HIT-nek, már 10000.. millióan elmondták világosan egyértelműen hogy nem kell bizonyítás SEMMI!!! semmit de semmit! ezt PONT A HITESEK MONDJÁK !!!

a valóságot lehet tartalmazza valamelyest de nem kell hogy az legyen. lehet semmi köze.

"úgy van minden el kell hinni és ez elég a hívőknek" - így működik.

ezért a JEHOVISTÁK TELJESEN FELESLEGESEN próbálnak ezért "bibliájukkal" bizonyítgatni érvelgetni bármit is!

MINEK ??? hiszen a hit az független a valóságtól! semmi köze egymáshoz.

az égvilágon teljesen mindegy hogy mit tartalmaz hogy mekkora marhaságok vannak benne ,

mert lehetetlen segítségével bizonyítani mert HITEN ALAPSZIK ÉS NEM VALÓSÁGON, TUDÁSON.

tehát ALKALMATLAN MINDEN ÉRVELÉSRE és BIZONYÍTÁSRA! gyakorlatilag "egy nagy semmi".

teljesen feleslegesen idézgettek belőle "akármiket mert az összes mondat a HITEN alapszik AMI BIZONYÍTHATATLAN, megfoghatatlan!

ami hiten alapszik olyannal semmit de semmit sem lehet bizonyítani!

keressetek más KÜLSŐ FORRÁST aminek alapja is van hogy ne a levegő bizonygasson levegőt!

2019. aug. 3. 08:52
 92/202 anonim ***** válasza:
78%

Utsó, mutatsz egy forrást, ahol JT szerint a Föld kora 3-6000 év? :D :D :D

Ha találsz ilyet, akkor Nobel díjat adományozok neked :D :D :D

Aki azt állítja, hogy JT a tüzes pokol mellett érvelnek, az tényleg hazudik. Az, hogy te hiszel ebben vagy sem, a tényeken nem változtat.

Hiába írsz feltűnően, random nagybetűkkel, a tárgyi tévedésekkel tűzdelt monológod attól még nem válik igazabbá.

2019. aug. 3. 15:06
 93/202 anonim ***** válasza:
21%

kedves előttem szóló. tudod a nagybetűs szavak az soha sem feltűnőségnek a jele hanem a KIEMELÉSNEK hogy mit tartok fontos szónak ilyen a beszéd is és nem altató monoton.

Mivel nincs a fórumnak vastag betű írásos módja és valahogy csak ki kell emelni a fontosnak tartottakat. nem ?!

én csak azt tudom 100%-ban, hogy a jehovisták átvették a biblia 6 napos teremtés elméletét. Tehát 6 napos teremtés marhaságban és sorrendben hisznek!

Én pedig nem hiszek el ilyen butaságot!

és akárhogy is számolok , amikortól az egyházak mint a Jehovák is számítják az időket a 6 nap és utána Ádám és atöbbiek meddig éltek, stb... azokból csak pár ezer évek jönnek ki ahogy az emberek ameddig éltek régen azokból rengeteg hivő számolgatott már időket ki,hogy visszaszámolva mióta létezik a Föld.

és így megismétlem csak pár ezer év jön ki hogy a Föld kora csak ennyi. még 10 ezer év sem jön ki.

Mint ahogy igen sokan a 6 napos marhaságban hisznek BIZONYITÉKOK HIÁNYÁBAN csak hit által.

akkorát hazudni, esetleg 1 nap az lehet bármennyi az időben , hát innen akkor kezdődik már a MESEKÖNYV a HIT világa mert az 1 napot mikor leírták a bibliában akkor tudták pontosan hogy az mennyi idő! ha meg nem tudtak akkor valóban szélhámosok voltak és nem kellett volna napokban kifejezni az időt.

én ezt gondolom.

Nem hiszek az egyházi Teremtés elméletben 1 másodpercet sem.

2019. aug. 3. 16:34
 94/202 anonim ***** válasza:
0%

az Ószövetség kezdődik a Teremtéssel amiben a jehovák is hisznek.

erre pedig a világnak adott már választ egy ELSŐ SZÁMÚ EGYHÁZI SZEMÉLY,akinek a szavaiban hivő nem is kételkedhet. tehát egy PÁPA.

és ezt mondta a zsinaton amit le is jegyeztek !

"Az Ószövetség „egy összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letűnt népnek megmásított történelme”.

Nekem ez elég örökre hivőtől TÉNYKÉNT!

