Megmagyaraznatok az Olariszentseget?
Addig vilagos hogy talan szo szerint kell erteni az alapito igeket mivel Jezus nem javitja ki a megbotrankozo tanitvanyokat sem a farizeusokat (mikor eloszor mondta hogy o a menyei kenyer, tanitvanyai kozul sokan elhagytak es Jezus nem allitotta meg oket azzal hogy he ugyan mar ez csak egy kepletes beszed.), de mi torteni a kenyerrel?
Tudniilik az a kenyer a tabernakulumba kerul es soha nem kellene elromoljon...Nem tudom cserelik e a kenyeret vagy sem es mi a biztositeka hogy nem peneszedik meg romlik meg??
Mivel ha az Jezus teste nem kene megromolnia....
Nos hogy miert nem kene megromoljon ha az a fizikai Teste es vere...hat azewrt mert irva vagyon a bibliaban hogy nem lat romlast a teste....
Megfeszitese utan harom napra feltamadt es nem latott romlast...ergo az Oltariszentseg se kene megromoljon ha az o fizikai teste es vere azaz valosagos teste es vere....
Na de ha elismerjuk hogy a kenyeret es a bort cserelik nem bizvan romolhatatlansagaban akkor azt nem lehet Jezus teste es vere ami romolhatatlan kene legyen....ergo akkor a reformatusoknak az ertelmezese joval erthetobb valamint de legjobban az evangelikusoke akik azt allitjak hogy egyesul a kenyerrel es borral Jezus teste es vere de nem vegyulnek osze...
Igy a kenyer allat a testet es veret iszom de a kenyer es a bor megmarad kenyernek es bornak ergo megromolhat
Koszi utolso.Ertem amit mondani akarsz de epp ezert latom igazabna a reformatus es lutheranus tanitast...
Inkabba lutheranusy mivel o azt mondja hogy a kenyer es bor allatt Jezs teste es vere van mig a reformatus elkepnek tekinti....
Es mivel a biblia szernt Jezus teste nem latott romlast egyertelmu hogy a kenyer nem lehet fizikailag az Ure....
No , de ez az en meglatsom, probaltam megerteni a katolikus tanitast...
Mivel egy jol vedheto allitasuk nekik is van: ha jelkepesen beszelt az Ur miert nem javitotta ki azon tanitvanyokat akik ezert elhagytak Ot, es miert nem mondta a tomegeknek is hogy ez csak peldazat....
De nem ezt tette , viszont az OltariSzentseg megromlik ergo nem lehet valosagos test...csak erthetetlen modon keveredve vele de ugy hogy a kenyer kenyer marad es nem egyesul ..valahogy ugy kepzeld el mint a viz es olaj kevereket...az olaj a felszinen a viz alul.....
Ehhez legkozelebb a lutherani tanitast latom.
De johetnek meg magyarazatok.
Ja es nem akarok senkit se meggyozni az igazamrol mivel a teljes igazsagot csak Isten tudja, csak probalom megerositeni vagy megcafolni az allitasom.
Egy kisse boveben utolso....Mert casak vadaskodol de nem bizonyitsz....
Azt mar megtudtam hogy cserelik a kenyeret es a bort a katolikusok es goondlomom az ortodoxok szinten....
Ez gaz mert igy elismerik hogy megromolhat ha meg az a fizikai test nem kelenne romlast lasson.....
"goondlomom az ortodoxok szinten"-ne gondold, ne képzelődj, hanem járj utána, hogy igaz-e...
"Mert casak vadaskodol de nem bizonyitsz."- ezek nem vádak, hanem történelmi tények, melyeket sok ember előtt elhallgattak/elhallgatnak...magyarországi iskolákban nem tanítanak...járj utána !
Ha van lehetőségem, szoktam több felekezet gyerekeinek írt hittankönyveket olvasni...hogy etetik őket a hazugsággal: tiszta propaganda...ráadásul rettenetesen alacsony szintű benne a katekizmus...bezzeg a propaganda nem...gondolom te is ezen nőttél fel.. ha már nem vagy gyerek, járj utána az Igazságnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!