Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egyetemisták, akik nem dolgozn...

Egyetemisták, akik nem dolgoznak semmit: miért nem?

Figyelt kérdés
Nem az orvosokra, mérnökökre vagy a keményebb szakok hallgatóira gondolok, hanem azokra, akik valami büfészakon vergődnek. Sok olyat látok, hogy vége van az óráiknak és mennek inni, haza gépezni stb. Van, aki 22-3 évesen se dolgozott még egy percet sem és a szülei pénzéből jár bulizni, vásárolni. Miért nem dolgoztok?
2012. máj. 31. 13:10
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
93%

Amíg a szüleim megengedhették, hogy fizetik a tanulmányaim, én se dolgoztam, minek? Dolgozhatok még eleget.

Azóta amúgy is úgy hozta a sors, hogy már nekem is dolgoznom kell, ha meg akarok élni. Megjegyzem, a tanulmányaim rovására is ment.

2012. máj. 31. 13:12
 2/57 anonim ***** válasza:
11%
Mert anyuci apuci mindent alájuk rak
2012. máj. 31. 13:19
 3/57 anonim válasza:
64%
Te jó ég! te mit gondolsz.....???? talán mert nem vesznek föl sehova....???? ugyanis elmondom, hogy Mo.-on nem divat a részmunkaidő!!!!! és már diákmunkát is nehéz szerezni, mert nincs annyi munka amennyi diák dolgozna. Te jó ég...hogy emberek mit gondolnak??? (és persze a munka a tanulás rovására megy, és annak aki olyan szakra jár, hogy tartania kell az átlagot, ott azért nagyon nem mind1!)
2012. máj. 31. 13:19
 4/57 A kérdező kommentje:

Ja, vállalhatnál korrepetálást pl.

Úristen, mégis hogy merek ilyet kérdezni, hogy egy fiatal egészséges egyetemista miért a szülei nyakán él?

Úristen, mindjárt elszégyellem magam.

2012. máj. 31. 13:23
 5/57 anonim ***** válasza:
14%
Lehet h nem savanyú de undorító dolog. Míg én középiskola mellett dolgoztam h vehessek magamnak ezt-azt, a fősulis tesómnak kinyalták a seggét és minden alá volt rakva. Am is az ilyenekből lesz az h diploma után sem megy sehova, mert semilyen munka nem jó a kis lelkének
2012. máj. 31. 13:27
 6/57 anonim ***** válasza:
79%

Én pl logisztika szakon végeztem. Megyeszékhelyen lakom, egy ideje már munkát keresek.

Szinte 2 naponta jelentkezem állásra, van h már aznap visszaküldenek egy mailt h "már tárgytalan". Van ahonnan visszajelzést sem kapok. Van amikor az interjúk után kapok elutasítást. ÉS egyáltalán nincsenek nagy igényeim, bármilyen munkát elvállalnék.

3 hete voltam az egyik gyárban, 3 műszakos gyártósori melóra jelentkeztem, mert az is jobb mint a semmi. Úgy néztek rám mint egy hülyére, meg kellett különböztetnem a kábeleket színek szerint, a számozásukat... de megértem, mert lehet h vki színvak, akkor kiszűrik..de ezután a négyszemközti beszélgetésen megkérdezte tőlem a HR-es, h ilyen végzettséggel mit keresek ilyen melóinterjún? Mondtam neki h dolgozni szeretnék, mindegy h mit. Ezután megköszönte h elmentem, majd elköszönt tőlem, azzal a szöveggel h túlképzett vagyok... És? Ha dolgozni akarok már az is baj?

Sőt lassan már az is probléma, h nem vagyok legalább 40% megváltozott munkaképességű ember...

Nem mindenki tehet arról h nincs munkája. Szal ne általánosíts sztem.

Nekem nincsenek nagy elvárásaim, havi nettó 70-80ért is simán dolgoznék, ha felvennének vhova...

2012. máj. 31. 13:28
 7/57 anonim ***** válasza:
78%

" Am is az ilyenekből lesz az h diploma után sem megy sehova, mert semilyen munka nem jó a kis lelkének"

Én se dolgoztam egyetem alatt mégis diploma után egyből kaptam munkát és azóta(6 éve) ugyanott dolgozok. Ennyit erről.

2012. máj. 31. 13:30
 8/57 anonim ***** válasza:
18%

8

Fősuli alattról van szó ahol még korepetálást simán be tud válalni ha akar és nincs más meló

Am meg tudod szar helyekre jobb ha úgy jelentkezel h nem vallod be a diplomádat. Akkor nem fogják azt mondani h túlképzett vagy

2012. máj. 31. 13:32
 9/57 anonim ***** válasza:
88%
Miért van az az érzésem, hogy szimplán irigy vagy?
2012. máj. 31. 13:33
 10/57 A kérdező kommentje:

A mondat, amit kb 50-szer hallottam már különböző fent említett kölykök szájából: "De hát én egyetemista vagyok, minek dolgozzak?" Jaa édesem, nem kéne büfészakon vergődni s akkor talán megértésre lelnél. Tényleg érdekel, mivel inspirálódnak az ilyen emberkék. Na nem az, aki dolgozna, de nincs mit.

Aki nem dolgozna, mert bármi van, ahhoz nincs kedve.

2012. máj. 31. 13:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!