A tervezett 2014es oktatási törvény szerint az egyetemre való felvételhez 2 emelt szintű érettségi kell. A 2 emeltnek kell szorosan kapcsolódnia a kívánt egyetem jelölt szakához, vagy sem?
Természetesen kapcsolódnia kell! Ennek pont az a lényege, hogy a diákok nagyobb tudással kezdjék az egyetemet. Tehát neked biológia és kémia vagy fizika--> bioszt és a kettő közül az egyiket emelten kell.
Egyébként ne aggódj emiatt, nem te vagy az egyetlen akinek ez problémát jelent, viszont egyetemen nagy segítséget jelent majd!
Orvosin is nézik a matekot, Minden reál szakon a matek az első, de sztem orvosin is ugyanúgy elfogadják pl a matek-informatikát is.
Benne van a részletes felsorolásban. + legjobb ha felhívod a tanulmányi osztályukat és ott megkérdezed, az a biztos!
Mellesleg, ha nem is érzs el jó eredményt akkro se kenődj el, mert 20 ezer forint befizetése után 6 hónap múlva javíthatsz rajta (javítóvizsga)
A javítóvizsga bárhányszor megismételhető, akárhány évesen is a vizsgadíj ellenében.
Nincs tantárgy amit jobban utálnék a matematikánál!:) esélytelen,hogy abból emelt szintűzzek.Továbbá az orvosi egyetemen nem is igazán izgatja őket a matek,hisz ottani tanulmányaim alatt sem fogom használni,sokkal inkább a fizikát.Mateknál még a nyelvet is jobban nézik,nyelvvizsga nélkül nem jutsz sehova ugyebár.
Köszönöm a gyors válaszokat! Akkor biosz-kémia emelt lesz :)
Aki nem ért hozzá, ne szóljon már bele:D
Orvosin CSAK ÉS KIZÁRÓLAG három tárgyat fogadnak el: a biológiát, a fizikát és a kémiát.
Se a matekot, se az infót se smemi mást.
És orvosira alapból már jövő évtől kötelező a két emelt, és mindkettőnek felvételi tárgynak kell lennie.
Egyébként maga a tervezet az eredetileg úgy szólt, hogy egy kapcsolódna a tárgyhoz, de a másiknak nem muszáj. Hogy mi lesz belőle, az más kérdés.
De az orvosi az mindig kivétel.
Ott már akkor is kötelező volt egy emelt, mikor még szinte semmi más szakon.
ma 12:39
Legalább ne írj hülyeséget h már egyszer nem vagy otthon a témában. Orvosira a biológiát és a fizikát vagy kémiát nézik. Semmi mást. Persze attól még ugyanúgy kell érettségizni matekból, de duplázásnál azt nem nézik.
Én úgy tudom, hogy csak 2 év múlva vezetik be a kötelező emelt szinteket a felsőoktatásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!