Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A keleti kultúrák és ázsiai...

A keleti kultúrák és ázsiai emberek mitől kevésbé kreatívabbak a nyugati fehérembernél? Extenzív nagyszámú kreativitás tesztek alapján.

Figyelt kérdés

Furthermore, Karwowski et al. (2016) adopted a recently developed methodology, the Necessary Condition Analysis (NCA) (Dul, 2016), corroborating the necessary-but-not-sufficient relationship between intelligence and creativity in eight studies. Based on these analyses, the current study performed these two empirical methods to explore the relationship between creativity and intelligence. Considering that previous studies explored the threshold effect of participants in Western culture (e.g., Runco and Albert, 1986; Preckel et al., 2006; Jauk et al., 2013; Welter et al., 2016), this effect should be examined using Chinese subjects in Eastern culture. As many previous studies indicated, compared with their counterparts in Western developed countries, Chinese adolescents and children demonstrated significantly lower performance in creativity (e.g., Ye et al., 1988; Hu et al., 2004). However, numerous other studies revealed that Chinese subjects were not inferior in intelligence to Western subjects (Lynn et al., 1988, 1991; Jensen and Whang, 1993). To explain this inconsistent phenomenon, intelligence likely contributes less to creativity among Chinese children, and the threshold of intelligence (if it does exist) will be lower than the threshold of intelligence among Western children (which is typically hypothesized as 120 points). The variation in the threshold effect of intelligence for Chinese children should be examined considering the cultural differences between Chinese children and Western children.

Studies of the association between personality traits and DT have been conducted using different samples in recent years (Gelade, 2002). Of these personality factors, openness to experience is viewed as the most important factor for creativity (Furnham, 1999; Chamorro-Premuzic and Furnham, 2004) because it is consistently linked with all criteria of creativity (Kerr and McKay, 2013). Some recent studies investigated the role of openness to experience in the intelligence–creativity relationship. In a questionnaire study with high school students, Ivcevic and Brackett (2015) identified a significant interaction between emotional regulation ability and openness to experience.

2021. dec. 28. 16:45
 61/112 A kérdező kommentje:

"hogy az ilyen hülyéken röhögjek, mint amilyen te vagy)."

Hát ez egyre jobb, mondja ezt nekem a nép egyszerű fia, ki génjeit egyszerű felmenőitől örökölte, akinek fele annyi iskolavégzettsége sincsen mint nekem.

"És azon is csodálkozom egyébként, hogy eddig még ezt amúgy nem sikerült felfognod."

De felfogtam, te nem akarsz intellektuális vitát folytatni hivatkozásokkal, mivel nincs meg hozzá az intellektusod.

"amit a tanulmányaim alapján tudok az adott témáról."

De miért tartaná ezt bárkki más autómatikusan elfogadhatónak....talán azért mert te mondod a nép egyszerű fia?

"fogalmad sincs az adott témáról, dilettáns módon turkálsz mindenféle szövegben"

Fura hogy ezt pont te mondod, hiszen legtöbb tévedésed egyszerű szövegértési hibákból fakad.

"Emiatt mindig a saját magad által idézgetett szövegeid szoktak megcáfolni."

Ezeket meg mégis hol álmodtad össze?

2022. jan. 11. 16:00
 62/112 anonim ***** válasza:
93%

Látom, nagyon felidegesített a hozzászólásom. Ajánlom a Xanaxot.

"akinek fele annyi iskolavégzettsége sincsen mint nekem"

Na, lássuk, kb. milyen végzettséged lehet:

"miért tartaná ezt bárkki más autómatikusan elfogadhatónak."

"annyi iskolavégzettsége sincsen"

Ilyen írással kb. 5-6 általános iskolai osztályt nézek ki belőled. De ha azt vesszük, amiket a keleti kultúrákról itt összehordtál, azt is nehéz elképzelni, hogy egyáltalán jártál iskolába.

2022. jan. 11. 17:00
 63/112 A kérdező kommentje:

Te proletár szülőktől nagyszülőktől származol, ami kinézhető belőled valamiféle tanári suli az alacsony felvi pontszám miatt.

De tudom, te majd azt írod, hogy űrhajós vagy meg atomfizikus.

