Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A keleti kultúrák és ázsiai...

A keleti kultúrák és ázsiai emberek mitől kevésbé kreatívabbak a nyugati fehérembernél? Extenzív nagyszámú kreativitás tesztek alapján.

Figyelt kérdés

Furthermore, Karwowski et al. (2016) adopted a recently developed methodology, the Necessary Condition Analysis (NCA) (Dul, 2016), corroborating the necessary-but-not-sufficient relationship between intelligence and creativity in eight studies. Based on these analyses, the current study performed these two empirical methods to explore the relationship between creativity and intelligence. Considering that previous studies explored the threshold effect of participants in Western culture (e.g., Runco and Albert, 1986; Preckel et al., 2006; Jauk et al., 2013; Welter et al., 2016), this effect should be examined using Chinese subjects in Eastern culture. As many previous studies indicated, compared with their counterparts in Western developed countries, Chinese adolescents and children demonstrated significantly lower performance in creativity (e.g., Ye et al., 1988; Hu et al., 2004). However, numerous other studies revealed that Chinese subjects were not inferior in intelligence to Western subjects (Lynn et al., 1988, 1991; Jensen and Whang, 1993). To explain this inconsistent phenomenon, intelligence likely contributes less to creativity among Chinese children, and the threshold of intelligence (if it does exist) will be lower than the threshold of intelligence among Western children (which is typically hypothesized as 120 points). The variation in the threshold effect of intelligence for Chinese children should be examined considering the cultural differences between Chinese children and Western children.

Studies of the association between personality traits and DT have been conducted using different samples in recent years (Gelade, 2002). Of these personality factors, openness to experience is viewed as the most important factor for creativity (Furnham, 1999; Chamorro-Premuzic and Furnham, 2004) because it is consistently linked with all criteria of creativity (Kerr and McKay, 2013). Some recent studies investigated the role of openness to experience in the intelligence–creativity relationship. In a questionnaire study with high school students, Ivcevic and Brackett (2015) identified a significant interaction between emotional regulation ability and openness to experience.

2021. dec. 28. 16:45
 81/112 anonim ***** válasza:
89%
78. És a kultúrális relativizmust pedig a 19. században találták ki. Előtte a népeket vagyon alapján ítélték meg.
2022. jan. 24. 20:02
 82/112 anonim ***** válasza:
42%

"És a kultúrális relativizmust pedig a 19. században találták ki."

Úgy írják kulturális.

Máskülönben meg drogos hippik terjesztették el a 60-as évek Amerikájában. Utána elterjedt az egész világon.

2022. jan. 24. 21:20
 83/112 anonim ***** válasza:
90%

A véleményem márpedig a véleményem. Az, hogy te nem tiszteled, rád vall. Egyébként akkor nekem miért kéne tisztelnem a tiédet? Vagy bárkinek is? Mert abból, hogy a hülyeségedet milyen agresszíven hirdeted, erre lehet következtetni, hogy ezt szeretnéd, mert valamilyen agybetegséged van. Ami egyébként éppen annak a jele, hogy valaki hülye és ostoba. Csak a hülyék akarják másokra erőltetni agresszíven a saját baromságaikat.

Nézzük pl. azt, amit legutóbb ide böffentettél.

"A kulturális relativizmus, a "minden kultúra egyenlő , csak más" max. érettségivel rendelkező drogos hippi rock zenészek filozófiája volt a 60-as évektől."

Azt, hogy minden kultúra egyenlő, ma már gyakorlatilag minden tudományág elismeri a régészettől kezdve a kultúrantropológián keresztül a mindenféle művészeti ágak tudományos diskurzusain át az irodalomtudományig. Szóval, ha te azt mondod, hogy ezt a drogos hippik találták ki, csak a saját műveletlenségedet bizonyítod vele (újfent). Illetve azt is, hogy semmi másért nem jársz ide, csak azért, hogy ilyeneket rám mondj, hogy "max. érettségivel rendelkező drogos hippi" vagyok. Úgyhogy semmi keresnivalód nincs a "Tudományok" kategóriában, mehetsz ki a gyogyó játszóterére a többi fogyatékos közé.

2022. jan. 25. 08:22
 84/112 anonim ***** válasza:
63%

[link]

A kulturális relativizmus egy politikai ideológia amit te tényként akarsz másokkal elfogadtatni.

A kulturális relativizmus a modern szélsőbal egyik alappillére.

[link]

Habermas is baloldali ideológiának tekinti.

A baloldali posztmodernizmus egyik alapvető filozófiai felfogása.

Lásd:

[link]

2022. jan. 25. 13:38
 85/112 anonim ***** válasza:
90%

"egy politikai ideológia amit te tényként akarsz másokkal elfogadtatni"

1. Nem politikai ideológia attól, hogy a politikában is felmerül ez. Egyébként ez egy szokásos logikátlanság, ami jellemző rád.

