Egyetemisták, akik nem dolgoznak semmit: miért nem?
Én is utálom az ilyen semmirekellő egyetemistákat. Volt egy csoporttársam, magyar szakos, annyira büszke volt magára, amiért egész nap csak olvasnia kellett, meg megírni egy fogalmazást, hogy az csak na. 25 évesen tudod mit csinál? Egész nap sétálgat, elmélkedik, az anyjáék meg még kaját is visznek neki.
Nagyon durva, de nem egy ilyet ismerek. És lenézik azt, aki dolgozik és nem a szülein élősködik huszonévesen.
Én csak azt tudom tisztelni, aki vagy keményen tanul és tényleg a jövőjére koncentrál, nem a bulizásra, vagy tanul ÉS dolgozik, vagy dolgozik keményen. Ha szórakozgat, akkor meg magának keresse a pénzt, ne a bőrt nyúzza le a szüleiről.
Nekem szobatársam volt magyar szakos, elég sokat tanult és tényleg éjjel-nappal olvasott, de meg is kellett tanulnia, szóval annyira csak nem lehet könnyű, nekem nem lett volna türelmem annyi baromságot megjegyezni.
A bölcsész infó viszont vicces volt, többször elkértem a jegyzetüket röhögni :D
Egy másik szobatársam viszont film szakos volt, na annak a szaknak nem tudom, mi értelme van. Éjjel, amikor én már aludtam volna vagy ZH-ra tanultam ő filmeket nézett, nem is csak a régi művészfilmeket, hanem pl. a Twillight-ot tizedjére. Mert az is jó a beadandójához. Ütni tudtam volna, de ha létezik olyan, hogy Twillight-ból írnak szakdolgozatot...
Viszont baromi nagyra voltak vele, hogy ők a film szakosok, nem tudom BTK-n belül a többiek hova "rangsorolják" őket, de egy kommunikációnak több értelme van.
Én pl. azt utálom, mikor felszállnak a buszra és azt hallgatom végig, hogy "jaj, annyira elfáradtam basszus, volt 5 órám, a tanár egy segg, most meg még haza kell mennem átolvasni egy szart", következő mondat: "figyu, akkor hívtad xy-t a szombati buliba? jaj nemtom mit vegyek fel"
Az ilyenektől agybajt kapok és ezek a jövő értelmiségijei..én szakközépben közgázos voltam, már 17 évesen elmentem diákmelóra, aztán végül gépészmérnökire vettek fel, akkor is pincérkedtem, a belemet kidolgoztam suli után és abból mentem bulizni hétvégén, meg kaját vettem belőle. Pofám nem lett volna ennyi idősen az 50 éves szüleimtől pénzt koldulni, pedig szívesen adtak volna. Szerintem ha szórakozni van eszük az ilyeneknek, akkor dolgozni is legyen, tehát osztom a véleményedet.
Barátnőm jogász, neki tényleg gazdagok a szülei, de mégis egyetem alatt elment szórólapozni, meg kávézóban dolgozott, mert volt benne annyi, hogy nem a szüleitől kér pénzt a saját dolgaira.
Értelmes ember így gondolkodik, nem úgy, hogy na, akkor lébecolok pár évig, addig se kell dolgozni.
szia,
én pl. informatikusnak tanulok, de van egy 4 órás munkám mellette. mikor elmentem egyetemre, anyuék azt mondták, hogy oké fiam, mi segítünk, de ha bulizni, meg haverozni akarsz, akkor te is segíts be valamit. egyébként a velem egykorúak 2/3-a dolgozik vagy dolgozott már valamit, a többit mi is semmirekellőnek nevezzük. az ilyenek általában mindig csak nyávognak, teszik az agyukat.
egyszer randiztam egy csajjal, nyelvésznek tanult, de azon kezdett el parázni, h a szülei nem adtak pénzt iphone-ra. 21 éves csaj, utána röhögve lekoptattam.
Lehet, hogy a szüleik kérik őket, hogy ne dolgozzanak, hanem csak a tanulással foglalkoznak. Ez lehet egy családi megállapodás is. Ha sok pénze van a szülőknek, minek menne el a gyerek pár tízezresért valami szakadt kulimunkára? Te se mennél el, ha a helyében lennél, megnyugtatlak.
Miért baj egyébként az, ha egy diák bulizik? Ezt nem értettem soha. Én is buliztam, volt amikor dolgoztam, egyetem alatt voltam újságíró, korrepetáló tanár és pénzügyi kisegítő, de olyan is volt amikor nem dolgoztam (akkor sem voltam rosszabb ember, mint amikor dolgoztam). Most már elég magas beosztásban dolgozom, vannak saját beosztottaim, de százszor inkább alkalmaznék egy olyat, aki anyuka pénzéből szórakozott az egyetemi évei alatt, mint egy hozzád hasonló kihaénnem savanyúcitromot. Kinek lenne kedve egész nap a lenéző fröcsögésedet hallgatni, anélkül is épp elég kemény a meló. Egy lazább emberrel sokkal jobb a munkahelyi légkör, a tudása meg valszeg neki is megvan, ha elvégezte ugyanazt az iskolát. Remélem minél előbb kigyógyulsz ebből az öntetszelgő stílusból, mert egyszerűen borzalmas.
31/n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!