Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egyetemisták, akik nem dolgozn...

Egyetemisták, akik nem dolgoznak semmit: miért nem?

Figyelt kérdés
Nem az orvosokra, mérnökökre vagy a keményebb szakok hallgatóira gondolok, hanem azokra, akik valami büfészakon vergődnek. Sok olyat látok, hogy vége van az óráiknak és mennek inni, haza gépezni stb. Van, aki 22-3 évesen se dolgozott még egy percet sem és a szülei pénzéből jár bulizni, vásárolni. Miért nem dolgoztok?
2012. máj. 31. 13:10
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező! Te egyébként milyen iskolába jársz, hány éves vagy és mit dolgozol mellette? Csak hogy a semmirekellők tudják, kire kell felnézniük :D
2012. máj. 31. 16:53
 42/57 anonim ***** válasza:
19%

Ez is egy olyan dolog kedves köpködve válaszolók h akinek nem inge nem veszi magára. Hát ti aztán rendesen felöltöztetek. Magatokat mutatjátok be.

Itt írta valaki h ha azt mondja a szülő h pénzeli miért ne. Engem is pénzeltek volna. Megtehették volna. Csak nekem égett a pofám h őket húzom le, mikor magam is kereshetek pénzt

2012. máj. 31. 16:56
 43/57 anonim ***** válasza:
66%
Most megyek egyetemre, nem büfészakra, úgyhogy nekem így az elején tuti nem lesz mellette munkám, ha nagyon menne akkor esetleg valami részmunkaidős könnyebb meló... Nyáron viszont mindenképp tervezek dolgozni, csak hát az lófütty, azt 2-3 hónap alatt akkor is felélem ha fejre állok, pedig apám szerint igazi skót lehetnék :D
2012. máj. 31. 17:15
 44/57 anonim ***** válasza:
67%

Én mérnöki karon végeztem, és nem nagyon volt időm melózgatni, de van belelátásom a diákmunkákba. A legtöbb diákmelóra olyan embert keresnek, hogy érjen rá 8-16ig mindennap emellett legyen nappalis hallgatói jogviszonya. Ezzel nem is lenne gond, mert egyéni tanrendben meg lehet oldani a dolgot, de ezeket a munkákat van hogy félév közepén dobják fel, amikor esély sincs, hogy az ember átszervezze magát egyénire. Tehát a meló elúszott, viszont a Tescoba sem kell mindig árufeltöltő, engem is csak az ünnepek előtt hívtak 3 napra, abból a fizuból meg nem szaladtam messzire.

Szóval nem úgy van az, hogy csak úgy hopp én dolgozni akarok, akkor melózok.

Nekem csak ilyen 1-2 hetes munkáim voltak, most diplomáztam, de sehová nem kellek, mert nincs gyakorlatom (mert gyakorlati hely sincs nagyon), más munkáknál meg szakképzettséget kérnek, ami meg ugye megint pénzbe kerül.

2012. máj. 31. 17:28
 45/57 anonim ***** válasza:
63%
Mondjuk ha egy kicsit több tisztelettel fordulnál azok felé, akiktől kérdezel ("akik valami büfészakon vergődnek"), akkor még kedvem is lenne válaszolni.
2012. máj. 31. 19:51
 46/57 anonim ***** válasza:
86%
Akkor nézz le engem is, 20 éves vagyok, és még nem dolgoztam. Érettségi előtt azért nem, mert nyelvvizsgára tanultam, illetve készültem, hogy minél jobb legyen az érettségim. Felvettek az orvosira, de nemsokára átmegyek védőnőire, tehát az orvosihoz képest "büfébbre". Most botránkozz meg, ott sem fogok dolgozni! Egyrészt, mert a jó tanulmányi eredménnyel többet érek (értsd jobb az ösztöndíj), másrészt viszont eddig is gyerekosztályra jártam be önkéntesnek, ezután is azt tervezem. Lehet, hogy nem kapok érte pénzt, de elmondhatom magamról, hogy fél évet töltöttem koraszülött intenzíven, intubáltam, tettem be köldök kanült stb.. A gyakorlat sokkal többet ér, mint az a pár tízes, amit nappali tanrend mellett összehozhatnék. Ha a szüleim tudnak támogatni, akkor nem érzem magam kellemetlenül (főleg, hogy bulizni nem is járok, drága cuccokat sem kérek). Még legalább 40 évet dolgozhatok.
2012. máj. 31. 21:20
 47/57 anonim ***** válasza:
62%
Egyszerűen nem értem, hogy miért fáj az itt egyeseknek, ha az egyetemisták bulizni meg haverozni járnak. Mikor csinálják, ha nem most? 30 évesen, család és két gyerek mellett? Ha pedig nem kell a megélhetéshez, akkor minek menjen el dolgozni? Így is kevés a diákmunka, inkább az menjen el dolgozni, akinek tényleg szüksége van arra a pénzre. Ne az, aki csak azért menne, mert nem akarja, hogy az utolsó névtelen csoporttársa ne nézzen rá csúnyán, amiért a szülei eltartják.
2012. máj. 31. 21:37
 48/57 A kérdező kommentje:

Uh, hát jót mosolyogtam nem egy válaszon:) Vicces, hogy egyesek ezzel töltötték a délutánt/estét, hogy jól felhúzták magukat és teljes erőbedobással, dühtől forrva kiélték magukat a kommentjükben...:-D Pedig ez nem tesz jót a szívnek..

Ügyees, hátba veregetés járna pár emberkének a felfogóképesség miatt, az egyetemen tanítani kéne.

További, eseménydús estét! (induljon a buli, kis munkakerülők:))

2012. máj. 31. 21:50
 49/57 anonim ***** válasza:
68%

Meglehetősen sok fiatal álomvilágban él, és még mindig úgy gondolja, hogy kapásból álást fog kapni, jó fizuval. Sajnos ez nem így van.

Én dolgozom a suli mellett (a keménységről annyit, hogy ez az első év volt, 30 főből lett 14, ebből 7 maradt, de hárman valószínűleg az utolsó vizsgán megbuktak), nem nagy pénz, de imádom, hogy saját magam keresem meg arra a pénzt, amit venni akarok. Mindegy, mit dolgozik az ember, mert ez az érzés az egyik legkirályabb.

A dolog többrétű: egyesek csak úgy "vannak", mások jómódúak és ezért nem dolgoznak, megint mások szeretnének, de nincs munka, megint mások meg azért tepernek, hogy gyakorlati helyez szerezzenek (pénz, később referencia). Tehát nem lehet mindenkire a hereverés billogját rásütni.

2012. máj. 31. 22:21
 50/57 anonim ***** válasza:
54%
Lehet, hogy büfészaknak tartod, de érdemes lenne egy pszchológussal beszélned, kedves kérdező, ugyanis frusztráció és a gyűlölködés sem tesz jót a szívnek. Munkája befejeztével, e kései órán nyugodt álmokat kíván: egy BÖLCSÉSZ.
2012. jún. 1. 01:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!