2. Nem akarom tényként elfogadtadni. Kb.600X leírtam, hogy az én véleményem.

3. Miért nem írsz a saját account-od alatt? Ebből is látszik, hogy a saját véleményedet is szégyenled...

2022. jan. 25. 15:06
 86/112 anonim ***** válasza:
0%

Az a baj, hogy te csak butuska magánvéleményeket firkantasz le. A vélemény a tudás lehető legalsóbb foka , még egy kutyának vagy macskának is van véleménye: van akit szeret megnyalja a kezét/doromból első látásra, van akit állandóan ugat, esetleg meg is harapja.

Semmivel, semmilyen hivatkozással nem tudod vita közben alátámasztani a mondandódat, még véletlenül sem. Sosem.

Utána meg csodálkozol, ha értelmes emberek szemében szinte minden vitát elvesztesz.

2022. jan. 25. 16:33
 87/112 anonim ***** válasza:
93%

Te miről beszélsz?

Itt a "mondandó", amiről szó van, a következő:

"A kulturális relativizmus, a "minden kultúra egyenlő , csak más" max. érettségivel rendelkező drogos hippi rock zenészek filozófiája volt a 60-as évektől."

Ezt a mondatot te magad fostad ide, rám vonatkoztatva, azaz sértegetsz. Ez csak egyszerű sértegetés, a te véleményed, amit te magad nem tudsz semmivel sem alátámasztani, mert eleve baromság.

"értelmes emberek szemében szinte minden vitát elvesztesz"

Na lássuk, akkor ezt az állításodat is támaszd alá valamivel! Sorold ezeket az "értelmes embereket", magadon kívül!

De innentől kezdve, ha nekem nem sorolsz fel ilyen embereket, akkor a saját magad állítását cáfolod meg, miszerint te minden állításodat alátámasztod. Szóval meglátjuk, melyikünk nyeri meg ezt a vitát.

Szánalmas idióta. :D

2022. jan. 25. 16:42
 88/112 anonim ***** válasza:
0%

"Ezt a mondatot te magad fostad ide, rám vonatkoztatva, azaz sértegetsz."

Szövegértési gondjaid vannak. Tehát te drogos hippinek gondolod magad. Ez a te bajod.

"Sorold ezeket az "értelmes embereket", magadon kívül!"

könyvek hivatkozásaiban megtalálod a tudósok nevét akik írták.

Ezzel szemben áll a te szimpla laikus "véleményed". A véleményről tudjuk hogy még a kutyának, és a macskának is van olyan. De ezt te mégis már tényként kezeled.

"Azt, hogy minden kultúra egyenlő, ma már gyakorlatilag minden tudományág elismeri a régészettől kezdve a kultúrantropológián keresztül a mindenféle művészeti ágak tudományos diskurzusain át az irodalomtudományig."

Ezen sokat röhögtem, hiszen a "kulturális relativizmus" egy baloldali politikai világnézet ideológiája, nem pedig tudományos tény.

Teljesen politikai megfontolásból terjesztették el, hogy csökkentség a régen csak "primitív népeknek" nevezett színesék és a fehér európai leszármazottak közötti szociális feszültségeket a multi-kulturális társadalmakban a II.VH után.

2022. jan. 25. 16:50
 89/112 anonim ***** válasza:
89%
85. Szerintem letiltották a másik fiókjával, mert mindenkit privátban próbált sértegetni.
2022. jan. 25. 17:16
 90/112 anonim ***** válasza:

#89, lehet, csak az a baj, hogy más "kérdései" alatt lehet látni az ámokfutását a saját accountja alatt...

"Szövegértési gondjaid vannak. Tehát te drogos hippinek gondolod magad. Ez a te bajod."

Ilyet hol írtam? Neked vannak inkább szövegértési gondjaid. Még azt sem érted meg, amit te magad írsz, olvasd már vissza, miket böfögsz össze-vissza a válaszaim alá! :D

"Ezen sokat röhögtem, hiszen a "kulturális relativizmus" egy baloldali politikai világnézet ideológiája, nem pedig tudományos tény."

Mit tudsz te a tudományokról?...

"könyvek hivatkozásaiban megtalálod a tudósok nevét akik írták"

Mert szerinted ők olvassák a gyakori kérdéseket? :D Te magad írtad,hogy "értelmes emberek szemében szinte minden vitát elvesztesz". Bár tudom, hogy a saját magad által leírt szöveget sem érted, de ez azt jelenti, hogy amiket írok, azok valakik szemében valamilyenek. Ezt írtad. Tehát sorolj olyan embereket, akik olvassák ezeket, amiket egymásnak írunk, és a szemükben én elveszítem a vitákat veled szemben. Hiszen te olyat nem állítasz, amit adatokkal nem tudsz alátámasztani, tehát ilyen embereket kell sorolnod. Ugye, hogy nem megy...

Szerintem menj vissza a parkba galambokat etetni és gyerekeket ijesztegetni a játszótérre, mert még a gyakori kérdésekhez is hülye vagy.

2022. jan. 25. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!