Jehova tanúi megmagyaráznátok nekem a látottakat?
https://www.youtube.com/watch?v=kPHZ_cCFj7o
Ki a három ember a videó elején? Mi az a kapu? mik azok az ételek? Az egyiket miért utasítják vissza, a másikra miért bólintanak rá? Utána kik a kürtös meg kardos emberek? Mi az a torony és miért dől le a fele?
Nem vagyok Tanú, de mivel elég egyértelmű ezért könnyen eltudom neked mondani.
A három ember az elején Sidrák, Misák és Abednégó, Dániel könyvéből. A babiloni fogságra utal a történet. Az első ételt azért utasítják vissza, mert disznó hús, amit a zsidók nem ehettek, a második már olyan étel, amit ehettek. (A kép alapján nem tudom, hogy mi akar az lenni, de ez az értelme.) Majd megjelenik, hogy nem borultak le a bálvány előtt, végül pedig, hogy tüzes kemencébe lettek vetve, de egy angyal megszabadította őket. A kürtös kardos emberek a toronnyal, ami leomlik, az pedig Jerikó falainak leomlása akar lenni.
Kedves első válaszoló meg is adta a választ. Nagyon ügyesen.
Csak annyit, hogy igazából nem a fele, csak egy Sarok ház maradt állva, amiben Ráháb élt. Neki, és a családjának Jehova a kémein keresztül megígérte, hogy nem esik bántódásuk, de a házban kell maradniuk, bármi történik vagy bármit gondolnak. Értük Jehova felelősséget vállal, és míg a fal többi része ledőlt, az Ő háza megmaradt, és megmenekültek azok akik a házban maradtak.
Fontos az engedelmesség akkor is, ha Isten ésszerütlen dolgot kér emberi szemszögből. A megmentése lehet a személynek.
A messiás előtti kornak megvoltak a maga okai Isten tettének, soha nem volt jogtalan.
Krisztus halála törli a múltat.
elottem levo.
" Krisztus halála törli a múltat."
ezt az óvodás agyu marhaságot meg ki találta ki?!
ennél nagyobb ökörséget bármelyik gyerek tud mondani.
a világegyetemben mindennek ami hat, megtörtént, az visszavonhatatlanúl azonni hatásokat indít és teljesen más világot generál. TEHÁT A MULTAT ELTÖRÖLNI, NEM MEGTÖRTÉNTÉ TENNI NEM LEHET! ezért senki még isten sem képes a bűnöket sem eltörőlni, sem nem megtörténté tenni! ha ilyen létezne akkor az IDŐNEK NINCS ÉRTELME.
6-is válaszoló! Mit jelent a te felfogásod szerint a "gyilkosság" szó? Mert addig míg nem definiáljuk a fogalmat pontosan és erkölcsileg, addig nincs miről beszélni.
Segítek: az én véleményem a szóról az, amit általában a nyugati jogrend is ért a gyilkosság alatt, hogy BŰN, melyet jó esetben keményen büntet a törvény. Ilyen bibliailag is egyértelműen elítélt bűnbe Isten sohasem kényszerítette bele az embereket. A jogos ítéletei (melyek a közeljövőben is meg fognak ismétlődő még egyszer és utoljára), pedig nem öncélú vagy erénytelenül elkövetett gyilkosságok voltak!
&8
Sajnos nem értetted meg amit írtam. kiforgattad a szavaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!