Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt érettségiért csak akkor...

Emelt érettségiért csak akkor jár pluszpont, ha elvárás az emelt érettségi az egyetem szakán, amire jelentkezem?

Figyelt kérdés

Például ha valahova oda van írva, hogy két középfokú kell ebből meg abból, de emelt nem szükséges és én mégis csinálok megkapom a pluszpontot érte?

Köszönöm!

2011. okt. 19. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:
A kérdésed és a leírásban szereplő kérdésed ellentétes, szóval ha felvételi tantárgy amiből emeltet csináltál akkor mindenféleképp megkapod a pluszpontot (ahova kötelező az emelt, ott ugye a ponthatároknál/felvételinél ebből senkinek nem származik előnye, mert kötelező)
2011. okt. 19. 14:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha a szakodon szerepel a felvételi tárgyak között akkor igen, megkapod a pluszpontot, sőt akkor is, ha alapból megkövelelt (pl orvosin vagy nyelvi szakokon)
2011. okt. 19. 15:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Emeltért akkor kapsz pluszpontot, ha:

- az adott szakon felvételi tárgy (pl. orvosin nem kapsz a magyarért, mert ott fizika/biológia/kémia kell)

- abból számolják a pontjaid (olyan nincs, hogy csinálsz egy tárgyból emeltet meg közepet is, és a közép %át viszed, és hozzáadod az emeltért járó plusz. Sőt, ha mondjuk orvosira fizikából és biológiából számolják a pontod, akkor a kémia emeltért nem jár pluszpont)

- Ha (ha jól tudom) 30% felett sikerül.

2011. okt. 19. 19:35
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat de nem igazán erre gondoltam, adok egy másik példát.

Én anglisztikára jelentkezem, ahova kell angol emelt meg egy középfokú német, magyar, töri vagy akármi, lényegtelen.

Így biztos megkapom az emeltért a pluszpontot. (persze ha X százalék felett teljesítek.)

De egy másik szakon, mondjuk pénzügy és számvitelen csak két középszintű érettségi kell. Na most ennél az esetben, ha olyanból csinálok emelt szintű érettségit, amit itt kérnek (matek vagy gazdaságtan vagy nem tudom), viszont csak középszint az elvárás, akkor is kapok pluszpontot, ugye?

2011. okt. 20. 12:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Persze. Ha felvételi tárgy, akkor természetesen kapsz érte pluszpontot.
2011. okt. 20. 13:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Kérdező: mindenki a kérdésedre válaszolt!! Ha felvételi tárgyad és benne van a 2-ben amit számítasz akkor megkapod a pluszpontot! Teljesen mindegy hogy mi az elvárás, közép v. emelt. Tudtommal az emelt töri/magyar nem elvárás sehol (v kevés helyen) mégis sokan választják mert pluszpont!
2011. okt. 20. 23:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. okt. 21. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!