2019. aug. 3. 17:34
 95/202 anonim ***** válasza:
75%
A neten a nagybetű vel írás üvöltésnek számít, tök mindegy, hogy te mit találtál ki, hogy miért teszed. Senki sem lesz Kata, csak mert te annak hívod, ha ő Bélának született. Ne üvöltözz. A mondanivalód anélkül is jó nagy marhaság.
2019. aug. 3. 21:24
 96/202 anonim ***** válasza:
49%

a többi ember az azt gondolom értelmesebb nálad és nem fenyegetésnek veszi a nagybetüket, de azért csak a Te kedvedért többet írok kisbetüvel, nehogy rettegj tőlem félelmedben hogy rád ordítást érzel. szóval bocsánat!

De a teremtés ószövetségi butaságon az semmit sem változtat.

Tudod én is hiszek a teremtésben de nem a jehova szerkesztett történetes butaságokban.

2019. aug. 3. 22:05
 97/202 anonim ***** válasza:
68%

Az a legnagyobb baj, hogy írni sem tanultál meg. Ez valószínűsíti, hogy az olvasás-értelmezés is súlyos gondokat okoz.

Szóval, nem véletlen, hogy butaságokat írsz le, amelyek a saját agyad szüleményei, s úgy állítod be azokat, mintha JT tanításai lennének. A kettőnek pedig gyakorlatilag semmi köze egymáshoz.

2019. aug. 4. 00:38
 98/202 anonim ***** válasza:
49%

kedves előttem szóló,

ha nem tanultam meg írni akkor most mit csinálok ?!

"az olvasás-értelmezés is súlyos gondokat okoz."

"butaságokat írsz le, amelyek a saját agyad szüleményei, s úgy állítod be azokat, mintha JT tanításai lennének."

tényleg ?!

valóban valakinek olvasási gondjai vannak mert én el tudtam olvasni és fel is fogtam azt

amit te úgy tünik nem,

azt a a TÉNYT ami a hívők számára ami a TE számodra sem megkérdőjelezhető !

és nekem elég valóságos amit a PÁPA az első számútól elhangzott

a jehova szekta által is úgy tudtam használt bibliára, benne az ószövetségre mondva:

"Az Ószövetség „egy összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letűnt népnek megmásított történelme”.

Neked mint hivőnek ez az első számú vezetői pápai mondat nem egyértelmű ?????????? nem ???

Ha nem érted akkor olvasd el többször vagy keress valakit aki elmagyarázza a mondat tartalmát.

Nekem teljesen világos! Véleményem az, hogy ezt csak a buta ember értelmezik több féle módon mert csak 1 módon lehet az Ószövetség hitelességével kapcsolatban hogy mennyire alkalmas bármilyen bizonyításokra is.

semennyire mint ahogy eddig is tudtam.

én úgy tudom hogy a jehova szekta a bibliát használja

és bibliát nem lehet 1000 féle módon értelmezni az emberi butaságok kimagyarázására folyamatosan!

én a pápa ezen szavait 100% ban elhiszem mert az ismereteimet csak megerősítik, hogy mekkora butaságokat mondanak a jehovisták!

a pápa szavai a tudományt erősítik és nem a butaságokat!

2019. aug. 4. 06:22
 99/202 anonim ***** válasza:
38%

"„Nem, ezzel te hazudtolod meg Ézsaiást! Jézusról soha, sehol sem mondja a Biblia, hogy "mindenható" lenne!”

Jobban kellene ismerned a Bibliát:

„És a Jézus Krisztustól, a ki a hű tanúbizonyság, a halottak közül az elsőszülött, és a föld királyainak fejedelme… Ímé eljő a felhőkkel; és minden szem meglátja őt, még a kik őt által szegezték is; és siratja őt e földnek minden nemzetsége… Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, a ki van és a ki vala és a ki eljövendő, a Mindenható.” (Jel 1,5-8)"

Megint csak olyan bibliai helyet tudtál felhozni ezzel, amin sokan vitatkoznak -aszerint hogy éppen milyen személyes teológiai irányzat irányítja az illető gondolkozását. Tehát ezzel megint csak azt erősítetted, amit írtam: megosztó helyekkel akarsz igazolni egy bibliának ellentmondó, pogány tant! És nagyon NEM CSAK a Tanúk kritizálják az Alfa és az Omega bibliai kifejezés értelmezését:

[link]

--------

"mert Ő, mint Isten halhatatlan. De mint ember, már meg tudott halni helyettünk, a mi bűneinkért."

