Egyetemisták, akik nem dolgoznak semmit: miért nem?
Amíg a szüleim megengedhették, hogy fizetik a tanulmányaim, én se dolgoztam, minek? Dolgozhatok még eleget.
Azóta amúgy is úgy hozta a sors, hogy már nekem is dolgoznom kell, ha meg akarok élni. Megjegyzem, a tanulmányaim rovására is ment.
Ja, vállalhatnál korrepetálást pl.
Úristen, mégis hogy merek ilyet kérdezni, hogy egy fiatal egészséges egyetemista miért a szülei nyakán él?
Úristen, mindjárt elszégyellem magam.
Én pl logisztika szakon végeztem. Megyeszékhelyen lakom, egy ideje már munkát keresek.
Szinte 2 naponta jelentkezem állásra, van h már aznap visszaküldenek egy mailt h "már tárgytalan". Van ahonnan visszajelzést sem kapok. Van amikor az interjúk után kapok elutasítást. ÉS egyáltalán nincsenek nagy igényeim, bármilyen munkát elvállalnék.
3 hete voltam az egyik gyárban, 3 műszakos gyártósori melóra jelentkeztem, mert az is jobb mint a semmi. Úgy néztek rám mint egy hülyére, meg kellett különböztetnem a kábeleket színek szerint, a számozásukat... de megértem, mert lehet h vki színvak, akkor kiszűrik..de ezután a négyszemközti beszélgetésen megkérdezte tőlem a HR-es, h ilyen végzettséggel mit keresek ilyen melóinterjún? Mondtam neki h dolgozni szeretnék, mindegy h mit. Ezután megköszönte h elmentem, majd elköszönt tőlem, azzal a szöveggel h túlképzett vagyok... És? Ha dolgozni akarok már az is baj?
Sőt lassan már az is probléma, h nem vagyok legalább 40% megváltozott munkaképességű ember...
Nem mindenki tehet arról h nincs munkája. Szal ne általánosíts sztem.
Nekem nincsenek nagy elvárásaim, havi nettó 70-80ért is simán dolgoznék, ha felvennének vhova...
" Am is az ilyenekből lesz az h diploma után sem megy sehova, mert semilyen munka nem jó a kis lelkének"
Én se dolgoztam egyetem alatt mégis diploma után egyből kaptam munkát és azóta(6 éve) ugyanott dolgozok. Ennyit erről.
8
Fősuli alattról van szó ahol még korepetálást simán be tud válalni ha akar és nincs más meló
Am meg tudod szar helyekre jobb ha úgy jelentkezel h nem vallod be a diplomádat. Akkor nem fogják azt mondani h túlképzett vagy
A mondat, amit kb 50-szer hallottam már különböző fent említett kölykök szájából: "De hát én egyetemista vagyok, minek dolgozzak?" Jaa édesem, nem kéne büfészakon vergődni s akkor talán megértésre lelnél. Tényleg érdekel, mivel inspirálódnak az ilyen emberkék. Na nem az, aki dolgozna, de nincs mit.
Aki nem dolgozna, mert bármi van, ahhoz nincs kedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!