2022. jan. 11. 17:06
 64/112 A kérdező kommentje:

Y-Zulgon kívül senki nem tartja helyesírási hibának a szimpla fonetikusan írandó szavak elgépelését, pláne nem, ha úton van az ember és mobilon gépel.

Ellenben, ha rákerestek neki tényleg voltak VALÓDI helyesírási problémái a hosszú és rövid magánhangzókkal és mássalhangzókkal, valamint az egybeírás és különírás szabályaival.

2022. jan. 11. 17:19
 65/112 A kérdező kommentje:

49-es anonimnak, aki több regisztrációval firkál nekem.

"Az elejétől kezdve a gyerekekről beszéltem,"

Hát rajtad kívül itt szerintem senki sem.

[link]

Intelligence is one of the most heritable behavioural traits. Here, we highlight five genetic findings that are special to intelligence differences and that have important implications for its genetic architecture and for gene-hunting expeditions. (i) The heritability of intelligence increases from about 20% in infancy to perhaps 80% in later adulthood. (ii)

"Igen, mert nem én kopizokba többoldalas f@szságokat, aminek a fele teljesen irreleváns."

Hát persze, minden ami a fantáziádat cáfolja irreveláns

"

Attól, hogy a feudalizmussal egy időben fejlődött ez ki, attól még nem lesz feudalista eszme."

A feudalizmus nem eszme.

" A feudális privilégiumaik éppen azt jelentik, hogy feloldozást nyernek a hagyományos feudalista kötelezettségektől."

A privilégium a feudalizmus lényegi eleme, hiszen a polgári forradalmak mindenféle privilégium ellen törtek ki. Akárcsak a nemesség és az egyház privilégiumai ellen.

"A városi polgárság nem jobbágyi kategóriába tartozik, mert nem saját maga birtokolja a tulajdonát."

De a városi polgároknak volt saját magántulajdonuk, ahogy a a paraszt jobbágyoknak is létezhetett.

A jobbágy elsősorban szolgát jelentett, a városi polgárok az uralkodónak adóztak, őket szolgálták ezzel. Legtöbbször csak a parasztságot értik alatta, de attól függetlenül mindenki szolga volt aki a közrendűekhez tartozott.

A polgárok nem voltak egyenjogúak a nemességgel, mivel közrendűek voltak, ezért alattuk helyezkedtek a társadalmi ranglétrán.

2022. jan. 11. 18:21
 66/112 anonim ***** válasza:
93%

"Ellenben, ha rákerestek neki tényleg voltak"

Innen is hiányzik egy vessző. De a #63-as válaszodban is hol kiteszed a vesszőt, hol nem. Ez pedig nem fogható a mobilra. Ennyit a valódi helyesírási hibákról, szerintem ne erőlködj, ezzel is magadat teszed nevetségessé.

De abban igazad van, hogy tényleg nem kötnék ebbe bele, ha nem jönnél folyton az én és az őseim iskolázottságával úgy, hogy közben így írsz...

2022. jan. 11. 18:22
 67/112 A kérdező kommentje:
A te helyesírási hibáid azt mutatják, hogy csak egy szakközépben végeztél, tehát az alapokkal vannak gondok. Szavak egybe vagy különírása, hosszú ill. rövid magánhangzók vagy mássalhangzók tévesztése.
2022. jan. 11. 18:25
 68/112 anonim ***** válasza:
90%
Oké, ez a te véleményed, rendben van. Na, látom, kezded érteni, hogyan működik ez az oldal. Mondasz valamit, ami szerinted úgy van, alátámasztani már nem is kell semmivel...
2022. jan. 11. 18:30
 69/112 anonim ***** válasza:

y_zulg

"Úgyhogy vagy disputálj vele itt, vagy menj egy aluljáróba egy jevoha tanújával üvöltözni, kb. ígyis-úgyis ugyanaz az élmény vár rád."

Szórakozásból vitázok vele, tudom hogy valószínűleg semmi értelme, de holtidőmben elvagyok ezzel.

2022. jan. 11. 18:59
 70/112 A kérdező kommentje:
A sorozatos vesztes vitákból sarjadó frusztrációja, valamint a sértett, de alaptalanul létező büszkesége tartja ezen a fórumon user Zulgot.
2022. jan. 11. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!