Te ezt a fenti mondatot erre a megjegyzésemre válaszoltad:

"Jehova HALHATATLAN, semmilyen formában sem halhat meg. Teremthet viszont olyan személyt, aki nem halhatatlan!"

Melyiket tanítja a Biblia? Hol is írja, amit te magyarázol? SEHOL! De hogy Jézus az első a teremtett világban, akit Isten teremtett(!) (a hamis és erőltetett szójátékot hagyjuk, mert az csak egy utólagos magyarázkodás a HÁROMSÁG sátáni tana mellett), azt viszont több helyen írja.

Sőt, Jézus halhatatlanságának a kezdetéről is beszámol a Biblia, mint JUTALOMRÓL, melyet Jehovától kapott!

Micsoda istenkáromló tanítás, hogy maga Isten halt meg emberként, de közben Isten is volt egyszerre, aki halhatatlan. Tehát a bibliaellenes mítosz szerint saját magához imádkozott és önmagát támasztotta fel. Sőt, szándék és akarategység volt köztük, de Jézus világossá tette a kivégzésekor, hogy NE AZ ÖVÉ, hanem az Atyja akarata legyen meg. Szóval Isten képes saját magának ellentmondani? Képes meghasonlani e sátáni tan értelmében. Kicsit gondolkozni kéne!

Mi volt a váltságdíj?

AZ EGYIK ok, amiért Jézus a földre jött, közvetlen kihatással van a Háromságra. A Biblia kijelenti: „Egy az Isten és egy a közbenjáró Isten és az emberek között, az ember Krisztus Jézus, aki önmagát adta megfelelő váltságul mindenkiért” (1Timótheus 2:5, 6).

Jézus, aki nem több és nem kevesebb, mint egy tökéletes ember, váltságul lett, és pontosan kiegyenlítette azt, amit Ádám elveszített — odaadta tökéletes földi emberi életjogát. Joggal nevezhette Pál apostol Jézust „az utolsó Ádám”-nak. Ebben az összefüggésben így idézte: „Mert amiképpen Ádámban mindannyian meghalnak, ugyanúgy a Krisztusban mindannyian életre kelnek” (1Korinthus 15:22, 45). Az isteni igazságszolgáltatás értelmében Jézus tökéletes emberi élete volt a „megfelelő váltságdíj” — se nem több, se nem kevesebb. Még az emberi igazságszolgáltatás is azt követeli meg, hogy annyi kártérítést fizessünk, amennyi kárt okoztunk másnak.

Ha Jézus az Istenség egyik tagja lett volna, a váltságdíj végtelenül magasabb lett volna, mint amit Isten saját törvénye előírt (2Mózes 21:23–25; 3Mózes 24:19–21). Édenben egy tökéletes ember, Ádám, és nem egy Isten vétkezett. Így a váltságdíjnak, hogy az isteni igazságszolgáltatást tökéletesen kielégítse, ezzel szigorúan egyenértékűnek kellett lennie — vagyis Jézusnak egy másik tökéletes embernek, „az utolsó Ádámnak” kellett lennie. Amikor tehát Isten elküldte Jézust a földre váltságul, hogy az igazságszolgáltatásnak eleget tegyen, Jézust nem istenemberré, vagy Isten megtestesülésévé tette, hanem tökéletes emberré alkotta, aki „alacsonyabb lett az angyaloknál” (Zsidók 2:9; vö. Zsoltárok 8:5, 6, [8:6, 7 Károli]). De hogyan lehetett volna alacsonyabb az angyaloknál a mindenható Istenség — az Atya, a Fiú, vagy a szent szellem — akármelyike?

2019. aug. 4. 13:11
 100/202 anonim ***** válasza:
49%

""Az Ószövetség „egy összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letűnt népnek megmásított történelme”.

Neked mint hivőnek ez az első számú vezetői pápai mondat nem egyértelmű ?????????? nem ???

Nekem, mint hívőnek, nem az számít, amit a pápa vagy bárki mást mond az Ószövetségről, hanem amit Jézus mondott:

"Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő." Ján 5,46

"Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad." Luk. 16,31.

És amit Pál apostol mondott:

"A teljes írás Istentől ihletett" 2Tim 3,16.

Márpedig az Írás alatt az Ószövetséget értette.

Bocs, amiért nekem Jézus és az apostolok véleménye a mérvadó az Ószövetségről.

2019. aug. 4. 18:02
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!