Egyetemisták, hol dolgoztok? Itt is olvasom, hogy egyetem mellett dolgoznak, csoporttársaim némelyike is dolgozik.
Tescoban, Corában, Mekiben, szivacsgyárban, takarítóként, csomagolókét, borítékolóként, moziban, stb.
Rendes munkahelyre nem tudsz járni az óráid mellett, tehát normális, 8 órás munkát nem vállalhatsz. A diákmunka meg 99%-ban ezekből az aljamunkákból áll. (A mozi persze már "úrinak" számít és jópár gáz munkát kell előtte végezned, hogy oda tégen osszon be a diáknunka-közvetítő.)
Állítólag van diákmunka: multijob universitas . Nem értem, hogy téged miért nem vesznek fel, nekem is fiatalabb ismerőseim azzal hencegnek, hogy milyen jól lehet diploma nélkül is dolgozni. Mondjuk a diákmunka ált. szórólaposztás, borítékolás, hostesskedés, ha igaz ez utóbbi.
10 évvel ezelőtt jártam egyetemre, már akkor mindenki azt mondta, hogy dolgozik, pedig a diákmunka fogalma sem létezett. Szerintem hazudtak, a tanárok meg így jobban átengedték őket, hogy szegények dolgoznak munka mellett.
Én is dolgoztam egy-két üzletben takarítottam, de én a többi évfolyamtársamon nem láttam, hogy annyira fáradtak lettek volna mint én.
Én speciel egy ismerősöm cégében dolgozom. Olyan munkakörben, amihez nem kell végzettség, és elég rugalmas a munkaidő.
Ami feltétel volt, az a magas IQ és a tanulási hajlandóság. Én ugyan ismerősömtől értesültem erről a lehetőségről, de tudom, hogy azt eleve diákmunkaként hirdették meg, de csak a Mensa tagjainak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!